Toki İzmir Çiğli Konutları!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

    Originally posted by emre3553 View Post
    arkadaşlar merhaba ben daha yeni formu farkedip hemen kaydoldum yoğun iş tempomdan ötürü hiç takip edemiyorum. Sizden bu konuda bilgi istiyorum ben 2+1 lere yerleşecem siz taksit ödüyosunuz anladığım biz daireye geçince ödicez diye biliyorum peki teslimlerde bi fark var mı yoksa teslimler aynı mı?
    Evet Teslim Süreci Beraber Olacak.

    Yorum

    • ReZUbA
      Junior Member
      • 20-08-2009
      • 23

      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

      Merhaba arkadaşlar,
      Bir mesai arkadaşımın izsu da akrabası var ona durumu sordurttum, oda direkt toki ile ilgili olan kişiyle görüşmüş, bunlar toplu konutlar olduğu için yönetim kurulu oluşturulması gerektiği bilgisini tokiye ilettiklerini şimdi tokiden dönüş beklediklerini beyan etmişler ...

      Yorum

      • ayderçe
        Junior Member
        • 16-11-2009
        • 13

        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

        gelen yanıt;

        Bu mail size T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı web sitesindeki bilgi edinme başvuru formunda yazılmış bulunan talebe cevap olarak gönderilmiştir.

        Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Sayın Aysun Şenışlak Elektrik ön abonelik işlemleri tamamlanmıştır. Kadastro ve Tapu Müdürlüğü ile İZSU arasında yürütülen işlemler devam etmektedir. Su abonelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından konut teslimleri başlatılacaktır. Bilgilerinize Sunulur.

        Yorum

        • DEVÝN
          Junior Member
          • 07-08-2009
          • 111

          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

          İŞTE SİZE GERÇEK ARKADAŞLAR....
          tapu yu aradık yoğun ısrar ve 3-4 telefon aktarması ile ilgilenen kişiye ulaştık. bize söylenen;
          arsa üstünde davalık olan şerh konmuş bir hisse varmış bu durum izmir tokiye bildirilmiş ve bir evrak istenmiş tapudan ama izmir toki bu evrakı yollamamış uzun zamandır... görevli diyor ki bu şerh kalkmadan ben işlem yapamam ama toki ilgili evrakları gönderir göndermez sadece toki işlemlerine bakacağım ama evrak bize gelmedi... ben durumunuzu biliyorum bekledim.... dedi ayrıca şuan daire binası tradilata girdi ve en az 10 gün sürer ve bu süre içinde çalışma yapılamayacak..... söylediği buydu..
          YANİ ASIL BASKI YAPILACAK KURUMUN KİM OLDUÐU ANLAŞILIYOR .... SİYASSET MİYASET HAVA CİVA NE ALAKASI VAR BUNUN SİYASETLE...ASIL KARALAMAYI FIRSATTAN İSTİFADE TOKİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR..... HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ....
          BU NEDENLE DE ZATEN BİZE TAPUDA Kİ İŞLEMLERLE İLGİLİ EVRAK GÖSTEREMEDİLER...
          ANLAYACAÐINIZ TAPUDA İŞLEM YAZIŞMA FALAN YOK ..YALAN SÖYLEDİLER HEPİMİZE GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKARAK.... NE YAPICAZ ŞİMDİ EEE... NEDERSİNİZ ARKADAŞLAR..
          BU İŞ MAHKEME VS. BEKLİYORSA EÐER VAY HALİMİZE.... LÜTFEN BİŞEYLER YAPALIM YOKSA UZUNDEREYE DÖNECEK BU İŞ.. BİRAZ ŞÜPHECİ OLALIM LÜTFEN HER SÖYLENENE İNANMAYALIM EN ETKİLİ YOL DA HEPİMİZ BİRLEŞELİM DERİM.. ÇÜNKÜ TOKİ BÜROSUNA GİDENLER NEREDEYSE BELEDİYEYİ SUÇLU BULARAK AYRILDI ORADAN...YANİ İKİ DAKİKADA HEM BİZİ KANDRIP BAŞLARINDAN SAVDILAR...HEMDE İKİYE BÖLDÜLER....VALLAHİ PES DİYORUM.

