İşte hızlı tren

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    İşte hızlı tren

    13 Mart'ta açılışı yapılacak olan hızlı trenin içi ilk kez görüntülendi.Türkiye'nin ilk hızlı treni 13 Mart'ta yola çıkmaya hazırlanıyor. Ankara'dan Eskişehir'e ilk seferini gerçekleştirerek açılışını yapacak olan hızlı trenin adı Yüksek Hızlı Tren olacak. Türkiye'nin 40 yıllık rüyasında ilk seferin konukları Başbakan Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak. Başbakan Erdoğan Eskişehir'de gerçekleştireceği partisinin mitingine Hızlı Tren’le gidecek.

    İlk 2 hafta biletler 5 TL

    Yüksek Hızlı Tren, yolcularına hızlı, güvenli ve konforlu seyahat imkanı sunacak. Ankara-Eskişehir arasını ilk etapta 1 saat 25 dakikaya indirecek olan hızlı tren, ilk 2 hafta promosyonlu fiyatı olan 5 TL ücretle yolcu taşıyacak. Ardından kademeli olarak fiyatlar artırılacak. Ankara-Eskişehir hattındaki bilet fiyatı, 1 saat 5 dakika seyahat süresi için 40 TL olarak belirlendi.

    Ancak Sincan- Esenkent bölümünde halen çalışmalar devam ettiği için seyahat süresi 1 saat 25 dakika olacak. Bu nedenle hatta çalışmalar bitene kadar bilet fiyatları da yüzde 50 indirimle 20 TL olacak. Öğrencilere özel promosyon da düzenleyen TCDD, Ankara-Eskişehir arasında seyahat eden üniversite öğrencilerine 250 TL'lik kartlarla yıl boyunca sınırsız seyahat imkanı sunacak. TCDD belirlediği fiyatlarla dünyanın en ucuz hızlı tren hizmetini sunacak. Ankara-Eskişehir arasında mevcut 2 adet Hızlı Tren çalışacak. Başlangıçta Ankara'dan Eskişehir'e günde 4 gidiş - 4 geliş, akabinde ise günde 8 gidiş - 8 geliş olmak üzere 16 sefer işletilmesi planlanıyor.

    Business Class yolculuk

    İspanya'da üretilen hızlı tren setlerinin içerisinde 356 ekonomik, 55 Business olmak üzere 411 koltuk bulunuyor.

    Business salonda 4+4 kişilik deri koltuklar ve servis masaları, ekonomik salonda ise 2+2 kumaş koltuklar yer alıyor. Seyahat esnasında dizüstü bilgisayarını kullanmak isteyen yolcular için güç kaynakları da bulunacak. TCDD Yüksek Hızlı Tren'de görev yapacak personelin kıyafetleri için Sarar firması ile anlaştı.

    Yol boyunca ikram

    Yüksek Hızlı Tren içerisinde 15 kişilik oturmalı büfe kafeterya bölümünün yanı sıra 8 kişilik yemek koltukları yer alıyor. Yolculara sefer sırasında çeşitli ikramlar yapılacak. Trende iki makinistin yanı sıra bayan vagon görevlileri çalışacak.

    Engeller için özel bölümler

    Trende engelli yolcular da unutulmadı. Engelli yolcular kendileri için özel olarak dizayn edilen iki kişilik tekerlekli sandalye konabilen özel bölümlerde seyahat edebilecek. Ayrıca yine engelliler için düzenlenen tuvaletler de tren içerisinde yer alıyor.

    20 kamerayla içeriden ve dışarıdan takip

    Hızlı trende konforun yanı sıra güvenlik de had safhada tutuldu. Bir yıla yakın süredir testleri devam eden hızlı tren setlerinde bulunan güvenlik önlemleri ise şunlar:

    - Makinistin bayılması veya ölmesi durumunda treni durduran totman cihaz.

    - Makinistin sinyal bildirimine uymaması durumunda devreye giren ve treni durduran ATS sistemi.

    - 2 tren setinin tünelde karşılaşması durumunda oluşan basıncın yolcuyu rahatsız etmemesi için kullanılan basınç dengeleme sistemi devreye girecek.

    - 20 adet kamera ile tren hem içeriden hem dışarıdan izlenerek kapalı devre yayınla güvenlik sağlanacak.

    - Kapılarda sıkışmayı önleyen engel tespit sistemi, acil durum freni ve yangın tespit sistemi de bulunuyor.

    - Tren setinde kullanılan tüm malzemeler kir tutmaz, mikrop barındırmaz ve yangına dayanıklı yapıda üretildi. Yolculuk esnasında maksimum konforun sağlanması amacıyla trenin ses yalıtım düzeyi yüksek tutuldu.
İşlem Yapılıyor
X