17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü



    Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 17 dağcının çığ altında kaldığını, 8 dağcının hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri Zigana'da çığ altında kaldı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 8 dağcının hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayda 17 dağcının çığ altında kaldığı açıklandı.

    Trabzon'dan gelen dağcıların Torul'da düzenlenen Kış Şenliği'ne katıldıkları ve sabah saatlerinde Kadırga Yaylası'na yürüyüşe geçtikleri sırada çığ altında kaldıkları öğrenildi. Dağcıların Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri olduğu bildiriliyor.

    Zigana Dağı Kayak Tesisleri'ndeki işletme sahipleri de tesislerde kalan bir grup dağcının kayak yapmak için o bölgeye gittiğini söylediler.

    VALİ SALİHOÐLU: 5 KİŞİ KURTARILDI

    Olay yerine sivil savunma ekipleri ile iş makinelerinin gönderildiği öğrenildi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 5 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

    "17 KİŞİLİK EKİPLE ZİGANA'YA GİTMİŞTİK"

    Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar, Trabzon'dan 17 kişilik ekiple Zigana'ya gittiklerini belirtti.

    Burada yürüyüş yaparken yaklaşık 10 kişilik grubun üzerine çığ düştüğünü ifade eden Ayar, “Çevreden gelen diğer dağcıların da yardımıyla 7 kişiyi çığ altından çıkardık. Bunlardan 2'sinin durumu ciddi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Hala kar altında arkadaşlarımız var” dedi.

    Öte yandan, jandarma, sivil savunma ekipleri ile vatandaşlar tarafından arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

    NURİ OKUTAN: ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ

    Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana'daki çığile ilgili olarak, "Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5'isağ, 3'ü ise ölü" dedi.

    Okutan, yaptığı açıklamada, Zigana'da iki grup halindedağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti. Gruptakilerden 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade eden Okutan, "Şuana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5'i sağ, 3'ü ise ölü" dedi.

    Okutan, Gümüşhane ve Trabzon'dan olay yerine giden sivil savunma,Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

    ASKERİ HELİKOPTERLE BÖLGEYE HAREKET ETTİ

    Zigana'da dağcıların yürüyüşü sırasındaki çığ düşmesinin ardından Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarına, Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı bir ekip de destek vermek üzere askeri helikopterle bölgeye hareket etti.

    İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi, Zigana'da meydana gelen olayın ardından Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'in başkanlığında bölgedeki çalışmaları koordine ediyor.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Zigana'daki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Genel Müdür Özdemir tarafından sürekli bilgilendiriliyor. Arama kurtarma çalışmalarına Trabzon ve Rize'den katılan profesyonel ekipler de destek veriyor.

    YENİ ŞAFAK
  • aksungur20
    Junior Member
    • 25-01-2009
    • 4

    #2
    Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

    gecmiş olsun

    Yorum

    • zigana
      Senior Member
      • 26-01-2004
      • 3796

      #3
      Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

      ZİGANA’DA ÇIÐ FELAKETİ
      GÜMÜŞHANE’nin Torul İlçesi’nde düzenlenen Kış Şenliği’ne katılan ve Trabzonlu grubun bu sabah Kadırga Yaylası’nda yürüyüşü sırasında çığ düştü. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 8 dağcının öldüğünü ve halen çığ altında 6 veya 7 dağcının olduğunu açıkladı.
      Gümüşhane ile Trabzon’u bağlayan Zigana Geçidi’nde düzenlenen Kış Şenliği’ne katılan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri bu sabah kaldıkları otelden ayrılıp Kadırga Yaylası’nda yürüyüşe çıktı. Saat 10 sıralarında dağdan aniden kopan çığ, grubun üzerine düştü.
      Bir anda kendilerini can pazarında bulan gruptakilerden bazıları olaydan yara almadan kurtulurken, 8 kişi öldü, 6-7 kişi çığ altında kaldı.
      "ACİL HELİKOPTERE İHTİYACIMIZ VAR"

      DHA muhabirinin telefonla irtibat kurduğu gruptakilerden anestezi uzmanı Sevgi Gültekin, “Çığ altında kalan arkadaşlarımızdan birinin cesedini çıkardık. 10 kadar arkadaşımız çığ altında. Acele helikoptere ihtiyaç var, helikopter bekliyoruz” dedi. Anestezi Uzmanı Sevgi Gültekin, telefon görüşmesini çığ altından çıkarılan arkadaşına kalp masajı yapmak için yarıda kesmek zorunda kaldı.
      "7 KİŞİYİ ÇIKARDIK"

      Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar yaptığı açıklamada, Trabzon’dan 17 kişilik ekiple Zigana’ya gittiklerini belirtti.
      Burada yürüyüş yaparken yaklaşık 10 kişilik grubun üzerine çığ düştüğünü ifade eden Ayar, “Çevreden gelen diğer dağcıların da yardımıyla 7 kişiyi çığ altından çıkardık. Bunlardan 2’sinin durumu ciddi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Hala kar altında arkadaşlarımız var” dedi.
      VALİ OKUTAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ
      Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana’daki çığ ile ilgili olarak, “Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5’i sağ, 3’ü ise ölü” dedi.
      Okutan yaptığı açıklamada, Zigana’da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti.
      Gruptakilerden 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade eden Okutan, “Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5’i sağ, 3’ü ise ölü” dedi.
      Okutan, Gümüşhane ve Trabzon’dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
      "BİR BAKTIM ÇIÐ GELİYOR"

      CNN TÜRK canlı yayınına telefonla katılan gruptakilerden Hasan Anahtar ise yürüyüş sırasında arkada kaldığını ve yukarı baktığında çığın gelişini gördüğünü anlattı. Anahtar, çığ altından çıkarılan iki arkadaşını aşağıya indirdiğini ve diğerlerini almak için yukarıya çıktığını kaydetti. Moralinin çok bozuk olduğunu belirten Anahtar, arkadaşlarının kurtulması için dua etti.
      OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER:





















      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

        Çığ felaketinin nedeni silah sesi mi?

        Diğer GÜNCEL haberlerini okumak için tıklayınız...

        İlgili Haberler





        Gümüşhane'nin Zigana Dağı'nda yaşanan çığ felaketinde şok iddia. Çığdan yaralı kurtulan dağcılar, 2 el silah sesi duyduklarını ve sonra çığ kütlesinin düştüğünü söyledi.

        25 Ocak 2009 13:45



        Gümüşhane'nin Zigana Dağı'nda yaşanan çığ felaketinde şok iddia. Çığdan yaralı kurtulan dağcılar, 2 el silah sesi duyduklarını ve sonra çığ kütlesinin düştüğünü söyledi.
        Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana’daki çığ ile ilgili olarak, "Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5’i
        sağ, 3’ü ise ölü" dedi. Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana’da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti.

        Gruptakilerden 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade eden Okutan, "Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Bunlardan 5’i sağ, 3’ü ise ölü" dedi. Okutan, Gümüşhane ve Trabzon’dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
        DAÐCILIK FEDERASYONU BAŞKANVEKİLİ PROF. DR. VURAL: ÇIÐ BÖLGESİNE HELİKOPTERLE ERZURUM'DAN SİVİL SAVUNMA VE DAÐCI EKİBİ GÖNDERİLDİ
        Dağcılık Federasyonu Başkanvekili Prof. Dr. Okay Vural, Zigana'daki çığ bölgesine helikopterle Erzurum'dan sivil savunma ve dağcılardan oluşan bir ekibin gönderildiğini söyledi.
        Prof. Dr. Okay Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için dağcı ve sivil savunma ekiplerinden oluşan farklı grupların mücadele ettiğini kaydetti.
        Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi bir grubun üzerine çığ düştüğünü anımsatan Vural, ''Çığ bölgesine helikopterle Erzurum'dan sivil savunma ve dağcı ekibi gönderildi. Ayrıca Trabzon, Rize ve Gümüşhane'den de ekipler müdahale ediyor. Öte yandan çığ, bir şenliğe katılmak için yaylaya çıkan ve yürüyüş yapan TEDAK üyesi bir grubun üzerine düşmüştür'' diye konuştu.



        Yorum

        • ASIM MAVZER
          Member
          • 14-05-2007
          • 1601

          #5
          Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

          ALLAH rahmer eylesin

          Yorum

          • hikmet24
            Member
            • 28-11-2005
            • 1724

            #6
            Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

            allah rahmet etsin

            Yorum

            • black belt
              Senior Member
              • 08-06-2004
              • 6523

              #7
              Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

              Allah Rahmet Eylesin...

              Yorum

              • ATmaCA_53
                Member
                • 12-11-2004
                • 1945

                #8
                Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

                Çığ kurbanları böyle uğurlandı galeri

                Gümüşhane'nin Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 kişi son yolculuğuna uğurlandı. Trabzon Valiliği önündeki törende acı, gözyaşı ve hüzün vardı. İşte kareler:



                Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybeden 8 kişi için Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.

