Toki İzmir Çiğli Konutları!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • voodoo9021
    Junior Member
    • 30-08-2009
    • 68

    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

    Originally posted by ReZUbA View Post
    Serkan Bey herkesin öncelikleri farklidir kabul, ben kimsenin önceliğine söz söyleyebilecek durumda değilim. Benim önceliğim evimdeki 10 aylık bebğimle 4 yaşındaki oğlumun sağlığıdır. Yıkıcı olmamak adına susuyorsak bu yönetimi çok beyendiğimizden de değil. Elbetteki çabalayacaklar birşeyler yapacaklar. Tepeden inme başımıza geldikleri, profesyonel olarak bu işi yaptıklarını düşününce bu kişilerden beklentilerinde apartmanda oturan emekli olduğu için seçilen bir yöneticiden farkli olması gerekir. Apartman yöneticisi aidatlardan hariç tutulur. Ben şuan yönetimdekilere kaç lira maaş verdiğimi bilmiyorum. Kapıcı dairelerine yerleşenler kira ve aidat vermediği gibi maaşta alıyorlar. Sulu buylandırmak çamur atma niyetimiz olmadığı için geçen ayın gelir gider dökümleri neden duyurulmadı diye de yaygara yapmıyorum burada. Aidatları giderleri veren biz toplayan yönetim ama nedense buradan haberi olmayan başka yerdeki beyefendiler bütçe hazırlayıp kafalarına göre kalemler belirliyorlar.
    Dün Ramazan Bey le telefonla konuştum c5 bloğun giriş kapısındaki (1. kapı) alt camları c.tesi rüzgarla kırılmış 2. kapının otomatik kapanmasını sağlayan kısmında sorun olduğundan kapanmıyor diye şantiyeye bildirmemi istedi akşam gittim ilgili yokmuş cebini verdiler milletin bozduğunu kırdığını bizmi yapacağız diye fırça yedim bumudur? anlayış? 24 saat hizmet??? evimin bazı pencereleri yağmurdan su alıyor lütfettikleri saatte gelip bakacaklarmış çalışıyorum saat 6 dan sonra yada hafta sonu bakılsın dediğimde kendilerini ilgilendirmediğini geldiklerinde evde olmazsak yapacakları birşey olmadığını söyleyen kişilerle dolu ortalık.
    Çokmu anlayışsız sabırsısız? evimizi kaç ay geç aldık? evlerini alıp 20 gün taşıma suyla yaşayanlar mı sabırsızdı? türkiye geneli iş yapıp doğalgaz için yeterli para olmadığından 10 gün önce müracaat edilmesine ses çıkartmadan bekleyenler mi sabırsız? 10 gün öncesine kadar toplanan para miktarı nerede? acaba yönetim gideri ve maaşlarmı önemli yoksa su ısınma vb. mi? asansör büyük diye fazla para alıyorlar o asansör c5 te sadece 2 gün çalışıyor onun harici bozuk duruyor. Arkadaşlar kusura bakmayın fazla doluyum. Ramazan Bey'i şahsen hiç görmedim bu sözlerim şahsına değil fakat yönetimi şuan o temsil ediyor. Projeler ve benzeri hizmetlerle ilgili sorunları çözmek, soruları çözmek yönetimin işi, Ramazan Bey'de cep telefonunu verip arayanlarla konuşarak gece yarılarına kadar burada cevap vererek özverili çalıştığını gösteriyor teşekkürler fakat bu iyi niyet olması sorunları çözmeye yetmez söz konusu proje vb. husularda hoş olmayan tablolar var sa birilerinin sırtımızdan para kazandığı hissi uyandırıyorsa, en temel ihtiyaç olan su, ısınma, temizlik vb. hizmetler tam olamıyor bedelleri alınıyorsa kapıcı başladı denilip 45 gün önce sadece dairenizin kapı ağzında paspas olması yasak kaldırın demek için binaya uğrayıp koridorlarda duran tahta parçalarını almaktan aciz olup hizmetler veriliyor diye düşünülüyorsa tepkiler olacak ve çözülmedikçe büyüyecektir.
    Sanırım bu paragraf herşeyi açıklıyor.
    Yönetimden bizden toplanan paraların kuruşu kuruşuna detaylı dökümünü istiyoruz.Kim ne kadar maaş alıyor v.s.

