Davos çıkışının sebebi, Olmert'in ikiyüzlülüğü mü?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Davos çıkışının sebebi, Olmert'in ikiyüzlülüğü mü?



    Erdoğan'ın İsrail'e ve İsrail lideri Olmert'e karşı neden bu kadar sinirli olduğu ortaya çıktı...

    Olmert'in Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında yaşananlar ve Erdoğan'ın Gazze operasyonunu duyduğu an "Olmert beni sırtımdan bıçakladı. İsrail bunun bedelini ödeyecek" dediği bir Türk yetkili tarafından Haaretz gazetesine anlatıldı.

    ÜÇ YÖNLE 4 SAATLİK DİYALOG

    Olmert'in Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından Erdoğan İsrail liderini konutuna çağırdı. "Hadi Esad'ı arayalım ve hep beraber dünyaya açıklanacak bir metin hazırlayalım" önerisinde bulundu. Olmert'in razı olmasının ardından Erdoğan Esad'ı aradı. Esad'a, "Olmert şu anda yanımda. Benim ikiniz arasında arabulucu olmamı kabul eder misin?" diye sordu. Suriye lideri bunu kabul etti. Olmert'in yan odaya geçmesinin ardından Esad ve Erdoğan telefonda açıklanacak metni hazırlamaya başladı. Erdoğan'ın asistanları, birkaç dakikada bir her maddeyi Olmert'e götürüp İsrail liderinin onayını ve önerilerini aldı. Olmert'in önerileri yine asistanlar tarafından Erdoğan'a iletildi. Erdoğan da telefonda bunları Esad'a okudu.

    Bu üç yönlü diyalog 4 saat boyunca devam etti. Saatler 13:00'ü gösterdiğinde Olmert, Erdoğan'a, "Benim İsrail'e dönmem gerek" dedi. Erdoğan, "Ben Esad'la telefonda konuşup metin üzerinde çalışmaya devam edeyim. Yarın size görüşmenin notlarını iletirim" diye karşılık verdi. Bu noktada İsrail-Suriye ortak açıklaması neredeyse hazır hale gelmişti. Sadece birkaç kelime üzerinde uzlaşma sağlanması gerekiyordu.

    “SIRTIMDAN BIÇAKLANDIM”

    Bu açıklamanın ardından her iki taraf da arabulucusuz karşılıklı görüşmelere başlayacaktı. Çıkan sonuç Erdoğan'ı da çok tatmin etmişti. Hatta metinde İzhak Rabin'in görüşlerine de atıfta bulunulacaktı. Anlaşma uyarınca İsrail Golan tepelerinden tamamen çekilecek, karşılığında kalıcı barış ve güvenlik önlemleri için ortak adımlar atılacaktı. Aynı zamanda ilişkilerin normalleşmesi için de gelecekte atılacak adımlar belirlenecekti. İşte bu gelişmelerden tam 1 hafta sonra İsrail Gazze saldırısını başlattı. İsrail-Suriye barışı ve ortak açıklama projesi suya düştü. Erdoğan saldırıyı ilk duyduğu an "Olmert beni sırtımdan bıçakladı. İsrail bunun bedelini ödeyecek" dedi.

    VATAN
  • aaron_1212
    Senior Member
    • 03-11-2006
    • 4376

    #2
    Konu: Davos çıkışının sebebi, Olmert'in ikiyüzlülüğü mü?

    pek inandırıcı değil
    Daha çok agatha christie okuması gerek

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X