Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

    Mehmet Ağar’ın prensi, Çatlı’nın kankası


    Gölbaşı’nda bulunan cephanenin krokisi İbrahim Şahin’in evinde bulundu. Susurluk skandalının baş aktörlerinden Özel Harekat Dairesi eski başkanı Şahin, cürüm işlemek için çete oluşturmak ve çeteyi yönetmek suçundan hapis cezasına mahkum olmuştu.








    NTV
    Güncelleme: 06:01 ET 09 Ocak 2009 Cuma


    İSTANBUL - Emniyet Müdürü İbhahim Şahin’in yıldızı, 1990’lı yılların başında Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürü olmasıyla parladı. 1993 yılında vekaleten Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Şahin, PKK’yla mücadelede polisin etkin katılımını artırmasını sağlayacak Özel Tim Eğitim Okulu’nu Balıkesir’de açtı. Bu timler daha sonra terörle mücadelede görev aldılar.

    Susurluk kazasının ardından ismi kamuoyunda bilinir oldu. Kazada ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı, kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal’ın cinayetine karışan özel tim polislerini koruduğu ve MİT görevlisi Tarık Ümit’in kaçırılmasında rol oynadığı gerekçesiyle soruşturuldu.

    Hakkında tutuklama kararı çıkınca önce kaçtı, 2,5 ay sonra teslim oldu. 6 ay cezaevinde yattı, 12 Eylül 1997’ de tahliye edildi.

    Mart 1999’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen “kayıp silahlar”la ilgili olarak Şahin hakkında dava açıldı.

    28 Mart 2000’de trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. Sağlık durumunda düzelmenin sürdüğünü açıklayan doktorları, beyinde su toplandığını ve tedaviyi uzatmak zorunda kaldıklarını söylediler. 14 Nisan 2000’de hastanede bilincini kaybetmiş halde yattığı sırada ‘görevi ihmal’den bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    İbrahim Şahin, Susurluk Davası’nda da suçlu bulundu. Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken’le birlikte ‘cürüm işlemek için çete oluşturmak’ ve ‘çeteyi yönetmek’ suçundan 6’şar yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu. 7 Ağustos 2002’de sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.

    Ergenekon davası sırasında tutuklu Muzaffer Tekin’le çektirdikleri fotoğraflar kamuoyuna yansıyan İbrahim Şahin, 2007 seçimleri öncesinde MHP’den aday adayı oldu ancak genel merkez tarafından veto edildi.
  • track__1
    Junior Member
    • 01-09-2008
    • 379

    #2
    Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

    Allah Allah acaba bu cephane ile israil'emi savaş açacaklardı ???

    Yorum

    • serdo
      Senior Member
      • 30-04-2006
      • 5368

      #3
      Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

      Ankara'da ikinci Ergenekon kazısı


      Gölbaşı'ndaki kazının ardından Atatürk Orman Çiftliğinde de kazı başlatıldı.
      09 Ocak 2009 / 15:05








      ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde Atatürk evine yakın bir bölgede arama kazısı yapıldığı bildirildi
      kaynak:ensonhaber.com

      Yorum

      • zorbey53
        Junior Member
        • 04-01-2009
        • 16

        #4
        Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

        işte gerçekler ortadadır kimse şimdi konuyu başka yere çekmesinler, daha ne karanlık işler çıkacak hep birlkte göreceğiz.

        Yorum

        • track__1
          Junior Member
          • 01-09-2008
          • 379

          #5
          Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

          Originally posted by zorbey53 View Post
          işte gerçekler ortadadır kimse şimdi konuyu başka yere çekmesinler, daha ne karanlık işler çıkacak hep birlkte göreceğiz.
          neden çekilsin başka bi tarafa olay açıkça ortada ....:D
          adamlar filistin için toplamış bu silah ve cephaneyi....
          israil'i ve abd'yi ortadan kaldıracaklar demekki...

