Ampüllerde kamera var iddiası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Ampüllerde kamera var iddiası

    Ampüllerde kamera var iddiası

    Diğer GÜNCEL haberlerini okumak için tıklayınız...



    Doğu'da dağıtılan enerji tasarruflu ampulleri bazı köylüler içinde kamera bulunduğunu iddia ederek almazken, alanlar da kırıyor. Kafası karışan halk soluğu elektrikçide alıyor.

    23 Şubat 2009 11:22



    Köylüler bazı kişilerce ''bu ampullerle devlet sizi izliyor'' şaibesinin yayıldığını söylüyorlar.
    Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nca enerjinin daha verimli kullanılması amacıyla Enerji Verimliliği projesi (EN-VER) kapsamında köylerde dağıtılmaya başlanan tasarruflu ampulleri bazı köylüler içinde ''kamera var'' diyerek almazken,bazıları da bu nedenle kırdılar.
    Gevaş ilçesine bağlı Aydınacok köy muhtarı Sebahattin Dinçer, devletin kendilerine verdiği ampulleri halkın bir kısmının ''içinde kamera var, devlet bizi izliyor'' diyerek almadığını belirterek, alınmayan ampullerin okulda bekletildiğini kaydetti.
    Bazı vatandaşların ampulleri kırdığını ifade eden Dinçer şunları söyledi:
    ''şuan vatandaşlarımızdan bazıları ampulleri almıyor. Birileri onlara ''bu kameralarla her konuştuğunuz, her yaşadığınız gözetleniyor. Devlet sizi izliyor'' demiş onlar da inanmışlar. Bizler böyle birşey olacağına inanmıyoruz. Devlet milyonlarca evi izleyip ne yapacak.''
    -ELEKTRİKÇİLERE KONTROL ETTİRİYORLAR-
    Gürpınar ilçesinde Elektrkçi dükkanı bulunan İbrahim Kafan ise, ilçede kendilerine çok sayıda vatandaşın enerji tasarrufu için dağıtılan ampulleri getirdiğini belirterek, bunların içinde cihaz olup olmadığını kontrol ettirdiğini söyledi.
    Vatandaşlara ampullere kamera takılamayacağını anlattığını belirten Kafan,''çok sayıda vatandaş geldi,'devletin kendilerini izlemek için bu ampulleri dağıttığını, bu ampullerin içini görmek istediklerini' söylediler, bende birkaçtanesini kırarak kendilerine içinde kamera olmadığını gesterdim''dedi.
    -BÖYLE BİRŞEY MÜMKÜN DEÐİL-
    Vangölü EDAŞ Müdürü Zafer Türüt, Enerji Verimliliği yılı nedeniyle Valilik öncülüğünde okullarda, 20 Vat'lık ampuller dağıtıldığını belirterek şunları söyledi:
    ''Ancak bu ampuller yerinde kullanılmadı. Farklı yorumlar yapıldı. Ampuller içinde dinleme cihazı var diye kırıldı. Böyle bir şey mümkün değildir. Bu ampuller, diğer ampullere göre yüzde 80 oranında tasarruf sağlayan ampullerdir.Her öğrenciye 2 ampul verildi. Bunlar kırılmayıp her evde kullanılsaydı yüzde 40'lık bir tasarruf sağlanmış olacaktı. Buda Van için büyük bir rakamdır. Bu tasarruf vatandaşın faturasına yansıyacaktı. Vatandaşlarımız geç kalmış sayılmaz. Bu ampuller piyasada satılmaktadır.''
    Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Türüt, 20 ve 25 vatlık ampullerin mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.
    -AMPULÜ KIRARAK KAMERA OLMADIÐINI GÖSTERDİ
    Ağrı'nın Patnos ilçesinde ise, köylülerin ampulleri almaması, alanların da içinde dinleme cihazı ve kamera var endişesiyle kırması üzerine Patnos Milli Eğitim Müdür'ü Salih Eskin vatandaşlara böyle bir durumun olmadığını anlattı.
    Öğretmenler aracılığıyla verilen ampullerin dağıtıldığını belirten Eskin, kendilerine bu şekilde şikayetin çok geldiğini kaydetti.
    Eskin şunları söyledi:
    ''Vatandaşlarımızdan bazıları iddialar üzerine telaşa kapılıp ampulleri kırmışlar. Ben de kendilerine bunun sadece enerji tasarruf için yapılan bir uygulama olduğunu anlattım. Gerçekten başka amacı olmayan uygulamadır. Kendimde ampulün birini kırarak içinde birşey olmadığını gösterdim. Ben herkesin aldığı ampulleri kullanmasını istiyorum. Her sene Milli Eğitim Bakanlığınca bedava kitap, kırtasiye dağıtılıyor, onunda böyle bir uygulama olduğunu söyleyerek, okullarda öğretmenlerin bu durumu iyi anlatması gerekir. Bu ampuller yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacak, bende kendi evimde kullanıyorum.''
    Hakkari'de de bazı mahallelerde öğrenciler ampülleri okula geri getirirken, öğretmenler dersin ilk 5 dakikasında ampul ile ilgili doğru bilgileri öğrencilere aktarıyorlar.