          Yorum

          • ModMan
            Senior Member
            • 02-11-2004
            • 4800

            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

            bize söylenen;
            arsa üstünde davalık olan şerh konmuş bir hisse varmış
            Bu Çok Önemli
            Eger Buna Bağlıysa Bu İş Daha Çok Uzar.
            Zaten Tarihte Vermiyorlar Artık.
            Çoğunluk Sağlanacak İse Bir Buluşma Daha ayarlayabiliriz.
            Fakat Bizim Bu Zararlarımızın Karşılanması Gerek.
            Bunun İçin Dava Açmamız Gerektiğini düşünüyorum.
            Bu Konularda Bilgili Bir Arkadaşımız Öncülük Eder İse dava Açalım.

            Yorum

            • pasifik_prenses
              Junior Member
              • 20-06-2009
              • 42

              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

              bencede oraya bazı arkadaşlar sölenenlere inanmaya hazır gelmişlerdi ve tokiyi savundular.benim fikrimcede toplu halde bi dava dilekçesi hazırlayıp toplu halde dava açalım daha çabuk sonuç alabiliriz.ben daha önce bi avukata danışmıştım tahahüt edilen süre geçince dava açıp ödediğiniz kiraları geri alabiliriiniz dedi.birlik olup birlikte hareket etmeliyiz

              Yorum

              • ModMan
                Senior Member
                • 02-11-2004
                • 4800

                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİÐİ'NE ( TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)


                DAVACI.................:

                VEKİLİ..................:

                DAVALI..................:

                DAVA KONUSU....: Müspet Zararın (Mahrum Kalınan Kira Bedelinin) Tazmini

                DAVA DEÐERİ......: 6100 TL
                İZAHI.....................: Müvekkilim ile davalıya vekaleten T.C Ziraat Bankası Gölcük Şubesi arasında 19-02-2007 tarihinde Kocaeli Gölcük Toplu Konut Projesi Gayrimenkul Satış Sözleşmesi yapılmıştır.
                Sözleşmenin konusu Sözleşmenin 1 . maddesinde özellikleri belirtilen gayrimenkulün (Kocaeli-Gölcük Toki Konutları Y-9 nolu blokta 4 nolu bağımsız bölüm daire) sözleşmenin diğer maddelerinde belirtilen şartlar dahilinde alıcı olan müvekkilime satışının yapılmasıdır. Sözleşme gereği davalının yapacağı konut yukarıda da belirttiğimiz üzere Gölcük İlçesinde olup sözleşmenin ifa yeri Gölcük İlçesidir.
                Müvekkilimin söz konusu dairenin bedelini ödeme şekline ilişkin husus, sözleşmenin 2. maddesinde düzenlenmiş olup müvekkilim sözleşmenin 2. maddesi gereği olan yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getirmiştir. . Fakat davalının tek taraflı olarak almış olduğu karar doğrultusunda Ocak 2009 tarihinden itibaren tüm ödemeler durdurulmuştur. Davalı tarafın almış olduğu bu tek taraflı karar doğrultusunda Ocak 2009 tarihinden beri müvekkilim tarafından davalı tarafa ödeme yapılamamıştır.
                Davalı tarafça müvekkilime satışı yapılan dairenin müvekkilime teslim tarihi sözleşmenin 3. maddesinde düzenlenmiş olup bu süre akdin kurulduğu aydan itibaren 18 aydır. Akit tarihi 19-02-2007 olup müvekkilimin satın almış olduğu dairenin sözleşmenin 3. maddesi gereğince müvekkilime kullanıma hazır bir halde davalı tarafça teslim edilmesi gereken tarih bu durumda 19-08-2008' dir. Fakat teslim edilmesi gereken konut, projesinde ve diğer belgelerde de belirtildiği üzere doğalgaza dönüşümlü kalorifer ısıtmalı , mutfak dolapları takılı, odaların tabanı halıfleks kaplamalı, elektrik tesisatı ve aydınlatması tamamlanmış, çevre düzenlemesi yapılmış bir şekilde teslim edilmesi gerekirken halen teslim edilmemiştir. Teslim işleminin yapılmamasında müvekkilimin bir kusuru yoktur.
                Davalı taraf müteahhit konumundadır. Davalı tarafın müvekkilime inşasını tamamlayarak teslimini yapacağı konutu Borçlar Kanunu'nun 356. maddesi uyarınca yapım esnasında kendi yönetimi ve özenle yürütmesi ve yine müvekkilimi konutların yapımı ile ilgili olarak aydınlatması ve bilgi vermesi gerekirken bu hususlara ilişkin yükümlülüklerini de yerine getirmemiştir. Müvekkilimin satın almış olduğu konutun davalı tarafça 19-08-2008 tarihinde teslim edilmesi gerekirken işbu dava tarihine kadar teslim edilmemiş olması sebebiyle müvekkilimin gecikmeden ötürü işbu dava tarihine kadar ki süre için ( 20 ay 10 gün) mahrum kalmış olduğu, elde edemediği kira bedeli alacağı söz konusudur. Şöyle ki:
                Sözleşmenin 3/son maddesinde müvekkilime davalı tarafça taşınmazın teslim edilmesi halinde müvekkilimin söz konusu konutu kendi nam ve hesabına kiraya vermesi hususu düzenlenmiştir. Davalının müvekkilime sözleşme gereği yaparak teslim etmesi gereken konut zamanında müvekkilime teslim edilmiş olsa idi konutun niteliği itibariyle aylık 300 TL bedel üzerinden kiraya verilmesi mümkün olacaktı. Nitekim teslim tarihinden önceki bir süreçte müvekkilim konutunu kiraya vermek için aylık 300 TL kira bedeli mukabili olarak üçüncü bir şahıs ile anlaşmış ancak konutu zamanında teslim edilmediği için üçüncü şahıs müvekkilimin konutunu kiralamaktan vazgeçmiştir.

