Memur ve emekliye 300 TL

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Memur ve emekliye 300 TL

    Bakan Ekren, piyasayı canlandırmak için yeni önlem paketinde memur ve emekliye bir defaya mahsus ödeme planlarının olduğunu söyledi

    Başkan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, dün akşam AK Parti MKYK toplantısında ekonomik krize karşı yeni önlem paketi hazırlığı yaptıklarını açıkladı. Gazetelere yansıyan haberlere göre, dolardaki şok artış, ekonomide tehlike çanlarını artırınca AKP, yeni bir paketi gündemine aldı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iç tüketimi artırarak piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL tutarında harcama amaçlı bir defaya mahsus ödeme yapılması yönünde çalışmaları olduğunu aktardı. Ekren, altı sektöre teşvik içeren bir paket üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

    Ekren, tekstil, otomotiv, demir-çelik, denizcilik, müteahhitlik ve turizm sektörlerini içeren özel bir paketle kredi, vergi, istihdam teşviki öneren bir paket hazırladıklarını da belirtirken, Eximbank'ın olanaklarını artıracaklarını vurguladı.

    Ekren ‘işsizliği çözmek için kamuda 1 milyon kişinin istihdam edilmesi’ önerisi üzerine kamuda sözleşmeli personel alımının kolaylaştırıldığını ve bu yönde çalışmaların olduğunu söyledi.

    vatan gazetesi ekonomi sayfası
    Son düzenleme sak55; 11-03-2009, 11:45.
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Memur ve emekliye 300 TL

    Memur ve emekliye 300 TL
    piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL
    Haber başlığı ile içeriği birbiri ile çelişiyor.Ayrıca konuyu açan arkadaş neden haber kaynağını vermiyorsun?

    Eğer burada memur ya da emekli tercihi yapılacaksa ben emekliye verilmesi taraftarıyım.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Memur ve emekliye 300 TL

      Uyarıdan sonra arkadaş kaynağı belirtmiş.

      Basın o kadar umursamaz ve dikkatsiz ki bir harfin, bir bağlacın, .... anlamları nasıl değiştirebileceğinin farkında bile değiller. Yaptıkları haberleri ve yazdıklarını da okumadan yayınlıyorlar.

      Sonuç olarak çalışanlara da emeklilere de bu yardım verilecektir.

      Yorum

      • ali_ekber
        Member
        • 15-11-2004
        • 2525

        #4
        Konu: Memur ve emekliye 300 TL

        ülke hızlı bir şekilde ar-ge ye destek vermesi lazım kendi teknolojimi kendimiz üretmemiz lazım
        dışa bağımlılığı azaltmamız lazım azaltmadığımız hallerde böyle global krizlerde yüksek faturalar ödemek zorunda kalırız
        en önemlisi tarıma 1 derecede ağırlık vermeliyiz tv digital cihaz anten olmadan yaşanır ama yiyecek olmadan yaşanmaz

        Yorum

        • nail40
          Member
          • 20-03-2006
          • 1528

          #5
          Konu: Memur ve emekliye 300 TL

          seçime kadar alındı alındı alınmadı unutun ikramiyeyi

          Yorum

          • eren511
            Member
            • 29-07-2006
            • 2805

            #6
            Konu: Memur ve emekliye 300 TL

            seçime kadar alındı alındı alınmadı unutun ikramiyeyi
            çok doğru..

            Yorum

            • sak55
              Banned
              • 30-05-2008
              • 2059

              #7
              Konu: Memur ve emekliye 300 TL

              Memur ve işçiye kötü haber!

              Ekren, talebi artıracak vergi indirimi düşündüklerini, yüzde 4 büyüme hedefini de revize edeceklerini açıkladı.
              Hükümet, küresel krizle birlikte ihracatta yaşanan gerileme, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimindeki düşüş, işsizlik oranındaki artış karşısında piyasadaki tansiyonu düşürecek yeni bir paket hazırlıyor. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iç talebi artırmaya dönük vergi indirimi sinyali verdi ve yeni paketin seçim öncesinde açıklanacağını duyurdu. Ekren, yözde 4 büyüme hedefini de revize edeceklerini açıkladı. AK Parti'li vekillerin memur ve işçiye bir defalık nakit desteği verilmesi önerisi ise şimdilik pakete dahil edilmedi. Hükümet'in paketinin önemli yönleri şöyle:

              İHRACATA DOPİNG
              * Eximbank'ın sermayesi artırılacak. Yıl sonuna kadar 13 milyar doların üzerinde kredi ve kredi garantisi sağlanacak. Yeni pazarlara girilmesi için politik risk sigortasına ağırlık verilecek.
              * KOSGEB kaynaklarından ihracatçı firmalara kullandırılan 1 milyar dolarlık düşük faizli kredi takviye edilecek.

