480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ýlýca43
    Junior Member
    • 23-06-2008
    • 10

    480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

    10 yılldır parasını ödedikleri evlerine kavuşmak için girişimlerine hız veren Jetkent mağdurları açlık grevi dahil bir dizi eylem planlıyor. 480 aile 2001'den bu yana evlerine kavuşmayı bekliyor.
    Mağdurlardan 'açlık grevi' uyarısı




    02 Ocak 2009 17:05
    JETPA tarafından Ankara'da Jetkent 3 Sitesi olarak yapılan daireler, Jetpa'ya konan ihtiyati tedbir kararı nedeniyle daire sahiplerine teslim edilmiyor. Evler 2001 yılında teslim edilmesi gerekirken bu güne kadar tedbir kararı kalkmadığından daire sahipleri dairelerine alamadı.
    2001'de Fadıl Akgündüz'ün borçlarından ötürü mallarına ihtiyadi tedbir kararı konuldu. 8 bloktan oluşan ve her blokta 60 dairenin yer aldığı Jetkent'te mahkemenin kararı sonsarı inşaat da yarıda kaldı, daire sahipleri de 2001'den bu yana dairelerine sahip olma mücadelesi veriyor.
    Zaman aşımı piyangosu vuran Fadıl Akgündüz'ü daire sattığı kişilerden oluşan bir mağdur ordusu bekliyor. Jetpa Holding 1998'da Ankara Yenikent'de Jetkent 3 adını verdiği yerde 480 konut üretme kararı aldı. 1998'de başlanan inşaat sürerken dailer de adete su gibi satıldı. Gerek yurtdışı gerek yurtiçi olsun, gelen yoğun talep sonrası daireler kısa sürede satıldı. Daire sahipleri sabit fiyattan aldıkları dairelerin paralarını ödedi. Hızla süren inşaattan umutlu olan yüzlerce aile evlerine sahip olacağı günü beklemeye başladı. Jetpa daire sattığı müşterilerine dairelerin 2001 Haziran'ında teslim edileceği sözünü verdi. Ancak ne olduysa bu süreçte oldu.
    Akgündüz , zaman aşımı piyangosundan yararlanırken, geride bir mağdur ordusu bıraktı. Ankara'da yaptırılan Jetkent 3 konutlarından ev alan 480 aile parasını ödedikleri evlerine sahip olamıyor. Fadıl Akgündüz'ün borçları nedeniyle mahkemenin koyduğu ihtiyadi tedbir kararı nedeniyle aileler evlerine sahip olamıyor. 2001 Haziran ayında teslim edilmesi gereken evler aradan geçen 8 yılı aşkın süreye rağmen, hak sahiplerine teslim edilmedi.
    Paralar son kuruşuna kadar ödendi
    Konutlar için tüm parayı yatıran mağdurlar, tapu alım aşamasına geldiklerine, karşılarında Mahkeme'nin ihtiyadi tedbir kararını buldu. Fadıl Akgündüz'ün borçarına karşı evlere konulan tedbir kararı, ev sahiplerinin elini kolunu bağlar nitelikte. Bazıları hala yurdışında yaşayan mağdurlar, aracılar vasıtası ile gönderdikleri vekaletlere de aracılara da bir daha ulaşamadı.
    Aradan geçen süre sonrası umudunu kaybeden Jetkent3 Mağdurları seslerini duyurma kararı aldı. Yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için internette forum oluşturan Jetkent 3 Mağdurları, ilgililerin seslerine kulak vermesi çağrısı yapıyor. İki mağdurun internet üzerinde başlattığı grup giderek yayıldı ve Jetkent3 Mağdurları internet sayesine sorunlarını dillendirme imkanı buldu.
    Rotahaber'de yayımlanan haber sonrası önceki gün yayınladığı haber sonrası mağduriyetlerini dile getiren onlarca Jetkent Mağdurları, Başbakan'dan sorunlarına çözüm bulunması çağrısı yapıyor. Daire paralarını son kuruşlarını aktardıklarını öne süren mağdurlar, kendilerine bir açıklama yapmasını bekliyor.
    Bu arada 480 kişinin daire aldığı Jetkent'te 105 kişinin ise tapulerını aldığı, geriye kalan 375 kişinin ise tapularını dahi hala verilmediği ortaya çıktı.
    Konuya ilişkin durumunu aktaran Rüştü Üzüm şunları kaydetti: "Buradan sorumluluk sahibi ve sağduyulu tüm yetkili kişilere sesleniyorum. Biz mağduriyetimizi tüm zorluklara karşı dile getirerek çözüm arıyoruz. Lütfen sorunumuza çözüm üretin. Hala kirada oturuyorum. Zar zor denkleştirdiğimiz ve çevreden aldığımız borç paralarla bu evin borcunu kapattık. Halen hem kiramı hem de aldığımız borçları ödemeye çalışıyorum. Buradan Başbakan ve Hükümet yetkililerine sesleniyorum bizim hakkımızı kim koruyacak? Lütfen 10 senedir kanayan bu yaramızı durdurun artık".
    Başbakan Erdoğan'a dertlerini anlatacaklar
    Paraların son kuruşuna kadar ödediklerini aktararn 'Jetkent Mağdurları' önümüzdeki haftadan itibaren Cumhurbaşkanı- Başbakan başta olmak üzere, kabinedeki tüm bakanlar ve milletvekilllerine sorunlarını anlatmak üzere girişim başlatacak.
    "Jetkent Mağdurları" ayrıca önümüzdeki günlerde yapmayı planladıkları eylem ve etkinlikleri ise şöyle sıraladı:
    *-Tüm mağdur üyeler adına http://groups.google.com.tr/group/jetkent3 grubu olarak, JETPA Yönetim Kuruluna, ( şirkete güvendik bugüne kadar sabrettik, şirketi dava etmedik, şirketin mağduriyetini her seferde dile getirdik, bugüne kadar bekledik, şimdi soruyoruz bundan sonra ne olacaktır? Şirket ne yapacaktır? Hak kaybımızı nasıl giderilecektir? Konutların durumu ne olacaktır? ) sorularını içeren bir yazı göndererek , sorularımıza cevap isteyeceğiz.
    *- Fadıl Akgündüz ile toplantı ayarlanarak grup adına görüşme yapmak.
    *- Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza telefon etmek suretiyle sorunlarımızı anlatmak.
    *-Yerel seçimlerden önce yazılı ve görsel medyanın da desteğini alarak, çözüm üretmek, kamuoyu oluşturmak ve sesimizi duyurmak için Yenikent Belediye Başkanı ile görüşme düzenlemek
    *- Grup üyelerinin görüşleri doğrultusunda İhtiyati tedbir kararının kalkması amacıyla hazırlanan yazının (metinin) nisan ayından önce ilgili birimlere gönderilmesi.
    *- Grup üyeleri arasından temsilci seçip, mağduriyetimizle ilgili çözüm aramak için TBMM de hükümet ve siyasi parti üyeleriyle görüşmeler yapmak
    *- Jetkent3 Sitesi adı altında bir dernek kurarak, tüzel kişilik kazanmak ve tüzel kişilik kazandıktan sonra sorunlarımızın çözümü için, ilgili kurumlarla resmi olarak görüşmeler yapmak.
    *- Yenikent'te Jetkent 3 sitesinde, Yetkililerin DİKKATİNİ !!! çekmek için eylem yapmak ve açlık grevinde bulunmak
    *- Olumlu gelişmeler olmazsa, tüm üyelerin katılımı ile genel bir dava açmak.

