2 bin kişiye iş imkanı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    2 bin kişiye iş imkanı

    2 binin üzerinde kişiye yeni iş kapısı


    22.02.2009 - 11:29



    Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde, Türk-Rus ortaklığı ile yapımı süren ve gelecek yıl tamamlanarak tam kapasiteyle üretime geçmesi hedeflenen demir çelik fabrikasının 2 binden fazla insana istihdam yaratması bekleniyor.
















    DÖRTYOL - Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Rusya'nın en büyük demir çelik üreticisi Magnitogorsk Iron-Steel Works (MMK) ortaklığında Dörtyol'da inşaatına başladıkları, yaklaşık 1,7 milyar dolar harcamayla 2010'da tamamlanarak tam kapasite ile faaliyete geçmesi hedeflenen fabrikanın, İsdemir'in ardından bölgede ikinci yassı mamul üretecek tesis olacağını bildirdi.

    Atakaş, 15 Mart 2008'de temelini attıkları fabrikanın inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü, saç servis merkezinin geçen yılın sonunda tamamlandığını hatırlatarak, ''İnşaat, planladığımız şekilde devam ediyor. 2009'un son çeyreğinde soğuk hadde bölümü, 2010'un son çeyreğinde ise çelikhane işletmeye açılacak'' dedi.

    Fabrikanın galveniz ünitesinin 900 bin ton, boyama ünitesinin 400 bin ton kapasiteli olduğunu kaydeden Atakaş, tam kapasiteye geçilmesinin ardından ise yılda 2,5 milyon ton ile 3,6 milyon ton arasında yassı mamul üretileceğine dikkati çekti.

    Yatırımın tamamlanması ile 2 binden fazla kişiye istihdam yaratılacağını vurgulayan Atakaş, şöyle konuştu:

    ''Soğuk grup yıl sonunda, sıcak grup ise 2010'da bitmiş olacak. İsdemir'den sonra yörede ikinci yassı mamul üretimi yapacak fabrikamız, bölgedeki yan sanayi kuruluşlarının yanı sıra ülke ekonomisine de yıllık 1 milyar 750 milyon dolar katma değer sağlayacak. Yassı mamul, yan sanayi açısından önemli bir üretim kalemi. İsdemir yassı üretime geçti. Bizim de bu sürece katılmamızla bölgede büyük bir potansiyel oluşacak. Yeni yatırımların da önü açılacak.''

    'BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK'
    Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ise İsdemir'in yassı mamul üretimine geçtiğini anımsatarak, ''Atakaş Şirketler Grubu'nun Rus ortaklığı ile yaptığı devasa fabrikanın da hizmete girmesiyle bölgemiz bir cazibe merkezi haline gelecek'' dedi.

    Yöredeki kayıtlı firma sayısının geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdiğini bildiren Talay, gözlenen canlılığın yörede heyecan yarattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Kayıtlı aktif firma sayısı bin 500'e ulaştı. Yeni yatırımların yanı sıra girişimcinin ilgisi nedeniyle yöredeki arsaların fiyatı da neredeyse ikiye katlandı. Geçen yıl 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasına Dörtyol'dan 8 firma girerken, bu yıl sayı İskenderun ile 15'e çıktı. Gelecek yıllarda bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz.''

    Yatırımların yöre halkını da heyecanlandırdığını anlatan Talay, önümüzdeki süreçte yerli ve yatırımcıların İskenderun Körfezi'ne gelmesini beklediklerini kaydetti. (AA)
İşlem Yapılıyor