    AA
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    #2
    Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

    Yalnız Bu Ampullerin Ömürleri Çok kısa Ya İçindeki Elektronik Devre Arızalanıyor Yada Flouresan Kısmı
    Bence En Sorunsuzzu Simit Flouresan 32 wattlık
    5 yıldır sürekli odada kullnılıyor halasorunsuz
    ama 2 yılda diger odaya 5 adet bu lambalardan kullandım
    ve markalı ürünler hepsi philips general osram vb şimdi çin malı başka kullanıyorum burgulu bu markalılarfdan daha uzun dayandı bakalım nereye kadar gidecek elektrik faturası duşecek diye çekten çok paralar ödedim bunlara
    fatura tutarını karşılarmı bilmem

    Yorum

    • 67TOPRAK
      Senior Member
      • 12-11-2005
      • 3015

      #3
      Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

      hahohihahohihahohi

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

        cözümü kolay
        eger devletin kanunlarına uymak yerine başkaldırı varsa kesersin elektiriği
        olur biter
        nasıl parasını odeyen kişilerin odeme yapmadıklarında elektiriğini kesiyorlarsa bunlarada aynı işlemi uygulasınlar
        bak o zaman
        neler olur
        kimse insan hakları ile bunu acıklamasın
        demokrasilerde herkes eşittir.hak hukuk lafları ile kimseler extra hak kazanmak için başkalarının hakkını gasp edemez

        Yorum

        • aliosman3003
          Member
          • 29-06-2006
          • 551

          #5
          Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

          crashscrashscrashs

          Yorum

          • abelen
            Member
            • 21-02-2005
            • 1511

            #6
            Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

            İyilik de yaramıyor.Bir zamanlar da veba olan atların parasını ödeyip itlaf eden devlete öyle bir yakıştırma yapılmış."Devlet sizin atlarnızı öldürerek sizi güçsüz bırakmak istiyor" demişlerdi.Aynı şekilde "devlet sizi kısırlaştırmak için aşılıyor" şeklindeki propoganda ile çocuk felci aşısı yapılmasına engel olmuşlardı.Sağlık Bakanlığının tüketme planı burda çıkan bir örnekle bozulmuştu.Her söze inanmayın kardeşler.Olan size oluyor.

            Yorum

            • serbest
              Member
              • 16-01-2006
              • 1105

              #7
              Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

              Bu haber beni çok güldürdü.Mizah dergisinden alıntımı acaba diye tekrar inceledim ve gerçek olduğunu gördüm.Tam Aziz Nesin'lik bir olay bu.Daha fazla okumayıp yatsam iyi olacak.

              Yorum

              • anterior
                Senior Member
                • 06-11-2006
                • 6453

                #8
                Konu: Ampüllerde kamera var iddiası

                Keşke iddialar doğru olsa...

                Kıymetli bir devlet büyümüz: “Teknolojinin önüne geçme imkanı yoktur. Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın, istediğiniz kadar konuşun” dememiş miydi? Onun evine takıverirlerdi de cümleten dinlerdik.

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X