                Tören alanına, çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren Erhan Terzi, Hüseyin Karaosmanoğlu, Davut Akdeniz, Burçak Sevim, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dursun İnan'ın cenazeleri getirildi.

                Olayda ölen Hüsniye Sarıbıyık'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a gönderildiği, ailesinin isteği üzerine Trabzon'un Arsin ilçesine götürüldüğü için Hasan Ali İsaoğlu'nun cenazesi ise tören alanına getirilmedi.

                Törene, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, CHP Genel Başkan yardımcısı Cevdet Selvi, AK parti Trabzon milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Safiye Seymenoğlu, Cevdet Erdöl, Ak parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, ölenlerin yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

                Cenazelerin ambulanslarla tören alanına getirilmesi sırasında, ölenlerin yakınları ağıtlar yakarak gözyaşı döktüler.

                İnşaat mühendisi olan 26 yaşındaki Burçak Sevim'in cenazesinin alana getirilmesiyle ablası gözyaşlarını tutamadı. ''Burçak ölemezsin, bana bunu yapamazsın. Neden yanında yoktum, seni kurtaramadım'' diyerek gözyaşı döken ablayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

                Burçak Sevim'in annesi Gülser ile arkadaşı 26 yaşındaki Özlem Timurcuoğlu'nun annesi Sündüz Timurcuoğlu, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler.

                Özlem Timurcuoğlu'nun annesi Sündüz Timurcuoğlu, ''Bugün benim düğün günüm'' diyerek kızının resmine ve tabutuna sarıldı.

                Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan Erhan Terzi'nin babası Kadir Terzi, törende ayakta duramayarak oğlunun tabutunun başında bir sandalyeye oturtuldu.

                Terzi'nin eşi Figen Terzi kucağında kızı Ilgın Terzi ile eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Kızına, babasının tabutunu gösteren Figen Terzi, 'kızım bak baban' diyerek kızına sarılarak ağladı.

                Çığ altında kalan 35 yaşındaki Yasemin Aktaş, mimar Gülhanım Piyale (49), emekli bankacı Hüseyin Karaosmanoğlu (69), emekli doktor Dursun İnan (52), Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Davut Akdeniz'in (54) yakınları ve sevenleri de gözyaşlarını tutamadılar.

                Tören alanına gelen Devlet Bakanı Murat Başesğioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve diğer yetkililer, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilediler.

                Çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren dağcıların öz geçmişlerinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

                -TÖRENDE YAPILAN KONUŞMALAR-
                Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada, çığ altında kalarak yaşamlarını yitirenler arasında öğrenci yetiştirmiş öğretmen, bilim adamı, binlerce kişiyi tedavi etmiş doktorlar bulunduğunu belirterek, çok büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

                Hayatlarını kaybedenlerin özgürlüğün sınırlarını zorlayan çok cesur insanlar olduğunu ifade eden Başesgioğlu, ''Türkiye olarak Trabzon'un acısını paylaşıyoruz. Değerli evlatlarımıza Allah'tan rahmet diyorum, mekanları cennet olsun. Yakınlarının ve Trabzon halkının başısağolsun'' dedi.

                Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yaşanan acının paylaşılarak azaltılabileceğini belirterek, ''Zigana Dağı'na çığ düştü ama içimiz yandı. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlıgı diliyorum'' diye konuştu.

                Özak, silahlı kuvvetler, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin olaya anında müdahale ettiğini, olay yerine iki helikopterin intikal ettiğini ve daha sonra yapılan çalışmada iki kişinin sağ olarak kurtarıldığını söyledi.

                Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze törenine Bakanlar Kurulu dolayısıyla katılamadığını, ölenlerin yakınlarına ve Trabzon halkına başsağlığı dileklerini gönderdiğini söyledi.

                CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Trabzon halkına ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştığını belirtti. Selvi bu tür felaketlerin son olmasını dileyerek, 10 değerli insanı böylesine bir kazada kaybetmenin büyük acı olduğunu söyledi.

                Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, ''Öyle zamanlar vardır ki sözler durur duygular konuşur'' diyerek herkese başsağlığı diledi.

                Trabzon'a büyük hizmetler etmiş ve bu elim kazada kaybedenlerin hiç unutulmayacaklarını, sevenlerinin kalplerinde yaşayacaklarını kaydetti.
                Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise büyük bir acı yasadıklarını, bu acının herkesi çok etkilediğini belirtti.

                Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak kulübü (TEDAK) Başkanı Ercan Bostan, gözyaşlarını içinde konuşmaya çalışarak, ''25 Ocak'ın rüya olmasını çok isterdim. Ama rüya değil, herşey gerçek'' dedi.

                ARKADAŞLARININ ARDINDAN GÖZYAŞI
                Çığ felaketinde hayatını kaybeden Burçak Sevim ile Özlem Timurcuoğlu’nun yakın arkadaşı 24 yaşındaki Burçak Güngör, tören sırasında fenalık geçirdi. Arkadaşlarının ölümüne inanamayan Güngör, “Bunu niye yaptınız? Hani 1.5 ay beraber kalacaktık. Beni nasıl bıraktınız, ben sizsiz ne yapacağım?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
                İnşaat mühendisi olan 26 yaşındaki Burçak Sevim’in cenazesinin alana getirilmesiyle ablası gözyaşlarını tutamadı. “Burçak ölemezsin, bana bunu yapamazsın. Neden yanında yoktum, seni kurtaramadım” diyerek gözyaşı döken ablayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Burçak Sevim’in annesi Gülser ile arkadaşı 25 yaşındaki Özlem Timurcuoğlu’nun annesi Sündüz Timurcuoğlu, birbirlerine sarılarak ağladılar. Özlem’in annesi Sündüz Timurcuoğlu, “Bugün benim düğün günüm” diyerek kızının resmine ve tabutuna sarıldı.


                MİNİK ILGIN BABASINI UÐURLADI
                Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybedenlerden Dr. Erhan Terzi, Trabzon'da toprağa verildi.

                Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'nda okutman olarak görev yapan Terzi için, İskenderpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
                Törene, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Terzi'nin yakınları, öğrenciler ve öğretim görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

                Öğle vakti kılınan namazın ardından Terzi'nin cenazesi, merkeze bağlı Düzyurt köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.


                36 yaşındaki Erhan Terzi’nin 1.5 yaşındaki kızı Ilgın, yakınlarını kucağında babasının vefatından habersiz uyudu.

                Erhan Terzi bir paylaşım sitesindeki kişisel sayfasına “Dağlar beni çağırıyor, ama kızım beni bırakmıyor” diye yazdığı görüldü. Erhan Terzi’nin eşi Figen Terzi de eşinin tabutuna sarılarak, “Beni nasıl bırakıp gittin, ben sensiz ne yapacağım?” diye ağıtlar yaktı. Bir ara kızına, babasının tabutunu gösteren Figen Terzi, “Kızım bak baban” diyerek ona sarılarak ağladı. Erhan Terzi’nin babası Kadir Terzi, törende ayakta duramayarak oğlunun tabutunun başında bir sandalyeye oturtuldu.

                AİLESİ KANADA'DA ACI HABERİ ALDI
                Dr. Dursun İnan’ın eşi ve 3 çocuğu, eğitim için bulundukları Kanada’da acı haberi aldı. Aile fertleri apar topar havayoluyla Trabzon’a döndü. İnan’ın cenazesi Salı günü Sürmene ilçesi Devlet Hastanesi'nde düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek. Dursun İnan’ın bir süre önce emekliye ayrıldığı ancak yeniden KPSS'ye girerek kazandığı ve önümüzdeki hafta Trabzon Numune Hastanesi’nde göreve başlamaya hazırlandığı ifade edildi.

                Çığ felaketinde yaşamını kaybeden 53 yaşındaki Dr. Davut Akdeniz’i ise diş doktoru olan kızı ile bilgisayar mühendisi olan oğlu gözyaşları ile uğurladı. Akdeniz'in cenazesi Düzköy İlçesi’nde toprağa verilecek.


                ARKADAŞLARININ ARDINDAN AÐIT
                Bu arada dünkü olayda çığdan kurtulan ve kar altında kalan arkadaşlarına gerek suni teneffüs yaparak, gerekse kalp masajıyla yardım etmeye çalışan anastezi uzmanı Sevgi Gültekin de, tabutlara sarılarak, “Kurtaramadım sizi. Ne yaptıysam olmadı, beni affedin” diyerek ağıtlar yaktı. Gültekin, yakınları ve arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

                Tören, Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından dua edilmesi ile sona erdi.

