2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

    2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

    2008 Kasım ayında işsizlik yüzde 2,2 artarak, yüzde 12,3 seviyesinde gerçekleşti.







    Yayına Giriş: 16.02.2009 10:13:53
    Güncelleme: 16.02.2009 10:26:51

    2008 yılı Kasım ayında işsizlik yüzde 2,2 artarak, yüzde 12,3'e yükseldi. Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 645 bin kişi artarak, 2 milyon 995 bin kişi oldu.
    İşsizlik oranı yüzde 12,3'e, tarım dışı işsizlik oranı da yüzde 15,4'e çıktı.

    Kasım 2008 döneminde istihdam edilenlerin oranı da geçen yıla oranla arttı. Bu dönemde 448 bin kişi iş buldu.
    Hizmet sektörü yüzde 48,6'lık oranla bu dönemin en çok iş imkanı sağlayan sektörü oldu.



    Kaynak: TRT-TUİK



    Son düzenleme black belt; 16-02-2009, 15:58.
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: 2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

    krizin teğet gecmesinin resmidir.

    birileri hala dünyanın krizi demesi ise tam bir bilgisizlik örneğidir.bu krizin gelişi belli iken kılını kıpırtatmayanların bu durumda etkisi yok demenin mantıgı sadece bilgisizliktir.

    Yorum

    • black belt
      Senior Member
      • 08-06-2004
      • 6523

      #3
      Konu: 2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

      Originally posted by zigana View Post
      krizin teğet gecmesinin resmidir.

      birileri hala dünyanın krizi demesi ise tam bir bilgisizlik örneğidir.bu krizin gelişi belli iken kılını kıpırtatmayanların bu durumda etkisi yok demenin mantıgı sadece bilgisizliktir.
      ilginç bir köşe yazısı: :eek:

      OZMENA FORUM - View Single Post - Pırlantacı nasıl açılır?

      Yorum

      • ATmaCA_53
        Member
        • 12-11-2004
        • 1945

        #4
        Konu: 2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

        İşsizler için iyi haber Mart'ta

        Türkiye'de faaliyet gösteren çok uluslu firmalarla yapılan görüşmelerde Mart ayından itibaren işçi alımlarının hızlanacağı belirtiliyor.


        Dünyanın ilk online kariyer firması olan Monster'ın Türkiye Satış Müdürü Çağrı Bozay, Türkiye'de faaliyet gösteren çok uluslu firmalarla yapılan görüşmelerde Mart ayından itibaren işçi alımlarının hızlanacağı sonucunun elde edildiğini söyledi.

        Küresel mali krizin 'teğet' geçmediği Türkiye'de 2008'in son çeyreğinden bu yana yüzbinlerce kişi işinden oldu.

        Ekonomi çevreleri küresel ekonominin 2010'dan itibaren yavaş yavaş düzelmeye başlayacağını söylese de geçim masrafları krizde işinden olanlar için büyük sıkıntılar yaratıyor. Peki işsizler için karanlık ne zaman bitecek?
        'MART AYI KRİTİK'

        İstanbul'da düzenlenen 14. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde Gazeteport'a konuşan Monster Türkiye Satış Müdürü Çağrı Bozay, Türkiye'de özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalarla yapılan birebir görüşmelerde Mart ayından itibaren işçi alımlarınnın başlayacağı sinyallerinin alındığını söyledi.
        Şirketlerin, 2009'un ilk çeyreğini en az zararla kapatmak istediğini ifaden eden Bozay şunları söyledi:
        "Dünyada ve Türkiye'de tüm şirketlerin tek amacı işçi çıkarmaları durdurmak. Şu anda pek hareket etmek istemiyorlar. Krizde ayakta kalmaya çalışan firmalar işçi almak için Mart ayını bekliyor. Biz de yılın ilk çeyreğinden sonra işçi alımı konusunda hareketlilik bekliyoruz. Şirketlerle yaptığımız birebir görüşmelerden de bu sonuç çıkıyor. Stratejisini iyi yapan firmalar krizde insan odaklı büyümek istiyor. Bunu, şirketlerle yaptığımız görüşmelere dayalı olarak söyleyebiliyorum. Krizde nitelikli insanları bünyelerine katarak rakiplerinin önüne geçmek istiyorlar. Bazı firmalar, Mart sonrasını 5. çeyrek olarak değerlendiriyor. Güçlü firmalar Türkiye pazarını tandıklarını için Mart'ı fırsat olarak görüyorlar. Mart ayı sonrası için bizimle anlaşma yapan şirket sayısında da artış var. İkinci bir kriz gelmezse tüm firmalar ikinci çeyrekten sonra büyümek istiyor." dedi.
        'NİTELİKLİ ELEMAN KRİZ DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKIYOR'

        Şirketlerin kriz dönemlerinde nitelikli eleman arayışına girdiğini ifade eden Monster Türkiye Pazarlama Müdürü Seden Gürcü ise şunları söyledi:
        "Şu anda odaklandığımız yegane olay nitelikli elemanları doğru işlere yönlendirmek. Türkiye'de Kasım ayında faaliyete geçmemize rağmen kısa zamanda 6 bin civarında üye sayısına ulaştık. Monster dünya çapında 60 ülkede faaliyet gösteriyor. Kriz dönemlerinde nitelikli insan farkı ortaya çıkıyor. 5 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapabiliyorsa, kriz, bu iki çalışan için fırsata dönüşebiliyor. Kriz bittiği zaman şirketlerin ilk ihtiyacı olan şey insan olacak. Yaşanan işten çıkarmalar çok üzücü ancak krizi fırsat bilen şirketler de var. Krizde nitelikli eleman çalıştıran firmaların ayakta kalacağını söyleyebiliriz."
        Uzmanlar işe alımların Mart ayında başladığını ifade ediyor, kriz döneminde işini kaybedenler bir an önce iş bulup evlerine yeniden ekmek götürmek istiyor.