          Yorum

          • kanarya1958
            Member
            • 01-06-2008
            • 1306

            #6
            Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

            bü gün mamak ve biyerde daha kazı yapılacak, bu silahlar kime hazırlıktı acaba

            Yorum

            • nagodya
              Junior Member
              • 02-01-2009
              • 67

              #7
              Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

              bu adamın cezasını affeden de meşhur afcı eski cumhurbaşkanı a.n.sezerdir .ne rastlantıkı affettiği adamları ya emniyet tekrar alıyor yada dağda mehmetçiğe kurşun sıkarken yakalanıyor.yada geberiyorlar

              Yorum

              • zorbey53
                Junior Member
                • 04-01-2009
                • 16

                #8
                Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                bu silahlar saklanırken bu ATATÜRK parkında yerleşim yeri yoktu bu konu çok eskiye dayanıyor kimse bunun üstüne gitmedi, neyseki bugünleri gördük karanlık işler tekr tekr çözülüyor.

                Yorum

                • serbest
                  Member
                  • 16-01-2006
                  • 1105

                  #9
                  Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                  Bu adamın karanlık işler çevirdiği ortada ve bundan dolayıda ceza almış.Bu ülkede bunun gibi çok adam var,bunların hepsini toplayıp Ergenekon'a dahil etmek ne kadar doğru?Ayrıca bu ne aptal bir herif ki ortalık toz dumanken evinde yedi tabanca ve gömdüğü silah ve cephanenin krokisini bulunduruyor.Bu zekayla bu adam ancak maşa olarak kullanılır.Bence başka amaçlarla gözaltına alınıp tutuklanan ve tek suçları aktif muhalefet olan insanlar eninde sonunda aklanacaktır.Bu yazı ve hepimiz burada olursak günü gelince yine bunları konuşuruz inşallah.

                  Yorum

                  • hikmet24
                    Member
                    • 28-11-2005
                    • 1724

                    #10
                    Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                    serdo efendi ergenekon kazası değil susurluk gazası de bari dostum
                    saygılar

                    Yorum

                    • serdo
                      Senior Member
                      • 30-04-2006
                      • 5368

                      #11
                      Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                      Zir Vadisi’nde de cephane bulundu


                      Ergenekon’un son dalgasından sonra kaçan ve bugün teslim olan Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan kroki uyarınca Zir Vadisi’nde metruk bir evin bahçesinde yapılan aramalarda, çok sayıda el bombası ve mermi bulundu.








                      NTV-MSNBC VE AJANSLAR
                      Güncelleme: 21:46 TSİ 12 Ocak 2009 Pazartesi


                      ANKARA - Ergenekon soruşturmasının 10. dalgasında gözaltına alınacağını öğrenince firar eden, ancak bugün teslim olan Yarbay Mustafa Dönmez’in Ankara’daki evinde yapılan aramalarda bulunan bir kroki üzerine, Sincan Yenikent’te Zir Vadisi içinde tarihi Ermeni mezarlığı yanındaki boş bir evin bahçesinde arama başlatıldı.
                      Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada; bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800’den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu.

                      El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı.

                      Kazının yapıldığı alana giden yolda önlem alan ekipleri, basın mensuplarının bölgeye girişlerine izin vermezken, kazı alanında sadece TRT’nin görüntü almasına izin verildi. Bulunan muhimmatı TRT canlı olarak yayımladı.

                      Bu arada, Yenikent Belediyesinden iş makinesi istendi. Kazı çalışmalarına iş makinelerinin de katılmasıyla devam ediliyor.

                      Öte yandan, bölgede yeni bir alanda daha kazı çalışmalarına başlandı.

                      Çalışmalara altı bomba uzmanı da katılıyor.

                      Kazı yapılan yerin 1960 yılı öncesine kadar Zir köyü olarak bilinen bir yerleşim yeri olduğu, daha sonra köyün yerinin değişmesiyle boşaldığı öğrenildi.

                      Gölbaşı’ndaki kazıda cephane bulundu


                      ELKATMIŞ: BAŞKA BOMBALAR DA BULUNABİLİR
                      Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Yenikent’te bulunan cephaneyle ilgili NTV’ye yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi: “Bizim tespitlerimizde bombalar değil, suikast silahları vardı. Bombalar ve suikast silahları, faili meçhul cinayetler, sabotajlarda kullanılan silahlar... Titiz bir hazırlığın planlandığını gösteriyor. Bu gibi başka silah ve araç gereçler olduğunu düşünüyorum. Susurluk Ergenekon’un en büyük parçasıdır. Önemli olan bu silah ve patlayıcıların kontrol altında tutulmasıdır. Bu gibi patlayıcıların envanterinin yapılması gerekiyor. JİTEM iyi araştırılmalıdır. ‘Yeşil’ gibi tetikçi olarak kullanılan kişiler var. Silahlar İsrailli bir şirketten alınmıştı. Örtülü ödenekten ödendi. İyi araştırıldığında bulunur.”

