Ankara'da doğalgaz faciası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Ankara'da doğalgaz faciası



    Ankara'nın Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde, 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

    Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamasına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitirdi.

    Olay gecesi aynı apartmanda başka bir aile daha zehirlendi ve farkına vararak hemen hastaneye gittiler. Durum EGO ekiplerine haber verildi. Ekip kombide sorun olduğunu tespit etti ancak apartmanın diğer dairelerine bakmadan geri döndü. İlgili ekip gerekli kontrolleri yapmış olsaydı, belki de gençler bugün hayatta olacaklardı.

    İŞTE ÖLEN ÖÐRENCİLERİN KİMLİKLERİ

    Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta oturan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Özgür Turan Atila (18), evinde, aynı üniversiteden 6 arkadaşına yeni yıl partisi verdi.

    Evin kombisinden çıkan ve bacadaki tıkanma nedeniyle geri tepen karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 öğrenci, yaşamını yitirdi.

    Özgür Turan Atila'nın halası Gonca Arıkök, Atila'nın telefonuna cevap vermemesi nedeniyle durumdan şüphelenerek, eve geldi. Kapısı, polisler eşliğinde çilingire açtırılarak girilen evin salon ve odalarında öğrencilerin cesetleri bulundu.

    Yaşamını yitiren öğrencilerden kimliği belirlenenlerin Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Oğuzhan Tozburun ve Tarık Şükrü Yılmaz olduğu anlaşıldı. İki öğrencinin kimliği ise henüz belirlenemedi.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri evde çalışma başlattı.

    Özgür Turan Atila'nın babasının İzmir'de yerel bir gazetede çalıştığı, Özgür Atila ile kalan annesinin de yılbaşı nedeniyle İzmir'e gittiği öğrenildi.

    Bu arada, öğrencilerin kaldığı apartmanın en üst katında kalan bir ailenin gece saatlerinde karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini farkederek, İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları öğrenildi.

    Doğalgaz kurbanı gençlerin aileleri yıkıldı

    Ankara'nın Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi'ndeki evde, yeni yıl kutlaması yapıp karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 üniversiteliden ev sahibi Özgür Turan Attila'nın babası Murat Attila ve annesi Okşan Attila, tek evlatlarını kaybetmenin acısıyla yıkıldı.

    Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Özgür Turan Attila'nın, evinde parti verdiği 6 arkadaşıyla zehirlenerek ölmesi, yılbaşı için Ankara'dan İzmir'e gelen annesi Okşan ve kentteki yerel İzmir Türk adlı gazetenin koordinatörlüğünü yapan babası Murat Attila'yı yasa boğdu. Sabah saatlerinde acı haberi alan Attila çifti, gözyaşlarına boğulurken, götürüldükleri Hatay Semti'ndeki yakınlarının evlerinde güçlükle teskin edildi. Ev, aileyi tanıyanların akınına uğrarken, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Müsavvat Dervişoğlu da Attila çiftine taziyede bulundu.

    TEK ÇOCUKLARIYDI

    Aynı zamanda, MHP İzmir İl Yönetim Kurul üyesi olan gazeteci Murat Attila, eşi Okşan Attila'yı da yanına alıp tek evlatlarının cenazesini teslim almak üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitti.

    Basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan ve oldukça üzgün oldukları görülen Attila çifti, saat 15.50'deki uçakla Ankara'ya hareket etti. Aileyi yalnız bırakmayan ve Attila çiftiyle birlikte Ankara'ya giden Müsavvat Dervişoğlu ise “Özgür Turan, elimde büyüdü, yeğenim gibiydi. Ölümüyle hepimiz çok üzüldük. Ailesi de çok perişan. Tüm gençlerin ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

    ANNE YILMAZ: İÇİMDE BİR HUZURSUZLUK VARDI

    Doğalgaz faciasında hayatını kaybeden 7 gençten, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 21 yaşındaki Tarık Şükrü Yılmaz'ın Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki evine de ateş düştü.

    Acı haberi alan, Hürriyet Mahallesi Fazıl Han Sitesi’nde oturan Yılmaz ailesi yeni yıla evlat acısıyla girdi. Dursun ve Semanur Yılmaz çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan, Tarık Şükrü Yılmaz'ın ölüm haberi, aileyi ve yakınlarını gözyaşına boğdu. Fenalık geçiren anne Semanur Yılmaz, bir akrabasına sarılıp, “İçimde bir huzursuzluk var diye söylemiyor muydum?” diyerek gözyaşı döktü.

    Acılı anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı. Tarık Şükrü Yılmaz'ın dün akşam geç saatlerde ailesini telefonla arayıp yeni yıllarını kutladığı, geceyi arkadaşlarında geçireceğini söylediği öğrenildi. Özel Manisa Şehzade Lisesi'nden geçen yıl mezun olan Tarık Şükrü Yılmaz'ın bu eğitim- öğretim yılında iki yıllık Bilgisayar Teknolojisi Bölümü'nü okumak için Ankara'ya yerleştiği ve birkaç arkadaşıyla tuttuğu evde oturduğu belirtildi.