    İLGİLİ HABERLER:

    Yüzlerce konut çürümeye terk edildi
    Jetkent Mağduru 105 kişinin isimleri belli
    'Jetkent Mağdurları' evlerini alamadı


    Rotahaber help1
  • ýlýca43
    Junior Member
    • 23-06-2008
    • 10

    #2
    Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

    help1 Jetkent 3 mağdurları çözüm aramaya devam ediyor. Tanıdığınız magdur varsa aşağıda linki yazılan guruba yönlendirin.

    Jetkent 3 mağdurlarının buluşma yeri;
    http://groups.google.com.tr/group/jetkent3

    Yorum

    • ModMan
      Senior Member
      • 02-11-2004
      • 4800

      #3
      Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

      Jetkent Sitesine Hoşgeldiniz

      Yorum

      • hikmet24
        Member
        • 28-11-2005
        • 1724

        #4
        Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

        allah size yardım etsin
        saygılar

        Yorum

        • ali_ekber
          Member
          • 15-11-2004
          • 2525

          #5
          Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

          o zamanın yanlış politikaları
          ül***e yatırımcı gelmiyor diye dert yanan siyasetciler o zamanlar adama etmediğini bırakmadılar
          imza falan hikayeside vardın
          madem adam öyle bir yatırım düşünüyor bırak yapsın
          sen devlet olarak denetimini yap usulsüzlük varsa onları denetle
          bence bu mağdurların paralarını devlet vermsi gerekir diyecem ama devlet verdiği zaman yine benim cebimden de para çıkıyor
          jetpa patronu paraları cukka yaptı gitti onay alamayınca yapacağı veya yapamayacağı iş için