              * KOBİ'ler başta olmak üzere üretim yapan firmaların enerji başta olmak üzere bazı girdi maliyetlerinin bir bölümünü devlet üstelenecek.

              * Otomotiv, hazır giyim gibi sektörlere ek ihracat kredisi açılacak.

              OTOMOTİVE GAZ
              * Otomotivde süreli ve sınırlı vergi indirimi de gündemde.

              ÖTV, KDV indirimi ile stokların eritilmesine destek verilmesi düşünülüyor. Bu amaçla ortaya çıkabilecek vergi kaybı senaryosu üzerinde çalışılıyor. Sektör, "satışlar artar, vergi indirimi telafi eder" görüşünde.

              * Küçük hacimli motor üretimi yapan firmalara da destek verilerek sayısı 72 bini aşan taksiciye ÖTV ve KDV in dirimi karşılığında araçlarını yenileme fırsatı sunulacak
              KART YAPILANDIRMASI MASADA
              * Dış kredi kullanımında aracılık maliyetleri gözden geçirilecek.

              * Kamu bankalarının öncülüğünde mevcut kredilerin vadesi uzatılacak. İlave işletme kredileri verilecek.

              * Likiditeyi artırmak için, uzun vadeli mevduatta stopajın indirilmesi ve munzam karşılıkların bir miktar daha düşürülmesi planlanıyor.

              * Bankacılık sektörü ve patronlar arasında dengeyi bozmadan kredi alışverişini sağlayacak düzenlemeler yapılacak.

              * Müteahhit firmalarının teminat mektubu sorunu kamu eliyle çözülecek. nGüç durumdaki büyük şirketlere kredi desteği verilecek, borçlar yeniden yapılandırılacak

              * Tüketici kredilerinin kolaylaştırılması için BSMV indirimi, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması da masada.

              07:46

              Bu web sitesi satılıktır! korsanhaber.com , aradığınız tüm bilgiler için ilk ve en iyi kaynağınızdır. Genel konulardan burada bulmayı umduğunuzdan daha fazlasına kadar, korsanhaber.com tümüne sahiptir. Aradığınızı bulmanız dileğiyle!

              Yorum

              • YuSuF ErGiN
                Senior Member
                • 23-01-2006
                • 10188

                #8
                Konu: Memur ve emekliye 300 TL

                bir işi yapıp para kazana vergi indirimi yapılmasını ben anlamıyorum.

                Bu nasıl adelettir. Taksicilere ÖTV ve KDV indirimi yapılacak deniyor, yahu adam bu işten para kazanıyor indirim yapıyorsun , peki normal vatandaşa neden bir indirim düşünülmüyor.

                LPG'nin ilk çıkış zamanlarında aynı MTV içinde yapmadımı devlet? Taksicilerin LPG li araçları az vergi verdi, vatandaşın lpg li araçları daha fazla vergi verdi. Sonradan düzeltilmiş olması önemli değil. Başlangıç mantıkları nedense hep aynı.

                Bürokratlar ve siyasiler öncelikle biraz kafa yapılarını geliştirmeliler, sosyal devletin gereğini ne zaman hakkı ile yaparsak o zaman adam oluruz.

                Yorum

                • sak55
                  Banned
                  • 30-05-2008
                  • 2059

                  #9
                  Konu: Memur ve emekliye 300 TL

                  Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iç talebin canlanması için memur ve emekliye verilmesi düşünülen ikramiye konusuna olumlu yaklaştığını belirtti...

                  Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iç talebin canlanması için memur ve emekliye verilmesi düşünülen ikramiye konusuna olumlu yaklaştığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde ekonomi koordinasyon kurulunda bunu arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Tabiki ben de böyle bir öneriye sıcak bakıyorum. Ticaret hayatının mutla suretle canlı ve diri tutulması gerekiyor" dedi.

