Tuncay Özkan'ın Silivri şikayeti

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Tuncay Özkan'ın Silivri şikayeti

    "Bornozlu halimiz bile kameraya alınıyor"


    26.02.2009 - 19:09



    Silivri Cezaevi’nde Ergenekon sanıklarıyla görüşen Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ilginç şikayetlerle karşılaştı. Gazeteci Tuncay Özkan, elinde taşıdığı TCK kitapçığını milletvekillerine gösterdi ‘’Bu kitapta yazılı hiçbir suç işlemedik. Ama burada 24 saat kayıt altındayız. Bornozlu halimiz bile kameraya alınıyor. Bu görüntülerin nasıl kullanılacağını bilmiyoruz” dedi.












    Yusuf SAHİCİ / GAZETEPORT

    ANKARA - TBMM İnsan Hakları Cezaevi alt Komisyonu, Ergenekon davası tutuklularının kaldığı Silivri Cezaevi’nde inceleme yaptı. Davanın sanıkları ile görüşen milletvekilleri yaptıkları incelemeler sırasında, ilginç şikayetler ile de karşılaştı. Halen bu davadan tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, özel hayatlarının 24 saat kayıt altında tutulduğunu belirterek ‘’Bornozlu halimiz bile kayıt altında. Buradan çıkınca kimlerin eline geçecek. Bu görüntüler nasıl kullanılacak, bilmiyoruz, endişeliyiz” dedi.

    Ergenekon davası tutuklularının kaldığı Silivri Cezaevi’nden gelen şikayetler üzerine inceleme kararı alan Meclis İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu sabah saatlerinden itibaren Silivri Cezaevi’nde inceleme yaptı. Tesadüfen açtırdıkları 4 nolu koğuşta Ergenekon davasından tutuklu bulunan Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve gazeteci Tuncay Özkan’ı karşılarında bulan komisyon üyesi milletvekilleri tutukluların talep ve şikayetlerini dinledi.

    ÖZKAN’DAN ŞİKAYET
    GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre, tutuklular idarenin uygulamasından fazla şikayet etmedi, ancak dava nedeniyle haksızlık yapıldığını öne sürdü. Gazeteci Tuncay Özkan ise elindeki Türk Ceza Kanunu (TCK) kitapçığını göstererek, bu kanunda yer alan hiçbir suçu işlemediğini söyledi.

    Özkan özel yaşam alanlarının sürekli kayıt altında tutulmasından şikayet etti. Cezaevi ve koğuşların 24 saat kameralarla gözetlendiğini söyleyen Özkan, banyodan çıkarken bile kamerayla kayda alındıklarını anlattı. Özkan, “Banyoda bile kameralar kayıtta. Banyodan çıkarken bornozlu halimiz de kayıt altına alınıyor. Biz buralardan çıktıktan sonra bu görüntülerin nerede, nasıl kullanılacağını bilmiyoruz. Kimlerin eline geçer bilmiyoruz. Endişesi taşıyoruz” dedi.

    Cezaevinde inceleme yapan heyette bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, ''Bize gelen şikayetler üzerine çalışmalar yapıyoruz.. Cezaevi koşullarını, personelin ve mahkumların durumunu irdeledik. Silivri’de sıcak suyun 1-2 saat aktığı, hasta mahkumların revire geç götürüldüğü, telefon görüşmelerinde sıkıntılar olduğu ve kantinde malzemelerin pahalı satıldığı yönünde şikayetler var.
    kaynak:gazeteport
İşlem Yapılıyor