Halimize bir kez daha şükretmemiz lazım herhalde

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Halimize bir kez daha şükretmemiz lazım herhalde


    Askerlere fil eti yedirildi
    12 Ocak 2009 Pazartesi 09:03
    Afrika ülkesi Zimbabve'de ekonomi çöktü. Artık askerler bile açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

    Ülkedeki milli parklarda bulunan fillerin kesilerek, askerlere yedirildiği iddia edildi.

    Zimbabve Vahşi Hayatı Koruma Gücü'nden Jonny Rodrigues, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, bazı askerlerin, kendilerine yemeleri için fil eti verildiği yönünde şikayette bulunduğunu belirterek, askerlere fil eti yedirme uygulamasının geçen haziran ayında başladığını ve giderek yaygınlaştığını söyledi.

    Ordunun, askerlerin sığır etiyle beslenmesi için yaptığı anlaşmaların bozulduğunu belirten Rodrigues, "fil eti kullanmak daha ucuz ve kolay" dedi.

    Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yapmazken, ZimOnline adresli internet sitesinde, başkent Harare'den adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir askeri yetkilinin açıklamasına dayandırılan haberde, askerlere geçen haftadan bu yana fil eti yedirildiği kaydedildi.

    Yetkili, fil etinin, daha önce sadece mısırlı yulaf peltesi yiyen askerlerce hoş karşılandığını söyledi.Zimbabve'de 100 binden fazla fil olduğu sanılıyor. Ülkedeki ulusal parklar ise 45 bin fili barındırma kapasitesine sahip.

    Ekonominin çöktüğü Zimbabve'de maaşlarını alamayan askerler geçen günlerde Harare'de ayaklanmıştı. Zimbabve ordusu, Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin iktidarda kalmasında kilit rol oynuyor.
    kaynak:internethaber
  • kanarya1958
    Member
    • 01-06-2008
    • 1306

    #2
    Konu: Halimize bir kez daha şükretmemiz lazım herhalde

    avrupalılar afrikayı bu hale soktu, günü geldiğinde o topraklarda onlar hüküm sürücek orası bakir kaldı.

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: Halimize bir kez daha şükretmemiz lazım herhalde

      avrupalılar afrikayı bu hale soktu
      Avrupalı Amerikalı şuralı buralı diye ayırmanın hiç bir anlamı yok.

      Bu hale sokanlar mülk şehvetiyle yanıp tutuşan, onun bunun rızkını çalmayı marifet sayan, insanlıktan zerre nasipleri olmayan, karanlık zihniyettir.

      İster kapitalistler dersin, ister emperyalistler, ister burjuvazi, ister batıla tapanlar, ister cesete tapanlar, ister materyalistler, ister kafirler, ister imansızlar, ister kafirlere yoldaş müşrikler.

      Onlar heryerdeler, aramızdalar, içimizdeler.

      Onlar kavramların anlamlarını bağlamlarından kopararak maddiyata tapıcılığı hak gösterenler...

      Onlar kendilerine kabir olmuş ceset bedenlerinin istediklerini hak sayıp maddeyi ilahlaştıranlar, mülk şehvetinin ateş olduğunu bilmeyenler, işte onlardır ateşe tapanlar, şeytanın peşinden gidenler. İşte esas onlardır ruhuna el-fatiha, yasin okunması gerekenler.

      İnsanları hristiyan, yahudi, müslüman, sağcı, solcu, alevi, sünni, türk, kürt, asyalı, zenci, örtülü, örtüsüz, medeni, geri kalmış gibi sıfatlar ve isimlerle ayırmak gaflettir. Çünkü isimler ve sıfatlar zamanla yine insanlar tarafından yozlaştırılmaktadırlar.

      İnsanın özünde, Kuran'da ve tastamam evrende hazır ve nazır, ilim kendine isim olmuş Allah'a ulaştıracak kavramlarla, esmayla anlamak en doğrusudur. İnsanları da bu kavram ve sıfatlarla gözlerde yüceltmek en güzelidir. O vakit takva sahipleri ortaya çıkacaktır. Onlar bütün insanlığın hayrına işleri olan güzel insanlardır.

      Anasının karnından anlamları yozlaşmış kavramların ortaya çıkardığı sıfatla doğan kişinin hiçbir suçu yoktur.

      Herkim ki adaleti, rahmeti ve erdemli insan olmayı özü kılmış, işte o insandır kurtuluşa eren...

      Afrika uluslarının rızkını çalarak kendi ülkesindeki insanlara aktaran bununla birlikte Afrika uluslarına nankörlük yapıp, bedelini vermeyen hangi zihniyetse, işte o zihniyettir sureti kapkara olan. İşte o zihniyet günümüzde ABD yönetimine ve AB parlementosuna hakimdir. İsrail'le, Bush'la, AB'yle el sıkışanlar da sorumludur. ABD'de, AB'de, Türkiye'de, Afrika'da rızkın dağılımı konusunda adaletsizliğin olduğu her neresi olursa olsun, bu zihniyeti rızkın dağıtım biriminin tam merkezine oturtturanlar da en az onlar kadar suçludur. Zulmeden kadar, zulme ses çıkarmayan da zalim.

      Bu komşusu açken sadece kendi ailesini düşünen insanların hali gibidir. Bu ise vahşettir, nimete nankörlüktür. Şükretmek isteyen sadece lafla "teşekkür ederim" demez ki bunu bile demiyoruz. Şükür ancak kendisine nimetler nasip edilenin, nasibini paylaşması ile olur.

      Türk ulusunu da çökertmek üzere olan en önemli nedenlerden biri de budur.

      Vicdanının sesini duyanın kalbi hala vardır demektir ve bu duruma yüreği yanar. Bu duruma gülerek bakanınsa kalbi kararmıştır, yapılacak tek şey o insanları toplumdan dışlamaktır. O insanları başa koyanları da bilinçlenmeleri, akletmeleri için uyarmaktır.
      Son düzenleme Kadim; 13-01-2009, 12:41.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X