Doğalgazda önemli gelişme!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Doğalgazda önemli gelişme!


    Türkiye Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı'nın açılışında konuşan Arıkan, "Bununla birlikte, rekabeti sağlama adına sun'i olarak yapılan bu serbestleştirme çalışmalarının son tüketiciye, son bir yıllık tecrübeyle fiyat avantajı getirip getirmeyeceği, cevaplandırılması gereken önemli bir soru işaretidir" dedi.

    Doğalgaz Piyasası Kanunu gereği, Botaş'ın piyasadaki payı 2009 sonunda yüzde 20'ye inene kadar elindeki doğalgaz kontratlarını devretmesi gerekiyor. Bu çerçevede yapılan ihalelerde Rusya'ya ait bir kontratın 4 milyar
    metreküplük bölümünün devri için açılan ihalede Shell Enerji ve Bosphorus Gaz'ın yanı sıra Enerco Enerji ile Avrasya Gaz şirketleri kazanmıştı. Shell geçtiğimiz dönemde doğalgaz ithalatına başlamıştı.

    Arıkan Botaş'ın son dönemde geliştirilen boru hatları projelerinde üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, Türkiye'den Avusturya'ya planlanan Nabucco doğalgaz boru hattı projesi konusunda şunları söyledi: "Nabucco projesinde Botaş, gerek insan kaynağı ve finansman bakımından, gerekse yönetsel
    açıdan en az diğer ortaklar kadar katkı vermeye devam etmektedir. Nabucco projesinde, hükümetlerarası anlaşma müzakereleri başlatılmış ve üç toplantı gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki birkaç toplantı sonunda nihai taslağın oluşacağı tüm tarafların ortak beklentisidir."

    Toplam 3,300 km uzunluğuna ulaşacak olan ve maliyeti 7.9 milyar euro olarak hesaplanan Nabucco projesinde, Botaş'ın dışında Almanya'dan RWE, Avusturya'dan OMV, Macaristan'dan MOL, Bulgaristan'dan Bulgargaz ve Romanya'dan Transgaz şirketlerinin payı bulunuyor.

    14:28
İşlem Yapılıyor
X