          Yorum

          • ýlýca43
            Junior Member
            • 23-06-2008
            • 10

            #6
            Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

            Öncelikle bu konuda duyarlılık göstererek yorum yapan madman,hikmet24 ve reıss1 arkadaşlara teşekkür ediyorum.
            Ateş düştüğü yeri yakarmış derler ya, biz mağdur durumdaki arkadaşların yanında, sizlerinde bu konuya duyarlılık göstererek yorum yapmanız grup olarak bizleri memnun etti.
            Saygılarımla.
            -----------------------------------------
            Jetkent 3 mağdurlarının buluşma yeri;
            http://groups.google.com.tr/group/jetkent3

            Yorum

            • ýlýca43
              Junior Member
              • 23-06-2008
              • 10

              #7
              Konu: 480 aile Fadıl Akgündüz'den yanıt bekliyor. Jetkent 3 Mağ

              Jetkent3 mağduları ilk kez bir araya geldi
              1998'de inşaatına başlanan Jetkent konutlarında ev alan 480'e yakın aile 8 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor. Mağdurlar Fadıl Akgündüz'ün kendilerine açıklama yapmasını istiyor.
              480 konut çürümeye terk edildi




              21 Ocak 2009 13:55
              Jetpa Holding tarafından yapımına başlanan Jetkent3 konutlarına 2001'den bu yana tek bir çivi dahi çakılamıyor. Mahkeminin, Fadıl Akgündüz'ün malvarlığına koyduğu ihtiyadi tedbir kararı nedeni ile 480 konutluk Jetkent3 konutlarında hak sahipleri sorunlarının çözümü için bir araya geldi.
              Jetkent Mağdurları geçtiğimiz pazar günü Ankara Yenikent'te bulunan konutların yapılmakta olduğu alanda bir araya geldi. Rotahaber'e konuşan mağdurlar bugüne kadar sabırla beklediklerini ancak artık ilgililerin sorunlarına duyarlı olması çağrısı yaptı. Mahkeminin ihtiyadi tedbir kararı nedeni ile hem Jetpa Holding'in hem de kendilerinin (Jetkent3 Mağdurları) zor durumda bırakıldığını ifade eden mağdurlar yine de Fadıl Akgündüz'e güvenmeye devam ettiklerini kaydetti.
              Evler için ödemelerini son kuruşuna kadar yaptıklarını ifade eden mağdurlar güç koşullarda bu ödemeleri yaptıklarını hatırlattı.

              JETPA tarafından Ankara'da Jetkent 3 Sitesi olarak yapılan daireler, Jetpa'ya konan ihtiyati tedbir kararı nedeniyle daire sahiplerine teslim edilmiyor. Evler 2001 yılında teslim edilmesi gerekirken bu güne kadar tedbir kararı kalkmadığından daire sahipleri dairelerine alamadı.