        HABER7


        ---------------------------------------
        2009'da 70 bin memur alınacak

        Devlet baba, işsizlere umut oldu. 2009 yılı içinde kamuya 35 bini öğretmen 70 bin memur alınacak.

        Para dergisinin haberine göre devlete alınacak memurların 35-40 bini öğretmen, 15 bini polis, 7-8 bini de öğretim görevlisi olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 2 bin, Türk Hava Yolları da yabancı dil bilen en az lise mezunu kabin memuru alacak. Eleman alacak devlet kurumlarından biri de Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı...

        70 bin memur alınacak

        35-40 bini öğretmen, 15 bini polis, 7-8 bini de öğretim görevlisi olmak üzere bu yıl yaklaşık 70 bin eleman alacak olan devlet, yine en büyük umut kapısı.

        Türkiye, küresel krize yıllardır çözemediği en büyük sorunlarından biri olan işsizlikle yakalandı. İşsiz sayısı içinde bulunduğumuz ortamda her geçen gün artarken, devletin bu yıl 70 bin memur alacak olması, binlerce kişiyi umutlandırdı. Para dergisinin haberine göre; devlet 35-40 bin öğretmen, 15 bin polis, 7-8 bin de öğretim/ araştırma görevlisi alacak. Aralık ayındaki KPSS ile ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için hemşireden güvenlik görevlisine, mühendisten avukata kadar yaklaşık 23 bin memur alımı yapılacak. Bu rakama 2009 da eklendiğinde alınacak memur sayısı 100 bini bulacak.

        Öğretmen çoğunlukta

        Haziran ayındaki KPSS'nin ardından bu yıl yeni atama yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ekim'de 13 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ardından Şubat'ta da yeni atama yapacak. Ayrıca 37 ül***e okutman görevlendirmek için sınav yapılacak; yükseköğretim kurumlarına da 7-8 bin öğretim görevlisi ve memur alınacak. Toplamda öğretmen atamaları 35-40 bine ulaşacak. Eğitim kadrosundan sonra en yüksek memur alımı ise emniyet teşkilatında olacak. Yeni kadronun 8 bin 500'ü üniversite mezunlarından seçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, 7'nci dönem polis meslek eğitimiyle 40'ı kadın olmak üzere toplam bin 40 polis alacak. Bu rakamın yüzde 30'u kadar da yedek subay alınacak.

        Ekonomiye uzman

        Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında boş bulunan kadroya 80 muhasebe denetmen yardımcısı alacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı için 150 adet milli emlak uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı da 32 boş kadro için planlama uzman yardımcısı alacak.

        SGK ve THY'ye personel

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2 bin personel almayı planlıyor. Türk Hava Yolları da (THY) yabancı dil bilen, en az lise mezunu kabin memurları alacak. Ayrıca, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü 27, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 250 personel alımı yapacak.

        BUGÜNHABER

        Yorum

        • ATmaCA_53
          Member
          • 12-11-2004
          • 1945

          #5
          Konu: 2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz



          Kriz Fırsatçısı "VESTEL"

          Vestel kriz gerekçesiyle işçi atarken, bir yandan da işçi almaya devam ediyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve on bini aşkın işçinin çalıştığı Vestel’de yaşananlar, patronun krizi fırsata çevirmesinin örneklerini sunuyor.

          Neredeyse her gün onlarca işçinin işine son verilen Vestel’de, dijital bölümüne işçi alınacağı duyuruldu. Oysa daha geçen hafta dijital bölümünde çalışan işçilerin bir kısmı işten atılmıştı. Gerekçe olarak da ‘Kriz nedeniyle üretimde düşüş var, bu yüzden işçi çıkarmak zorundayız’ denilmişti. Üretim düştü denilerek işçi çıkarılan bir bölüme bir hafta geçmeden yeniden işçi alınması, atılan işçilerin, “Hani krizdeydik, bu fırsatçılık değilse nedir?” yorumlarına neden oldu.

          BİNLERCE BAŞVURU

          Kriz sonrası binlerce kişinin daha işsizler ordusuna katıldığı Manisa’da Vestel’e işçi alınacağı haberi birçok işsiz için umut oldu. Haberin duyulmasından sonra, erken saatlerden itibaren Vestel’in önü iş başvurusu yapmak için gelenlerle doldu.

          Birkaç saat içinde başvuru için gelenlerin sayısının iki bini geçmesi, ilde yaşanan işsizliği gözler önüne serdi.

          Başvuruda bulanan bir işçinin söyledikleri, biriken öfke ve umutsuzluğun özeti gibiydi: “Bizim duyduğumuza göre 50-60 kişi alacaklarmış dijital bölümüne... Ama binlerce kişi var burada. Ama ne yapalım. İşsizlikten çaresiz kaldık. Başka bir şansımız yok, küçük bir umut da olsa her yere başvuruyoruz.”

          (Manisa/EVRENSEL)
          isciler.org , aradığınız tüm bilgiler için ilk ve en iyi kaynağınızdır. Genel konulardan burada bulmayı umduğunuzdan daha fazlasına kadar, isciler.org tümüne sahiptir. Aradığınızı bulmanız dileğiyle!

          Yorum

          • zigana
            Senior Member
            • 26-01-2004
            • 3796

            #6
            Konu: 2 Milyon 995 Bin Kişi İşsiz

            bunlar iş ve işci bulma kurumuna kayıt olanlar.ülkemizde akraba ve yardımseverlik kültürünün gelişmiş olması bazı işsizlerin akraba tarafından korunmuş olmaları gercek işsizlik boyutunu gözler onüne sermekte yanılgılara sebep olmaktadır.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X