Tatlıses: İbo Şov bitmiştir

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ecelik
    Senior Member
    • 29-06-2004
    • 3902

    Tatlıses: İbo Şov bitmiştir

    Kurtulduk sonunda:D



    "Yıldız Tilbe, benim için yaşayan bir ölüdür"
    Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe ile yaşadığı tartışmanın ardından "İbo Show" adlı programı bırakacağını açıkladı. Tatlıses, düzenlediği basın toplantısında Yıldız Tilbe'den sık sık "kadın" diye bahsederken, "Bundan sonra Yıldız Tilbe benim için yaşayan ölüdür" dedi.
    İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe ile yaşadığı polemiğin ardından bugün Seyrantepe'deki Tatlıses Şirketler Grubu'nda basın toplantısı düzenledi. Hayli gergin olduğu gözlenen Tatlıses, "3 gündür bekliyorum. Ben aslında o gece İbo Show'a veda edecektim. Köşe yazarları, gazeteciler ne yazacak diye merak edip, bekledim. Yazılanları görünce hayretler içinde kaldım. Tek taraflı baktıkları için gazetecilere teşekkür ediyorum. Ben olayın kahramanı olmak istemiyorum, tek taraflı yaklaşmadım. Ben mahkum edileceksem doğruları söyleyeyim, sizlerde doğrulara kelepçe vurun. Çok üzüldüm, yaptıklarıma üzüldüm. Ben hep iyi niyetimden kaybediyorum. İyilikten maraz doğar. Hanımefendi diyor ya bana "Allah yardım ediyor." Hepimize Allah yardım ediyor. Fakat Allah bize yardım ederken bir vesile yaratır. Bende kendimi vesile olarak görüyorum. Televizyonda anlattığım olay yeni bir olay değildir, 8 senelik bir olaydır" diye konuştu.
    Bir çok televizyon programında Yıldız Tilbe'yi övdüğünü ve şarkılarını seslendirdiğini ifade eden Tatlıses, "Bu nasıl bir yorumdur, bu nasıl sestir" diyerek onun reklamını yaptım. Yaptığım şeylerden pişmanlık duymadım, kim olsa aynı şeyi yaparım. Bundan sonra Yıldız Tilbe benim için yaşayan ölüdür. Çünkü çok üzüldüm. Programı izlemeden yorum yapanlar var. Böyle bir kadın olayı olduğu zaman İbrahim Tatlıses'e saldırılar başlıyor. Programın başından saat 01.00'a kadar hiçbir şey yoktu. Saygıda kusur etmedim. İbo Show bir konser salonu değil, ben orada şov yapıyorum. Konser gibi gel şarkını söyle, sonra bana Eyvallah de git olmaz. Ben organizatör değilim, ben menajer değilim, ben şovmenim. Şarkı aralarında da espri yapmak isterim" şeklinde konuştu.
    Tatlıses, program sırasında Tilbe'nin söylediği şarkının esprili olmasından dolayı şarkıyı yarıda kestiğini söyleyerek, "İnsanların yüzüne baktım, hiçbir şey anlamıyorlardı. Sen benim programımı protesto etmeye mi, yoksa benimle program yapmaya mı geldin? Ben orada "bu şarkıları okuma, kendi şarkılarını oku" dediğim zaman, oradaki ekibe müdahale ediyor ve "hayır ben bunu söyleyeceğim" diyor. Çünkü niye; benim lafım orda geçmesin diye. Show programının patronu benim, o anda oranın sahibi benim. Benimde katıldığım programlarda şovmenin istediği soruları sorma hakkını sahip olduğunu biliyorum. Halktan telefonlar geliyor, "şu şarkıları söyle" diyorum, "yok ben türkü okuyacağım, onu okumayacağım" diyor. Perde arkasında ve perde önünde olanları kimse bilmiyor. Saat 01.00'a kadar katlanabildim" dedi.
    Yıldız Tilbe'nin programa Toprak isminde birini de getirmek istediğini ve yapımcıların itirazı üzerine "o gelmezse bende gelmem" dediğini anlatan
    Tatlıses konuşmasını şöyle sürdürdü;
    "Yıldız Tilbe'yi programa almak için aradığımızda 20 bin TL para istedi. Orası bir konser alanı değil. Biz oraya kimseyi parayla getirmiyoruz. Sen konserlerin ve gazino programlarında git paranı al. Bazı arkadaşların saz ekibinin paralarını veriyoruz. Bizde başka programlara gittiğimizde bazen alıyoruz, bazen almıyoruz. "Yok ben beşi bir yerde isterim, bir elbise alacaksın bana" diyor. Buna aç gözlülük derim. Tanıtımı yapmışız mecburen her istediğine "evet" diyoruz. O altınları kendisi istedi, ben hediye gibi gönderdim. Reklam arasında gidiyor seyirciyle oynuyor, oynaşıyor. Senin yerin arka. Reklam arasında seyirciyi tatmin edersen, seyircinin gardı düşüyor. Senin seyircinin gardını düşürmeye hakkın yok."
    Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe'nin programda söylediği bir şarkının sözlerini kastederek, "Bu ne demek" diye sorduğunu ve Tilbe'nin "Senin haremin var, sen iyi bilirsin" şeklinde cevap aldığını belirterek, "Bu nasıl bir cümle. Bir kadının ağzına yakışan bir cümle mi? Reklam arasında ben buna izah etmeye çalıştım. Sen bana ağlayarak telefon açtığın günlerdeki Yıldız gitmiş, onbin milyon kere değişen bir Yıldız gelmiş. Ne çalıştığı patronlar memnun, ne çalıştığı plakçılar memnun, ne çalıştığı insanlar memnun. Hiçbir yerde televizyon programı yapamıyor. Sürekli bu çirkefliğinden. Ben böyle bir şey görmedim. Kör olacaksın ama nankör olmayacaksın. Ben orada "kalk programı terk et, defol" deme hakkına sahibim. Ama terbiyemi bozmuyorum. Ben o terbiyesizliği yapmak istemedim. Ben sonuna kadar sabrettim. Eğer "kalk git" desem gideceğini biliyordum. Bin tane Yıldız olsan bana ne yazar. 30 senedir bu meslekteyim. Senin şarkılarına, senin yorumuna hiçbir şey demiyorum" şeklinde konuştu.
    Yıldız Tilbe'nin programa gelmeden önce yapımcıları arayarak çorap ve jilet alınmasını istediğini anlatan Tatlıses, "Bunlar senin kölen köpeğin mi? Bunu nasıl istersin. Ben bugüne kadar 17 senedir bu programı çekiyorum hiç kimse böyle bir şey istemedi. Salona girdiğimde koltuk altı kıllarını kesiyor ve kolunu kaldırıp gösteriyor. Bu program zaten sondu, kendimi saat 01.00'a kadar zor tuttum. Burada beni olağanüstü bir tahrik var. Bende insanım, orada ağzımdan böyle bir cümle çıktı da çok mu sevindim? Hiçte mutlu olmadım. Bana yakışmayan bir şeydi. Cenazeme dahi istemiyorum onu" dedi.
    Tatlıses, "İbo Show" programını da bırakacağını açıklayarak, "Ben bitirmiyorum, sizler bağırıyorsunuz "bitirin" diye. Yoruldum, çok yıprattınız. Başka program yapmayı düşünmüyorum, yeni kasetim çıkacak" diye konuştu. Tatlıses, sözleşmedeki kurallar gereği programı tek taraflı bitiremeyeceğini, ancak kanal yetkililerini arayarak programı bitirmek istediğini söyleyeceğini ifade etti.

İşlem Yapılıyor
X