    Yorum

    • voodoo9021
      Junior Member
      • 30-08-2009
      • 68

      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

      Originally posted by freediver View Post
      Ramazan bey siz sadece size söyleneni anlatmaya çalışıyorsunuz, hiçbir zaman olaya bizim tarafımızdan bakmıyorsunuz. Hiç bir şey açıklığa kavuşmadı ben sizden gelecek cevabı bekledim hep. Siz bu işi itiraf edin beceremediniz çünkü İZGAZ dan kiminle görüştüyseniz büyük ihtimal telefonla görüştünüz. Dediğim gibi bizim mağduriyetimiz bizden biri olmadığı sürece anlaşılmamakta. Neden beceremediğinize gelince şunu söyliyim İZMİRGAZ a kendimiz gidip herşeyi çıkarttık ve kolon projesi ön proje olarak verilmiş ama iç tesisat projelerimiz İZGAZ da yok. Yani tesisatlar kaçaktır. Bunun en büyük sorumlusuda SİYAHKALEM ve TOKİ dir. Size düşen pay ise bu durumu umursamayışınız veya orda birtakım kişilerin (Müteahhit veya DMH) sizi yönlendirmesi olduğunu ben düşünmekteyim, başkası ne düşünür bu vakitten sonra bilemem.
      Bu kaçak tesisat konusu hakkında acil yorumunuzu bekliyoruz Ramazan Bey

      Yorum

      • voodoo9021
        Junior Member
        • 30-08-2009
        • 68

        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

        Originally posted by freediver View Post
        Harcamalarla veya kafasında daha başka birtakım sorunlarla derdini burda belirten arkadaşlara tavsiyem, bu konu resmi bir mekan değildir şikayet ve isteklerinizi bundan sonra yönetim ofisine evrak ile yapıp kayıt altına aldırınız. Şu ana kadar herşeyin dört dörtlük ilerlediği hiç bir şikayetin kayıt altına alınmadığı için böyle gözükmektedir. İsteklerinizin yavaş ilerlemesi veya arkadaşın da belirttiği gibi azar yeme durumuda bundan sonra ancak böyle engellenebilir. Şikayetlerinizi lütfen resmileştirin, burdan söyledikleriniz bazılarının bir kulağından girip diğer kulağından çıkar.
        Ben buraya yazdıklarımın tamamını dilekçe ile ofise bildirim resmi olrak tektek hepsine cevap isteyeceğim.
        Evimi ekim ayında aldığım halde doğalgazı halledemedikleri için hala kirada oturuyorm.Bu nasıl iştir birisi lütfen söylesin.Daire başına 45 tl para alınıyor ortada deli para dönüyor bizler ise yönetimin beceriksizliğinde dolayı hala kirada oturuyoruz......

        Yorum

        • canzin58
          Junior Member
          • 18-10-2006
          • 249

          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

          Originally posted by canzin58 View Post
          site yönetimine
          1.sitede calışacak mevcut kac kişi olacak?
          2.calışacak arkadaşların net maaşları?
          3.site müdürünün net maaşı?
          4.bu maaşlar neye göre ayarlanacak ?
          5.genel kurul ne zaman yapılacak?
          6.aylık net 28.000 lira gibi geliri var sitenin doğal olarak site sakinlerinde aylık 45 aidatın nereye ne kadar harcama oluyor bilmesi lazım kimsede kızmasın doğal hakkıdır .aitadını yatırmayanlara ne gibi işlem yapılacak ..
          arkadaşlar ben bu konuyu daha önce yazdım ama site yönetimi bu konu icin bir fikir beyan etmedi ben yine tekrarını sayfaya yazıyorum şeffaf bir yönetim deniliyorsa beni ikna etmeleri lazım .... ve şunuda belirtmek isterim 20 blokdan yani 668 kişiden neden cevap gelmiyor bu sitede toplasak 10 kişi var gerisi okumakla yetiniyor ... bu kadar duyarsız olmayın bu proje icin uğraşan FREDİVER.MADMAN .VOODOO .arkadaşımıza cok tşk ederim

          Yorum

          • freediver
            Member
            • 23-01-2005
            • 500

            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

            Harcamalarla veya kafasında daha başka birtakım sorunlarla derdini burda belirten arkadaşlara tavsiyem, bu konu resmi bir mekan değildir şikayet ve isteklerinizi bundan sonra yönetim ofisine evrak ile yapıp kayıt altına aldırınız. Sadece 1 dk uğraşırsınız. Şu ana kadar herşeyin dört dörtlük ilerlediği hiç bir şikayetin kayıt altına alınmadığı için böyle gözükmektedir. İsteklerinizin yavaş ilerlemesi veya arkadaşın da belirttiği gibi azar yeme durumuda bundan sonra ancak böyle engellenebilir. Şikayetlerinizi lütfen resmileştirin, burdan söyledikleriniz bazılarının bir kulağından girip diğer kulağından çıkar.

