Rtük'ten yerel lehçeler için çalışma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Rtük'ten yerel lehçeler için çalışma

    RTÜK YEREL LEHÇELER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI
    11.01.2009 12:03:00

    Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, isteyen yerel ve bölgesel televizyonların lehçe yayın süresini uzatmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.




    RTÜK Başkanı Zahit Akman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
    Burada gazetecilerle sohbet eden Akman, ilçeye Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerini kazanan Kerim Aydoğan'ı kutlamak amacıyla geldiğini belirtti.
    Akman, bir gazetecinin, ''TRT 6 kanalının yayına başlamasından sonra ne gibi gelişmeler yaşandı'' sorusu üzerine, yerel ve bölgesel televizyonların lehçe yayın süresini uzatmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
    Anayasa değişikliğinden sonra yerel lehçede yayın yapmak isteyen televizyonlara izin verildiğini bildiren Zahit Akman, şöyle konuştu:
    ''Şu anda farklı dillerde talep var. TRT 6, yayın hayatına başladı ve belirli günlerde yayın yapıyor. Diğer bölgesel ve yerel yayın yapan televizyonlar, belirli saatlerde lehçe yayın yapıyorlar. Şimdi bizden yayın süresinin uzatılması yolunda istekleri var. Yayın sürelerini artırmaya yönelik planlama içindeyiz. Bu konuda Hukuk Müşavirliğimizce çalışma başlatıldı. Hukuksal bir engel var mı onu araştırıyoruz. Konu kurumuza gelince tahmin ediyorum ki 2 ay içinde karar çıkar.''


    AA
    </B>
İşlem Yapılıyor
X