                Bu sebeplerden ötürü fazlaya ilişkin talep ve dava hakkımız ve dava tarihinden konutun teslim edileceği tarihe kadar olan süre içinde gecikme tazminatı( kira geliri mahrumiyeti) talep ve dava hakkımız saklı kalmak üzere işbu davayı açma zorunluluğu hasıl olmuştur.
                DELİLLER...............: Sözleşme sureti , Ödeme Dekontu, İlanlar,Emsal Kira Sözleşmeleri,Keşif ve bilirkişi incelemesi
                Ve her türlü yasal deliller
                H.SEBEPLER...........: B.K , HUMK, TMK ve Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun
                ve diğer ilgili mevzuat .
                NETİCE-İ TALEP....: Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenlerle,
                Fazlaya ilişkin talep ve dava haklarımız saklı kalmak ,
                Ve işbu dava tarihinden itibaren sözleşmeye konu konutun müvekkilime teslim edileceği tarihe kadar olan süre için gecikme tazminatı( kira mahrumiyeti) talep ve dava hakkımız saklı kalmak üzere;
                Sözleşmede belirtilen konutun teslimi tarihinden dava tarihine kadar geçen 20 ay 10 günlük süre için şimdilik aylık 300 TL olmak üzere toplam 6100 TL gecikme tazminatının ( kira mahrumiyeti) dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
                Yargılama giderleri ve ücreti vekaletin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederim. Saygılarımla.

                Eki:
                1- Vekaletname Sureti
                2- Sözleşme Sureti
                3- 15-01-2009 ,01-02-2008i 24-03-2010 ve 15-10-2009 başlangıç tarihli
                emsal kira sözleşmeleri fotokopisi
                4-Suluova Asliye Hukuk Mahkemesi'nin
                Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla vermiş olduğu
                2007 / 308 E. ve 2008 / 136 K. sayılı kararı sureti ve
                Yargıtay 13 H.D.'sin 2008 / 11934 E. ve 2009 / 1805 K.
                sayılı yerel mahkemenin kararını onama kararı sureti.
                5- Gölcük 2. Asliye Hukuk Mahkemesi (Tüketici Mahkemesi Sıfatı ile)'nin 2009-432 E.
                sayılı dosyasına davalının sunmuş olduğu ilan örnekleri fotokopisi)
                6- Bankaya yapılan 15-12-2008 tarihli son ödeme dekontu ve 19-02-2007 tarihli
                peşinat dekontu fotokopisi

                Yorum

                • ModMan
                  Senior Member
                  • 02-11-2004
                  • 4800

                  Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                  TOKİ'nin Keyfini Bekleyene Kadar Hakkımızı Mahkemede Aramak Daha Yararlı.
                  Bu Davayı Kazanmamamız için Bir Engel Yok Elimizde Başlangıç Ödendi Makbuzları Taksit tutarları Sözleşme Vs Var.
                  Yukarıda Örneği Kendi Adıma Ekledim, Bir çok kişininde Kira Ödedigi hiç Şüphesiz Bu Nedenle En Akılcı yöntem Bu

                  Yorum

                  • alosan
                    Junior Member
                    • 16-03-2009
                    • 23

                    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                    Bu mail size T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı web sitesindeki bilgi edinme başvuru formunda yazılmış bulunan talebe cevap olarak gönderilmiştir.