    Ece Zeytinleri'nin ortaklarından baba 53 yaşındaki Dursun Yılmaz, anne 48 yaşındaki Semanur Yılmaz ve kızları 16 yaşındaki Tilbe ile 12 yaşındaki Şevval, karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

    Talihsiz üniversite öğrencisinin cenazesinin, yarın memleketleri Ankara'nın Haymana İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

    Ölen öğrencilerin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu

    Ankara'da meydana gelen doğalgaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitiren 7 öğrencinin arkadaşları acı haberi duyunca gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen öğrenciler arkadaşları içi ağladı.

    Zehirlenmenin yaşandığı Birlik Caddesi'ne gelen Başkent Doğalgaz'ın Genel Müdürü Veysel Karani Demir, olayla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yaptı. İçerdeki durumun çok vahim olduğunu bildiren Demir, olayın büyük ihtimalle kombinin bacasının tıkanması sonucu meydana geldiğini ve bu olay sonunda 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiğini söyledi. Demir, savcının yapacağı inceleme sonrası daha geniş bir bilginin verileceğini ifade etti.

    Alınan bilgiye göre doğalgazdan etkilenerek Numune Hastanesi'ne kaldırılan 4 kişinin, 7 gencin öldüğü 3 numarada yaşanan doğalgaz sızıntısından etkilendiği öğrenildi. Hastaneye kaldırılan 4 kişinin facianın yaşandığı dairenin üst katında oturduğu belirtildi.

    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre facia, 7 öğrencinin yılbaşı partisi düzenledikleri evde yaşandı. Yaşamını yitiren öğrencilerden Özgür Turan Atilla, annesinin İzmir'e gitmesi üzerine yılbaşı partisi için arkadaşlarını eve davet etti. 409. sokak 13/3 adresinde bir araya gelen 4 erkek 3 kız doğalgazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Öğrencilerin Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu belirtildi.

    Habercem
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Ankara'da doğalgaz faciası



    Başkent Doğalgaz Genel Müdürü, 7 öğrencinin ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir, bu sabah Birlik Mahallesi'nde 7 öğrencinin ölümününe yol açan olayın, 'kombiyi bacaya bağlayan borunun yırtık ve yıpranmış olmasından kaynaklandığını, karbonmonoksit bacaya gelmeden ortama yayıldığı için ölümlerin meydana geldiğini' bildirdi.

    Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Birlik Mahallesi 409. Sokak 13/3 numaralı dairede bu sabah 7 gencin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği olaya ilişkin bilgi verdi.

    Açıklamasına görevlilerin tutanağını da ekleyen Demir, şunları kaydetti:

    'Makine Mühendisleri Odası yetkilileri ile şirketimiz Baca Etüt Servisi ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucu, kombinin baca fileksinin (kombiyi bacaya bağlayan boru) yırtık ve yıpranmış olduğu görülmüş ve atık gaz (karbonmonoksit) bacaya gelmeden ortama yayıldığı için ölüm olaylarının meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu tespit, Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube sekreteri ile şirketimiz Baca Etüt Servisi görevlisi tarafından da tutanak altına alınmıştır. Olayla ilgili incelemeler sürmektedir.'

    Aynı binanın 4 numaralı dairesinden saat 05.10'da, 155 Polis İmdat aracılığıyla 187 Acil Servisi'ne 'doğalgaz kaçak ihbarı' geldiğini ifade eden Demir, ekiplerinin hemen olay yerine intikal ettiklerini bildirdi. Ekiplerinin 409. Sokağa girdiklerinde, polisler ve ambulansla karşılaştıklarını kaydeden Demir, polislerin, 'zehirlenen kişileri hastaneye götürdüklerini' belirttiklerini ve ekiplerine 'dairede kimse olmadığını, yukarı çıkıp gazı kesmelerini' söylediklerini ifade etti.

    Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    'Ekiplerimiz, bu dairenin olduğu kata çıkıp gazı kesmiş, binada kaçak olup olmadığını kontrol etmiş ve kaçak tespit edilmeyince olay yerinden ayrılmışlardır. Üzücü olayın olduğu daire için maalesef bir ihbar gelmemiştir. Acil ekiplerimiz bir kaçak ihbarı geldiğinde, ihbarın yapıldığı meskende kontrol yapar, kaçağın nereden kaynaklandığını araştırırlar. Yapılması gerekenleri yaptıktan sonra da oradan ayrılırlar. Diğer dairelere bakmazlar. Çünkü bu ekipler ihbarın yapıldığı daireye giderler.'

    Demir, bu tür üzücü olayların yaşanmaması için mutlaka 6 ayda bir bacaların itfaiyeye temizletilmesi, kombilerin yetkili firmalara düzenli olarak kontrol ettirilmesi, cama takılan ventilasyonun (havalandırma) kapatılmaması ve iptal edilmemesi, önüne perde çekilmemesi ve cihazlardaki baca sensörlerinin kesinlikle kapatılmaması gerektiğini vurguladı.

    Yorum

    • hikmet24
      Member
      • 28-11-2005
      • 1724

      #3
      Konu: Ankara'da doğalgaz faciası

      Allah sahiplerine sabır versin başları sağolsun zor çok zor genç ölümü
      saygılar

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X