                HAYATINI KAYBEDENLERDEN 3'Ü TRABZON'UN AKÇAABAT, 2'Sİ ARSİN, 1'İ İSE DÜZKÖY İLÇESİNDE TOPRAÐA VERİLDİ
                Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybedenlerden 3'ü Trabzon'un Akçaabat, 2'si Arsin, 1'i Düzköy ilçesinde toprağa verildi.

                Çığ altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi Burçak Sevim (26), resim-iş bölümü mezunu Özlem Timurcuoğlu (26) ile mimar Gülhanım Piyale (49) için Akçaabat ilçesindeki Ak Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

                İkindi vakti düzenlenen törene, Timurcuoğlu, Sevim ve Piyale'nin yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

                Ayrı ayrı kılınan namazların ardından cenazeler, merkezdeki aile kabristanlarına defnedildi.

                -''ARKADAŞLARIMIZ O SABAH NİYE O GÜZERGAHTAN GİTTİLER ANLAYAMIYORUM''-
                Bu arada, çığın altında kalan gurupta yer alan ancak yeğenine kayak dersi vermek için kazanın olduğu yürüyüşe çıkmayan Sevgi Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zigana Dağı çevresinin çok sık gittikleri bir bölge olduğunu belirterek, ''Ama kazanın meydana geldiği alana hiç gitmemiştik. Arkadaşlarımız o sabah niye o güzergahtan gittiler anlayamıyorum. Bizim güzergahımız değil orası. En önde Erhan (Terzi), arkasında diğerleri gitmiş'' dedi.

                Kazadan sağ kurtulan Hasan Anahar'ın telefon açmasıyla olay yerine hemen ulaştıklarını ifade eden Gültekin, ''Erhan'ı, Burçak'ı ve Yasemin'i çıkararak kalp masajı yaptım. Ben zaten sağlıkçıyım. Özellikle Erhan ile çok uğraştım ama kendisini kurtaramadım'' diye konuştu.

                Gültekin, sağlık ekibinden malzeme istediklerini ancak gelen malzemelerde bazı eksikler bulunduğunu öne sürdü.

                -DİÐER CENAZELER-
                Olayda hayatını kaybeden Hüseyin Karaosmanoğlu, Arsin ilçesine bağlı Yanbolu beldesinin Kuzguncuk köyünde, Hasan Ali İsaoğlu ise ilçenin Yeşilyalı beldesinde ikindi vakti kılınan cenaze namazlarının ardından aile mezarlıklarında toprağa verildi.
                Dr. Davut Akdeniz ise Düzköy ilçesinde Düzköy Kültür Merkezi önünde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Büyük Mahalle'deki aile mezarlığına defnedildi.
                Öte yandan, emekli doktor Dursun İnan için daha önce görev yaptığı Sürmene Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi.

                Törene AK Parti Trabzon milletvekilleri Cevdet Erdöl ve Safiye Seymenoğlu ile Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Belediye Başkanı Mustafa Azizoğlu, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Osman Yıldızlar, Sürmene Emniyet Müdürü Muzaffer Sağlam, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                Buradaki törenin ardından İnan'ın cenazesi Sürmene Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

                İnan'ın Kanada'da olan ailesinin gelmesinin beklendiği, bu nedenle cenaze töreninin yarın Sürmene ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Balıklı Mahallesi'nde defnedileceği bildirildi.

                Olayda hayatını kaybeden Yasemin Aktaş ise yarın Trabzon'un Yomra ilçesinde toprağa verilecek.


                HÜSNİYE SARIBIYIK'IN CENAZESİ MEMLEKETİ KAHRAMANMARAŞ'A GÖNDERİLDİ
                Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çiğ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerden Hüsniye Sarıbıyık'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

                Çığ altından yaralı olarak çıkartılan ve kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Sarıbıyık'ın cenazesi, yakınlarınca hastaneden alındı.

                Bugün Trabzon Valiliği önünde olayda ölenler için düzenlenen törende cenazesi yer almayan Sarıbıyık'ın, memleketi Kahramanmaraş'a gönderildiği öğrenildi.
                Çığ altında kalan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu ve Dursun İnan olay yerinde hayatını kaybederken Hüsniye Sarıbıyık ise tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.



                HABER 7-AA


                resmin devamı: http://www.haber7.com/foto-galeri.php?cID=374598&s=3




                Yorum

                • ATmaCA_53
                  Member
                  • 12-11-2004
                  • 1945

                  #9
                  Konu: 17 dağcı çığ altında kaldı: 8 ölü

                  ALLAH rahmet eylesin.

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X