                      FİRAR ETMİŞTİ, TESLİM OLDU
                      Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’nda görevli Yarbay Mustafa Dönmez, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınacağını öğrenince firar etmişti. Hakkında yakalama emri bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, bu akşam saatlerinde Ankara Merkez Komutanlığı’na teslim oldu. Mamak Cezaevi’ne konulan Yarbay Dönmez’in yarın İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor.

                      DAÐ EVİNDE CEPHANELİK BULUNMUŞTU
                      Yarbay Dönmez’in Sakarya Sapanca’daki dağ evinde 22 el bombası, 8 bin 300 adet mermi, 1 kalaşnikof tüfek, 5 tabanca, askeri kamuflaj ve rütbeli kıyafetler ele geçirilmişti.

                      Eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in evinde bulunan bir kroki üzerine Ankara Gölbaşı’nda 20 ayrı nokta kazılmış, 2 lav silahı, 10 el bombası, 10 sis bombası, TNT kalıpları, plastik patlayıcı, uzi mermileri ile işaret fişekleri bulunmuştu. Bulunan el bombalarının seri numaralarının silindiği tespit edilmişti. İbrahim Şahin’in evlerinde yapılan aramalarda da suikast silahı olarak bilinen 9 adet Glock tabanca ele geçirilmişti..

                      Ankara Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe ile Hatay’da yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.

                      Yorum

                      • fatih143
                        Junior Member
                        • 10-03-2007
                        • 337

                        #12
                        Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                        sonu gelecek bu cakalların bu sülüklerin italya -ispanya nasıl temiz ise bizde temizlenecegiz inşallah

                        Yorum

                        • ATmaCA_53
                          Member
                          • 12-11-2004
                          • 1945

                          #13
                          Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                          her şey çok açık ortadadır, savcı görevini en iyi şekilde yapıyordur ama savcıyı rahatsız edip tehtid edenlerde oluyor, hatta yarsavın zehir zembelek açıklaması var inanılmaz ki ne inanılmaz, polisede hakartet içeren konuşma var, yarsav ve siyasi liderin bu olaylardan neden rahatsızlık duyduğunu anlamış değilim, şöyle bir düşünüyorum acaba yarsav ve siyasi bir liderin bu örgütle bir ilişkisi varmıdır, olabilirmi_?

                          Yorum

                          • necatikaya
                            Member
                            • 20-12-2005
                            • 1066

                            #14
                            Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                            Originally posted by nagodya View Post
                            bu adamın cezasını affeden de meşhur afcı eski cumhurbaşkanı a.n.sezerdir .ne rastlantıkı affettiği adamları ya emniyet tekrar alıyor yada dağda mehmetçiğe kurşun sıkarken yakalanıyor.yada geberiyorlar
                            Cumhurbaşkanları onaylar.Cumhurbaşkanı tıp doktoru değildir.Adalet bakanlığının af teklifini inceler,inceletir af eder veye etmez.
                            Daha saygılı bir ifade kullanın.
                            Cumhurbaşkanına onay için gelen af yazısı çeşitli inceleme sonrasında gelir.
                            Böyle aşağılayıcı ifade yan tutmanızdan ileri geliyor herhalde.
                            Bilgi edinip öyle yazarsanız daha isabetli olur..

                            Yorum

                            • YuSuF ErGiN
                              Senior Member
                              • 23-01-2006
                              • 10188

                              #15
                              Konu: Ankara Gölbaşı krokisi ve perde arkası

                              Devletin Adli Tıp Kurumu'na güvenip af etmişse kim kimi suçlayabilir.
                              Sözkonusu af prosedürü Cumhurbaşkanı'nın önüne gelene kadar kaç devlet kurumunda prosedüre tabii tutuluyor adam gibi araştırın.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X