            Yorum

            • sonzeka
              Junior Member
              • 13-04-2009
              • 53

              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

              Ramazan Bey;
              C-3 Blok Daire:11'de ikamet etmekteyim, C-3 blokta sürekli kaçak akım sigortaları atmakta olup, ilgili elektrikçi arkadaşlar devamlı rahatsız edilmektedir. Elektrikle ilgilenen arkadaşla yapmış olduğumuz görüşmelerde, elektronik cihazlarımızda kaçak olması nedeniyle elektrik dairesinde bulunan kaçak akım sigortalarının attığını beyat ettiler, ancak cihazlarımızı kontrol ettirdik ve kaçak olmadığını anladık, gün içerisinde enz 5-6 kez elektiriksiz kalmaktayız, bu itibarla, bloğun elektirik tesisatının ileride daha büyük bir arızaya neden olmaması için c-3 bloktaki elektirik sorunu ile ilgili gereğini yapıp ilgilenmenizi arz ederim.

              Yorum

              • sonzeka
                Junior Member
                • 13-04-2009
                • 53

                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                Sayın freediver mesajınızı aldım teşekkürler iyi günler.

                Yorum

                • mustafaengin
                  Junior Member
                  • 13-04-2009
                  • 87

                  Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                  Ramazan Bey c7 bloktaka sular dun geceden beri kesik .Sabah diger komsularım da kesik oldugunu soylediler. Konuyla acil ilgilenin lutfen.

                  Yorum

                  • exkimene
                    Junior Member
                    • 17-06-2009
                    • 73

                    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                    benim gibi borcunu sabitlemeyenlere bir kötü haber vereyim memur maaşı ocak ayında 1300 iken 1454 %11,8 temmuz ayında 1454 iken 1532 %5,36 zam geliyor maliye bakanı mehmet şimşek tokiden ev alanlarıda düşünmüş herhalde bu zamları yaparken.

                    ayrıca 3+1 den ev alan arkadaşlar sadece memur maaşına endekslimi artış olacak yoksa memur maaşı tüfe üfe nin en düşüğüne göre mi artış olacak bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

                    Yorum

                    • freediver
                      Member
                      • 23-01-2005
                      • 500

                      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                      Gelen zam oranı 6 aylık %4 tür. Sen ek ödenekli maaşa bakmışsın gazetede asıl yüzdeyi veriyor. Krediyi çekerken zaten bu seçim dönemi zamlarını düşünerekten giriştik bu olaya. 6 aylık %2,5 in üstünde gelecek her zam tokiye ödeme yapanları, kredi çekenlere nazaran fazla borca sokuyor. Benim bildiğim kadarıyla memur maaş zamları zaten bu tefe tüfe lere enflasyona göre çıkıyor. Memur maaş zammı oranını TOKİ uyguladıktan sonra tekrar başa dönüp 2. kez tefe tüfe ye bakacağını sanmıyorum. Kesinde böyle demiyorum.
                      Son düzenleme freediver; 14-12-2010, 15:52.

                      Yorum

                      • exkimene
                        Junior Member
                        • 17-06-2009
                        • 73

                        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                        Originally posted by freediver View Post
                        Gelen zam oranı 6 aylık %4 tür. Sen ek ödenekli maaşa bakmışsın gazetede asıl yüzdeyi veriyor. Krediyi çekerken zaten bu seçim dönemi zamlarını düşünerekten giriştik bu olaya. 6 aylık %2,5 in üstünde gelecek her zam tokiye ödeme yapanları, kredi çekenlere nazaran fazla borca sokuyor. Benim bildiğim kadarıyla memur maaş zamları zaten bu tefe tüfe lere enflasyona göre çıkıyor. Memur maaş zammı oranını TOKİ uyguladıktan sonra tekrar başa dönüp 2. kez tefe tüfe ye bakacağını sanmıyorum. Kesinde böyle demiyorum.

