İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti'nin perde arkası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti'nin perde arkası

    Ankara'yı karıştıran iddia

    29 Aralık 2008İsrail’in Gazze operasyonu sürerken Türkiye’nin bölgede üstlendiği rolle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Dışişleri kaynaklarından Ankara kulislerine düşen iddiaya göre, hem İsrail hem de El Fetih, Hamas'ı ikna etmesi için Türkiye'ye başvurdu. Ancak Ankara reddetti...

    Yahudi kaynaklarına göre, İsrail hükümeti daha Aralık başında Ankara’yla diplomatik yollardan temasa geçerek, "Hamas’ın ateşkesi uzatması sağlayın" çağrısı yaptı.
    Aynı çağrı Türkiye’ye, sadece İsrail tarafından değil, Filistinliler’in "diğer cephesi", El Fetih Cephesi’nden de geldi.
    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15-16 Aralık tarihlerinde, İsrail Parlamentosundaki El Fetih grubu başkanı Azzam El Ahmed’i Ankara’ya gönderdi. Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan’ın dış politika baş danışmanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen El Ahmed, Ankara’dan üç talepte bulundu.
    Bu talepler şöyle:
    *Hamas’la temasa geçip, ateşkesi bozmamasını sağlayın. Hamas’ın ateşkesi bozması, İsrail’e Gazze’yi yeniden işgal etme bahanesi yaratacak
    * Hamas ile El Fetih arasında uzlaşma sağlanması için devreye girin
    * İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerinde Türkiye’nin oynadığı rolü takdir ediyoruz. Ancak aynı rolün, İsrail-Filistin arasında da oynanmasını bekliyoruz.
    Ancak hem İsrail, hem de Filistin kaynaklarına göre, Ankara art arda gelen bu çağrılara rağmen, Hamas’la İsrail arasında bir "arabuluculuk-yakınlaştırıcılık-kolaylaştırıcılık" rolü oynamaya yanaşmadı.
    Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise böyle bir ortamda sonuç almanın mümkün olmadığı bir arabuluculuğa girmek yerine çekingen davranıldığını kaydettiler
    İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN "YETER" MESAJI
    İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyona gelen tepkiler, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi isyan ettirdi.
    İsrail’deki yabancı Büyükelçileri toplayıp, Gazze Şeridi’nin hemen kıyısındaki Sderot kentine götüren Livni, burada bir açıklama yaparak, "Yeter artık" dedi.
    İsrail operasyonunun asıl sorumlusunun Hamas olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Livni, "Ne zaman İsrail saldırıya uğrasa, dünya buna sempatiyle yaklaşıyor" dedi.
    Livni, Hamas’ın "radikal ideolojiye sahip, terörist bir örgüt" olduğunu vurgulayarak, "İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilmesinin asıl amacı, Filistin Devleti’nin Gazze’den başlayarak kurulmasına vesile olmaktı. Ancak Hamas Gazze’de kontrolü ele geçirince, bu gerçekleşemedi" diye konuştu.
    "HAMAS SADECE İSRAİL’İN DEÐİL, TÜM FİLİSTİNLİLERİN SORUNU"
    Hamas’ın, sadece "israil’in değil, tüm Filistinlilerin sorunu" olduğunu da iddia eden Livni, "barışın önüne engel koyan Hamas’tır. Hamas yasadışıdır, hamas’ın Gazze’yi kontrol etmesi de yasadışıdır. Bu, Hamas ile İsrail arasında bir savaş değil, aşırılarla ılımlılar arasında bir savaştır" diye konuştu.
    "FİLİSTİN HALKINI TEHLİ***E ATAN HAMAS’TIR"
    Livni, Büyükelçilere şu mesajı verdi
    "Olanların sorumlusu Hamas’Tır. Bölgeyi Hamas kontrol ediyor ve Gazze’deki Filistin halkını Hamas tehli***e atıyor."
    Konuşmasında, bir ara "yeter artık" diyen Livni, "Hamas, tüm gücünü sivillere zarar vermek için harcıyor. Bizim hareketlerimiz ise sivillere yönelik zararı en aza indirmeyi amaçlıyor. Operasyonlarda ölenlerin büyük çoğunluğu, üniforma giyenler. Sivilere, bombaladığımız yerleri boşaltmaları çağrısı yaptık.."
    "İSRAİL İLE HAMASI BİR TUTAMAZSINIZ.."
    Dünyadan gelen "karşılıklı ateşkes" çağrılarına da tepki gösteren Livni, "ben bu çağrıları kabul etmiyorum. İsrail ve Hamas aynı değil. Hamas bir terörist örgüt ve İsrail, kendisini koruyan bir devlet...."
    Livni, Büyükelçilerle konuşmasında, Yahudi tarihine de atıfta bulunarak, "yaşananlar, Davud ile Golyat arasındaki hikayenin tersine çevrilmesi, güçlünün, zayıf karşısında kendisini kısıtlamasıdır"
    kaynak:hürriyet
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti'nin perde arkası

    Bizim hareketlerimiz ise sivillere yönelik zararı en aza indirmeyi amaçlıyor.
    Güzel diyorsun da, peki bunları kim yaptı?




    Yorum

    • varedero
      Member
      • 23-12-2005
      • 501

      #3
      Konu: İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti'nin perde arkası

      Bu saldırıdaki amaç İran'ın İsrail'i vurmasını sağlamak..çünkü Bush giderken Amerika-İran savaşını başlatmak istiyor....zira İran'ın İsraili haritadan silmek istediğini ve bunun içinde kendini zor tuttuğunu bilmeyen yoktur.

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti'nin perde arkası

        istihbaratı dünyaca tanınmış olan bir ülkenin hamasla kendini kıyaslaması gercekten gülünc.
        okadar masumun canına kıyacagına git bul sucluları cezalanadır.
        demek ki amac üzüm yemek değil bagcıyı dövmek

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X