secimkondu duydunuzmu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • 67TOPRAK
    Senior Member
    • 12-11-2005
    • 3015

    secimkondu duydunuzmu?


    29 Mart Yerel Seçimlerine aylar kala, yerel yönetimler oy derdi ile yanıp tutuşurken, vatandaş da boş durmuyor. Evlerinin üzerine bir, bir katları ekliyorlar.

    Seçimlere günler kala, yerel yönetimler oy derdi ile yanıp tutuşurken, vatandaş da boş durmuyor. Evlerinin üzerine bir, bir katları ekliyorlar.

    ŞİMDİ SEÇİMKONDU ZAMANI
    Yerel yönetimler, belediyecilik hizmetini geri plana iterek, siyaseti ön plana çıkarınca "yılların alışkanlığı" olan "seçimkondular" yeniden sahneye çıktı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde furya halinde süren gecekondu inşaatları bölgeyi "kolon ve demir filizi çöplüğüne" dönüştürdü. Bağar İlçesinin hemen her semtinde "seçimkondular" bir bir yükseliyor.

    5 YIL HAPİS CEZASI UMURSANMIYOR
    Türk Ceza Kanunu (TCK)’nın 184. Maddesi’nin 1. Fıkrası’na göre "Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" deniliyor. Buna göre; Belediye Başkanları da, gecekondu inşaatlarına hizmet verdikleri taktirde bu kapsamda hapis cezası ile yargılanabiliyor. Hemen hemen her seçim döneminde kenti saran kaçak yapılar, yine başta Şehitkamil olmak üzere Diyarbakır'ı "kolon ve demir filizi çöplüğüne" dönüştürüyor.

    FACİAYA DAVETİYE ÇIKARILIYOR
    Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere birkaç ay kala "inşaat" çalışmalarını hızlandıranlar Bağlar İlçesi'ni kaçak katlardan oluşan "büyük bir şantiye" haline getirdi. Son katları tuğla ile örülmüş ya da demir filizleri ve kolonları çıkarılmış izinsiz inşaatlar bir çok sorunu da beraberinde getirdi. Kaçak yapılar, kent estetiğini yok ettiği kadar olası bir depremdeki riski de artırıyor. Belirli bir kat yüksekliğine göre yapılan bina temellerine eklenen bu aşırı yük facialara da adeta davet çıkarıyor.

    Diyarbakır her seçim döneminde olduğu gibi yetkililerin gözyumduğu kaçak katlar nedeniyle çarpık kentleşmenin yine esiri oldu. Artan nüfus sayısı ve göçe bağlı olarak büyüyen bu sorun, özellikle Bağlar ilçesinin "varoşlarında" arttı.

    İNŞAAT MALZEMESİ SATANLAR
    Bağlar İlçesi'nde furya halinde süren gecekondu inşaatları en çok inşaat malzemesi satanların işine yarıyor. İnşaat malzemesi satan işyerlerinin hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri de açık olduğu ve inşaat malzemesi satışlarının aralıksız sürdüğü belirtiliyor. Tüm bunlar olurken, Belediyelerin kaçak inşaatlara göz yumması ise tepki çekiyor.
  • serbest
    Member
    • 16-01-2006
    • 1105

    #2
    Konu: secimkondu duydunuzmu?

    İlkellik diz boyu.Uygar bir ülkede olması düşünülemeyecek işler oluyor.Adam resmen devletin arazisini(yani hepimizin)gasp ediyor ev yapıyor,birde üstüne kat veya katlar çıkıyor ve bunları hiç utanmadan sırıtarak tv de anlatıyor.Hırsızlığın uyanıklık sayıldığı bu ülkede sıradan olaylar bunlar.Bir partinin(LDP)parti proğramında şöyle bir cümle vardı ve tabii bunu proğramına alan bir partinin oy alması da hayal"Gecekonducuya tapu vermek,bankayı soyan soyguncuya hesap açmakla eş değerdir"

    Yorum

    • ASIM MAVZER
      Member
      • 14-05-2007
      • 1601

      #3
      Konu: secimkondu duydunuzmu?

      kör tuttuğunu .... hesabı
      fırsatçılık üçkağıtçılık ve düzenbazlıkta üzerimize yok

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X