Livni'ye Ankara'dan tokat gibi yanıt

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Livni'ye Ankara'dan tokat gibi yanıt


    Livni'ye tokat gibi yanıt
    09 Ocak 2009 Cuma 08:59
    İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni Ankara'ya gelmek istedi fakat beklenmedik bir cevapla gelişi engellendi.

    İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz'de çıkan habere göre İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin Türkiye ziyaret isteği reddedildi. Haaretz gazetesi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri operasyondan sonra Livni'nin Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini yazdı.

    Gazete Livni'nin bu isteğinin Ankara tarafından reddedildiğini ileri sürdü. Haberde Türkiye'nin Livni'ye "Eğer ateşkes konuşulacaksa gel, konuşulmayacaksa gelme." dediğini iddia etti. Aynı zamanda Türkiye-İsrail ilişkilerinin Gazze saldırısından sonra geçirdiği aşamayı da "İsrail'in Gazze saldırısı Türkiye ile İsrail arasındaki balayı dönemini bitirdi" başlığıyla okurlarına aktarana Haaret, saldırıdan 5 gün önce Erdoğan'ın Olmert'i dostane bir şekilde karşıladığını hatırlattı.

    Olmert'in Gazze'ye saldırısıyla ilgili Erdoğan'a bilgi vermeyerek Türk Başbakan'ı şaşırttığını belirten gazete, saldırıdan sonra Erdoğan'ın Olmert'i sert bir şekilde eleştirdiğini de yazdı. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye Gazze'de sağlanan ateşkes konusunda gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.
    kaynak:internethaber
İşlem Yapılıyor
X