                  Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Muş gezisi kapsamında Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek, ardından Tekel Depoları Yatırım Tanıtım Töreni ve Şeker Lisesi açılış törenine katıldı. Bakan Çağlayan burada yaptığı açıklamada, memur ve emekliye verilmesi düşünülen ikramiye konusunda herhangi bir rakamın belli olmadığını, bu konuyu EKK'da daha görüşmediklerini dile getirdi. Çağlayan, "Son derece dinamik doymamış bir iç pazarımız var. Tabi bunun harekete geçirilmesi lazım. Bu konuda başka ülkelerin geçmişte yapmış olduğu uygulama modelleri var. O modeller bu konuda dikkate alınabilir ama Amerika'da ad bu yapıldı. Orada verilen çekler maalesef ekonomiye girmedi. İnsanlar götürüp kendilerini koruma içgüdüsüyle beraber bankacılık sistemine aktardı" dedi. Çağlayan, oysaki söz konusu paraların bankacılık sistemine değil iç piyasada ekonomiye girmesi ve tüketime aktarılması gerektiğini söyledi.

                  Ticaretin ve sanayinin bu uygulamadan nasiplenmesi gerektiğini dile getiren Çağlayan, "Böyle bir çek ve ya vatandaşa destek yapılırsa bunun mutlak suretle ekonomiye girmesini sağlayacak tedbirlerle olması gerekiyor. Bu konuda üzerinde çalıştığım modeller var. Daha sonraki aylara kaldıkça değeri düşen bir sistem oluşturabilir. Önümüze geldiği zaman bunlarla ilgili oturup değerlendirme imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

                  "MEVCUT EKONOMİK KURALLAR RAFA KALKTI"

                  Ülkede bütçe açığı verilmesinin utanılmaması gereken bir durum olduğunu dile getiren Çağlayan, artık dünyada yaşanan son küresel krizle birlikte mevcut ekonomik kuralların rafa kalktığını söyledi.

                  Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çağlayan, IMF ile soru üzerine, "IMF uzayda yaşamıyor, neticede dünyada yaşıyor. IMF'in de program yaptığı birçok ülke var, şu anda bütün ülkelerdeki problem özellikle istihdam konusu ve ticaretin, ekonominin canlı tutulmasıdır. Bu çerçevede baktığımız zaman
                  Türkiye ayrıcalıklı bir konumda değil. Bugün ABD, Avrupa ve diğer ülkelerin yaptığını Türkiye de yapmak mecburiyetinde. Onun için bu konuda, bu çerçevede önceliklerimizi, yapacaklarımızı, düşünerek yapmamız gerekiyor" dedi.

                  Sanayi üretimindeki düşüşlere yönelik eleştirilere de yanıt veren Çağlayan, şunları dedi:

                  "Şimdi bunları söylemek için bazı şeyleri iyi bilmek lazım. Önce sanayici olmanız lazım, sanayiyi iyi bilmeniz gerekir. Kapasite kullanımın ne anlama geldiğini, imalat sanayinin ne olduğunu ve
                  Türkiye'nin genel ekonomik yapısını iyi görmek lazım. Şu anlamda söylüyorum bunları; Türkiye sanayisinde yüzde 21'lik bir küçülme var. Bunun yanında sanayinin küçüldüğü bir yerde, kapasite kullanım oranı zaten düşer. Türkiye ihracatının yüzde 90'ı sanayi mamullerinden oluşuyor. Yine Türkiye ihracatının yüzde 60'ı Avrupa pazarlarına yapılıyor. Dolayısıyla Avrupa pazarlarındaki ülkeler çökmüş durumda. İhracat yapmış olduğunuz pazarlarda bir daralma olduğu zaman, ihracat yapamazsanız ve ihracatınızın yüzde 90'ı sanayi ise sanayinin küçülmesi kaçınılmaz olur."

                  Çağlayan, söz konusu durumun dünyadaki küresel krizin ortaya çıkardığı bir gelişme olduğunu belirterek,
                  Türkiye'nin de küresel bir oyuncu olduğunu vurguladı. Çağlayan dünyadaki küresel krizden Türkiye'nin etkilenmemesinin söz konusu olamayacağını dile getirdi.

                  Yayın tarihi: 12 Mart 2009, Perşembe
                  Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2009/03/12//...FA6337ABF.html
                  Tüm hakları saklıdır.
                  Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.

                  Yorum

                  • sak55
                    Banned
                    • 30-05-2008
                    • 2059

                    #10
                    Konu: Memur ve emekliye 300 TL

                    basın böyle hangisine inanmak istersiniz

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X