                        hocam haklısın şimdi araştırdım.%4+%4 gelecek zam ilk 6 ay ve ikinci 6 ay eşit miktarda zam gelecek ek ödeneklerle birlikte dediği rakam oluyor.net memur maaş zammı%4 olarak açıklanmış.Görüşmeler bu şekilde sonlanmış.Bir anda %12 yi görünce ne yapacağımı şaşırdım açıkçası şimdi rahatladım

                        Yorum

                        • mustafaengin
                          Junior Member
                          • 13-04-2009
                          • 87

                          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                          ramazan bey c7 d:32 sigorta attı.Alt Merkezden. Bu durumda apartmanda gorevli var ise ona nasıl ulasıyoruz telefonu var mıdır?Cevabınızı beklemekle birlikte sigortanın acılması icin talimat verirmisiniz.
                          C7 blok hidroforları yine iki gundur calısmıyor..
                          c7 blok asansorlerinde mekanik problem oldugunu gosterir cok gurultu var. arıza ilerlemeden bakımı hemen yapılmalı.
                          c7 blokta 4 kat GB cepheli bos dairenin elektrikleri surekli acık ; sigortadan kapatılması gerekmektedir.

                          Yorum

                          • freediver
                            Member
                            • 23-01-2005
                            • 500

                            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                            Harcamalarla veya kafasında daha başka birtakım sorunlarla derdini burda belirten arkadaşlara tavsiyem, bu konu resmi bir mekan değildir şikayet ve isteklerinizi bundan sonra yönetim ofisine evrak ile yapıp kayıt altına aldırınız. Şu ana kadar herşeyin dört dörtlük ilerlediği hiç bir şikayetin kayıt altına alınmadığı için böyle gözükmektedir. İsteklerinizin yavaş ilerlemesi veya arkadaşın da belirttiği gibi azar yeme durumuda bundan sonra ancak böyle engellenebilir. Şikayetlerinizi lütfen resmileştirin, burdan söyledikleriniz bazılarının bir kulağından girip diğer kulağından çıkar.

                            Yorum

                            • DEVÝN
                              Junior Member
                              • 07-08-2009
                              • 111

                              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                              İZGAZ DAN SİTEYE DOÐALGAZ BAÐLANMASIYLA İLGİLİ SON GÜNLERDE BİR BİLGİ EDİNEN VAR MI? BAŞVURU YAPILMIŞ MI? NE ZAMAN BAÐLANIRMIŞ VS.. LÜTFEN PAYLAŞIN

                              Yorum

                              • ayderçe
                                Junior Member
                                • 16-11-2009
                                • 13

                                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                                Originally posted by DEVİN View Post
                                İZGAZ DAN SİTEYE DOÐALGAZ BAÐLANMASIYLA İLGİLİ SON GÜNLERDE BİR BİLGİ EDİNEN VAR MI? BAŞVURU YAPILMIŞ MI? NE ZAMAN BAÐLANIRMIŞ VS.. LÜTFEN PAYLAŞIN
                                EVET SN, DEVİN.SİYAH KALEM SAORMLUSU KAMURAN BEY İLE GÖRÜŞTÜK.GAZ BAÐLANTISI İÇİN İZGAZDAN 20 MTLİK ÇUKURLAR AÇILMASI İÇİN ELEMAN BEKLİYORLARMIŞ. HER SİTE İÇİN UYGULANACAKMIŞ.BU AYIN 20 Sİ GİBİ BİTMİŞ OLUR DİYOR(BİLEMEM NE KADAR DOÐRU) HA BU ARADA İZGAZA BAŞVURU YAPILDIÐINDA RAMAZAN BEY'İN TEKRAR PROJE ÇİZDİRİYORUZ DEDİÐİNİ HATIRLATTIK. KARDEŞİM KİM ÇIKARIYO BUNLARI PROJE VS.HERŞEYİ BİZ HAZIR YÖNETİME TESLİM ETTİK. TEKRAR NE PROJESİ ÇİZİLİYO DİYE TEPKİ VERDİ. VALLA RAMAZAN BEY İLE SÜREKLİ Bİ ARADA OLAN BİRİSİ DE BÖYLE TEPKİ VERİYOSA, KİME İNANCAÐIMIZI BİLEMEDİK. YAA RAMAZAN BEY GERÇEKTEN BU İŞLERDE ÇOK ACEMİ, AMA BÖYLE SORUMLULUÐU BÜYÜK Bİ GÖREVE NASIL KİM GETİRDİ BİLEMİYORUZ. YA DA ÇOK TECRÜBELİ(?????) SİYAH KALEM İN SORUMLUSU BİZİ ATLATMAK İÇİN BÖYLE SÖYLÜYOR. ALLAHIM NEYDİ GÜNAHIMIZ BİLEMİYORUM...........

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X