Atatürk fotoğraflarını kaldırttı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Atatürk fotoğraflarını kaldırttı!

    İnönü Üniversitesi Rektörü, Atatürk fotoğraflarını üniversitenin sitesinden kaldırttı, eleştirilere ise "Biz şekille uğraşmıyoruz" diye yanıt verdi.Atatürk ve İnönü fotoğraflarını kaldırtan Çelik, “Biz şekille, slogancılıkla uğraşmıyoruz” dedi.

    İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde Atatürk ve İnönü’nün fotoğraflarını çıkarttıran Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, fotoğrafların neden çıkarıldığı yönündeki sorulara ise tepki gösterdi.

    Rektör Çelik, dün Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti sırasında, bir gazetecinin “Üniversitenin internet sitesinde yapılan değişiklikle Atatürk ve İnönü fotoğrafları kaldırıldı. Bu değişikliğin gerekçesi nedir acaba?” şeklindeki sorusuna tepki göstererek, şunları söyledi:

    ATATÜRK FOTOÐRAFI ŞEKİL Mİ?

    “Biz şekille, slogancılıkla uğraşmıyoruz. İlim, bilim üretmeye çalışıyoruz. Başarılarımız da bunun göstergesi. Atatürkçülük şekilcilikle olmaz. Başarılarımızın konuşulması gerek.”

    Üniversitede asılı olan ödüllü ‘nü’ resmin kaldırılmasından da haberi olmadığını öne süren Rektör Çelik, “O resimlerin kaldırılması konusunda hiçbir bilgim yok. Bir rektör herhangi bir resmin kaldırılması için talimat vermez. Biz ilimle, bilimle uğraşıyoruz. Bizim işimiz bu” görüşlerini ileri sürdü.

    HEYKELLERİ DE YIKILSIN MI?

    Rektör Çelik’in, Türk halkı için büyük bir manevi değeri olan ve simgesel önemi tartışılmaz olan Atatürk fotoğrafını “şekil” olarak nitelendirmesi tepki topladı. Türkiye’deki tüm resmi kurumlarda ve ülkenin dört bir yanında Atatürk fotoğrafları ve heykelleri bulunurken, Çelik’in bu yaklaşımı akıllara, “Bunlar da mı gereksiz ve şekilciliktir?” sorusunu getirdi. “Atatürk’ü şekilde değil de, önemli olan yüreklerde hissetmektir” diyen Rektör Çelik’e “İnternet sitesindeki Atatürk fotoğrafı, Atatürk’ü yürekten sevmenizi mi engelliyordu?” sorusu soruluyor.

    ARTIK HABERİN VAR, RESMİ YERİNE AS!

    Öte yandan üniversitedeki ödüllü ‘nü’ resmin kaldırıldığından haberi olmadığını öne süren Çelik’e “İnönü Üniversitesi’nde yaşananları siz değil de kim bilecek? Bu fotoğraf, bir süredir Malatya ve Türkiye gündeminde. Haberiniz yoksa, şimdi haberiniz oldu. Eğer samimiyseniz o fotoğrafı tekrar yerine asarsınız” şeklinde tepki gösteriliyor.

    Haber: Malatya Yenigün
    Etiketler: İnönü Atatürk
  • necatikaya
    Member
    • 20-12-2005
    • 1066

    #2
    Konu: Atatürk fotoğraflarını kaldırttı!

    Yavaş yavaş içlerindeki kini kusmaya başladılar.Bunların alayı Cumhuriyetten ve Ulu önder M.Kemal Atatürk'ten, dolayısile rejimden tırsan böcekler.Ayak altında fazla dolaşmaya başladılar.
    Bu rektörü kim atadı? merak ettim.Hemde İnönü üniversitesine.Bu kişinin kulağının çekilmesi gerek.Ama kim çekecek.

    Yorum

    • armonil
      Member
      • 05-06-2007
      • 758

      #3
      Konu: Atatürk fotoğraflarını kaldırttı!

      Şunu da anlamıyorum. Atatürkçülük demek onun fotoğraflarını asmak heykellerini yapmakmı yoksa fikirlerini hayata geçirip vatan ve millet için çalışmak mı????

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X