              2001'de Fadıl Akgündüz'ün borçlarından ötürü mallarına ihtiyadi tedbir kararı konuldu. 8 bloktan oluşan ve her blokta 60 dairenin yer aldığı Jetkent'te mahkemenin kararı sonsarı inşaat da yarıda kaldı, daire sahipleri de 2001'den bu yana dairelerine sahip olma mücadelesi veriyor.
              Zaman aşımı piyangosu vuran Fadıl Akgündüz'ü daire sattığı kişilerden oluşan bir mağdur ordusu bekliyor. Jetpa Holding 1998'da Ankara Yenikent'de Jetkent 3 adını verdiği yerde 480 konut üretme kararı aldı. 1998'de başlanan inşaat sürerken daireler de adete su gibi satıldı. Gerek yurtdışı gerek yurtiçi olsun, gelen yoğun talep sonrası daireler kısa sürede satıldı. Daire sahipleri sabit fiyattan aldıkları dairelerin paralarını ödedi. Hızla süren inşaattan umutlu olan yüzlerce aile evlerine sahip olacağı günü beklemeye başladı. Jetpa daire sattığı müşterilerine dairelerin 2001 Haziran'ında teslim edileceği sözünü verdi. Ancak ne olduysa bu süreçte oldu.
              Paralar son kuruşuna kadar ödendi
              Konutlar için tüm parayı yatıran mağdurlar, tapu alım aşamasına geldiklerine, karşılarında Mahkeme'nin ihtiyadi tedbir kararını buldu. Fadıl Akgündüz'ün borçarına karşı evlere konulan tedbir kararı, ev sahiplerinin elini kolunu bağlar nitelikte. Bazıları hala yurdışında yaşayan mağdurlar, aracılar vasıtası ile gönderdikleri vekaletlere de aracılara da bir daha ulaşamadı.
              Aradan geçen süre sonrası umudunu kaybeden Jetkent3 Mağdurları seslerini duyurma kararı aldı. Yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için internette forum oluşturan Jetkent 3 Mağdurları, ilgililerin seslerine kulak vermesi çağrısı yapıyor. İki mağdurun internet üzerinde başlattığı grup giderek yayıldı ve Jetkent3 Mağdurları internet sayesine sorunlarını dillendirme imkanı buldu.
              Rotahaber'in gündeme getirdiği konuda mağduriyetlerini dile getiren onlarca Jetkent Mağdurları, Başbakan'dan sorunlarına çözüm bulunması çağrısı yapıyor. Daire paralarını son kuruşlarını aktardıklarını öne süren mağdurlar, kendilerine bir açıklama yapmasını bekliyor.
              Bu arada 480 kişinin daire aldığı Jetkent'te 105 kişinin ise tapulerını aldığı, geriye kalan 375 kişinin ise tapularını dahi hala verilmediği ortaya çıktı.
              Başbakan Erdoğan'a dertlerini anlatacaklar
              Paraların son kuruşuna kadar ödediklerini aktararn 'Jetkent Mağdurları' önümüzdeki haftadan itibaren Cumhurbaşkanı- Başbakan başta olmak üzere, kabinedeki tüm bakanlar ve milletvekilllerine sorunlarını anlatmak üzere girişim başlatacak.
              "Jetkent Mağdurları" ayrıca önümüzdeki günlerde yapmayı planladıkları eylem ve etkinlikleri ise şöyle sıraladı:
              *-Tüm mağdur üyeler adına http://groups.google.com.tr/group/jetkent3 grubu olarak, JETPA Yönetim Kuruluna, ( şirkete güvendik bugüne kadar sabrettik, şirketi dava etmedik, şirketin mağduriyetini her seferde dile getirdik, bugüne kadar bekledik, şimdi soruyoruz bundan sonra ne olacaktır? Şirket ne yapacaktır? Hak kaybımızı nasıl giderilecektir? Konutların durumu ne olacaktır? ) sorularını içeren bir yazı göndererek , sorularımıza cevap isteyeceğiz.
              *- Fadıl Akgündüz ile toplantı ayarlanarak grup adına görüşme yapmak.
              *- Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza telefon etmek suretiyle sorunlarımızı anlatmak.
              *-Yerel seçimlerden önce yazılı ve görsel medyanın da desteğini alarak, çözüm üretmek, kamuoyu oluşturmak ve sesimizi duyurmak için Yenikent Belediye Başkanı ile görüşme düzenlemek
              *- Grup üyelerinin görüşleri doğrultusunda İhtiyati tedbir kararının kalkması amacıyla hazırlanan yazının (metinin) nisan ayından önce ilgili birimlere gönderilmesi.
              *- Grup üyeleri arasından temsilci seçip, mağduriyetimizle ilgili çözüm aramak için TBMM de hükümet ve siyasi parti üyeleriyle görüşmeler yapmak
              *- Jetkent3 Sitesi adı altında bir dernek kurarak, tüzel kişilik kazanmak ve tüzel kişilik kazandıktan sonra sorunlarımızın çözümü için, ilgili kurumlarla resmi olarak görüşmeler yapmak.
              *- Yenikent'te Jetkent 3 sitesinde, Yetkililerin DİKKATİNİ !!! çekmek için eylem yapmak ve açlık grevinde bulunmak
              *- Olumlu gelişmeler olmazsa, tüm üyelerin katılımı ile genel bir dava açmak.



              Rotahaber
              Fotograf Galerisi [ Toplam 7 Fotograf ]






              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X