                    Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Sayın Hülya İpek Çiğli konutlarının elektrik ve su abonelikleri için gerekli olan işlemler Belediye, kadastro ve Tapu Müdürlüğü ile İZSU ve TEDAŞ arasında yürütülen işlemler ile devam etmektedir. Konutların abonelik işlemlerin tamamlanmasını takiben konutlar hemen teslim edilecektir. İdaremiz tarafından yapılan konutlardaki tüm iş ve işlemler Başkanlığımızın bilgisi dahilindedir. İdaremizin amacı ve hedefi ihtiyacı olan kişileri konut sahibi yapmaktır. Bu hedef doğrultusunda sağlıklı ve her türlü altyapısı tamamlanmış olarak konutları sahiplerine teslim etmeye çalışılmaktadır. Bilgilerinize Sunulur. Sizin de ev sahibi olmanız dileğiyle...



                    peki magduriyetimizle ilgili yapacakları bir şey yokmu.
                    T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

                    Yorum

                    • DEVÝN
                      Junior Member
                      • 07-08-2009
                      • 111

                      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                      Ben hiç bir devlet kurumunun bir vatandaşa vatandaş talep etmeden, mücadele etmeden ben seni mağdur ettim vatandaşım al mağduriyetini gider dediğini duymadım.

                      Yorum

                      • ayderçe
                        Junior Member
                        • 16-11-2009
                        • 13

                        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                        ARKADAŞLAR, BİZİM İLK YAPILAN SATIŞ SÖZLEŞME TARİHİ YANILMIYORSAM HAZİRAN/2008. SÖZLEŞMEDEKİ TESLİM SÜRESİ DE 24 AY OLARAK BELİRTİLİYO. YANİ KİRA TALEBİ İÇİN AÇILACAK DAVA DA 2 AYLIK BİR GECİKME TALEBİ İÇİN Mİ BAŞVURU YAPACAÐIZ. EVLER NİSAN DA BİTTİ AMA, SÖZLEŞMEYE GÖRE 2 AYLIK BİR GECİKME GÖRÜNÜYOR.YANİ KAYDA DEÐER ALNIRMI?? YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN LÜTFEN...

                        Yorum

                        • pasifik_prenses
                          Junior Member
                          • 20-06-2009
                          • 42

                          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                          ben temmuz ayında attığım maildede aynı cevabı veriyodu elektrik su işleri bittiğinde konutlarınız teslim edilecek diye peki ogün gittiğimizde ordaki memur issuya daha geçen hafta ya salı ya çarşamba hatırlamıyorum kendi elimle götürdüm evrakları demedimi bune şimdi

                          Yorum

                          • pasifik_prenses
                            Junior Member
                            • 20-06-2009
                            • 42

                            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                            efendim izsudaki bizim işlere bakacak memur izne çıkmış 1 hafta bekliycekmşiz kendi kendilerini yalanlıyolar yok çünki başka yerine bakacak memur .oyalma taktikleri devam ediyo pazartesi ne yalan sölicekler merak ediyorum

                            Yorum

                            • pasifik_prenses
                              Junior Member
                              • 20-06-2009
                              • 42

                              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                              1 gün bile geçse kaale alıcaklardır tabikide tüketiciyi koruma hakları diye bi kanun var 4077 sayılı kanun sanırım

                              Yorum

                              • sarýþýn
                                Junior Member
                                • 14-11-2009
                                • 9

                                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                                arkadaşlar tahminimce tokinin elinde kalan dairelerin satışını yapacaklar. alan kişiler belli olduktan sonra topluca gerekli resmi kurumlara başvuru yapacaklar. kanımca oyalama sebebleri bu. elinde kalan daire kurası 16,09,2010 da olacağına göre evlerin resmi işlemleri en erken bu tarihten sonta başlandığı düşünülürse gene kaba bir tahminle teslimat ekim ayına sarkar gibi gözüküyor. inşallah bir an önce evler teslim olur temennisiyle hayırlı akşamlar.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X