Kayseri'de ücretsiz doğal gaz açıklaması!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Kayseri'de ücretsiz doğal gaz açıklaması!

    Kayseri Doğal Gaz Dağıtım ve Pazarlama ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, fakir ailelere kömür yerine ücretsiz doğal gaz verilmesi konusundaki beklentilere açıklık getirdi.



    Kayseri Doğal Gaz Dağıtım ve Pazarlama ve Ticaret A.Ş (KAYSERİGAZ) Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, fakir ailelere kömür yerine ücretsiz doğal gaz verilmesi konusundaki görüşlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e ilettiğini belirterek, ''Sadece doğal gaz desteği yetmiyor, tesisat finansmanının da sağlanması gerekiyor'' dedi.

    Tola, düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2008 yılındaki çalışmaları hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

    Kayseri'ye 5 yılda 60 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Tola, bugüne dek bin 716 kilometre hat döşediklerini, son 2 yılda da şebeke büyüklüğünü yüzde 94 artırdıklarını söyledi.

    Tola, hat uzunluğu bakımından Türkiye'nin 4. kenti konumunda bulunduklarını ifade ederek, 221 bin 468 aboneye ve 172 bin gaz kullanıcısına ulaştıklarını anlattı.

    Bu yıl 55 bin yeni abone ve 45 bin gaz kullanıcısına ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Tola, ''5 yılda yapmamız gerekenden yüzde 30-35 daha fazla yatırım yaptık. Bu yıl da yaklaşık 4 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Bu rakam SCADA projemiz ile birlikte 5 milyon dolara ulaşacak'' dedi.

    Tola, 2008 yılında konutlardaki doğal gaz tüketim oranında yüzde 20 düşüş yaşandığına dikkati çekerek, bunun havanın sıcak geçmesinden ve ekonomik krizde kaynaklandığını bildirdi.

    -FAKİRLERE ÜCRETSİZ DOÐAL GAZ VERİLMESİ-

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tola, ön ödemeli sistemlerde yapılan zamlardan doğan farkı doğal gaz dağıtım firmasının karşılaması gerektiği vurgulayarak, yeni bir mevzuat düzenlemesi yapılmadan Kayseri'de bu sisteme geçmeyi düşünmediklerini söyledi.

    Tola, kaçak elektrik ve su kullanımı gibi kaçak doğal gaz kullanımı da olduğunu ifade ederek, bugüne dek 11 kişinin kaçak doğal gaz kullandığını tespit ettiklerini kaydetti.

    Bu kişiler hakkında dava açıldığını, yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren Tola, ''Bu kişiler sayaca müdahalede bulunarak kaçak doğal gaz kullanmış. Tabii ki kaçak oranımız elektrik ve su da olduğu gibi yüksek değil. Zaten görevlilerimiz her ay sayaç okurken detaylı inceleme yapıyorlar'' diye konuştu.

    Tola, fakir ailelere hükümet tarafından yapılan kömür yardımı yerine doğal gaz yardımı yapılması konusunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüştüklerini anlattı.

    Bunun kolay olmayacağını dile getiren Tola, şöyle devam etti:

    ''Yaklaşık 1 ya da 1.5 ay önce bu konudaki görüşlerimizi bir toplantıda sayın bakanımıza anlattık. O da (kendilerinin de böyle bir düşüncesi olduğunu ve üzerinde çalıştıklarını) söyledi. Ancak, fakire sadece doğal gaz desteği yetmiyor, tesisat finansmanının da sağlanması gerekiyor.

    Doğal gaz sobası ya da kombi alınması gerekiyor. Bu da Fakir Fukara Fonu'ndan, il özel idare bütçesinden ya da kampanyalar düzenlenerek hayırseverlerden karşılanabilir. Biz de bu konuda üzerimize düşeni elbette yaparız. Hatta brüt yüzde 1 olan kar marjımız yüzde 10'a yükseltilirse fakirlere ücretsiz doğal vermeyi de düşünebiliriz, ama şu an bu yükün altından il özel idareleri, bakanlık ve doğal gaz dağıtım şirketleri ortaklaşa kalkabilir.''


    AA
  • cemal344
    Senior Member
    • 03-11-2005
    • 3977

    #2
    Konu: Kayseri'de ücretsiz doğal gaz açıklaması!

    Bir bu kalmıştı :D oda oldu sırada ne var.az kaldı gelcek ay bu haberlerde niyetlerde biter arkası yarın 'gelecek seçime'

    Yorum

    • eren511
      Member
      • 29-07-2006
      • 2805

      #3
      Konu: Kayseri'de ücretsiz doğal gaz açıklaması!

      fakir ailelere hükümet tarafından yapılan kömür yardımı yerine doğal gaz yardımı yapılması konusunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüştüklerini anlattı.
      vatandaş kendi doğal gaz parasını vermekte sıkıntı çekerken ankara dogal gaz şirketi borcunu ödemediği için genel zam yapılırken böylesi bir uygulamanın faturasını vatandaş kaldırabilir mi? sonuçta babasının malını dağıtmayacaklar...

      Yorum

      • 67TOPRAK
        Senior Member
        • 12-11-2005
        • 3015

        #4
        Konu: Kayseri'de ücretsiz doğal gaz açıklaması!

        böyle baberler son hafta icinde cok duyulur.

        bizim oraya zamaninda belediye gelirken hic baherimiz olmadan evin önüne kamyonlarla kum, cimento, demir gibi yapi malzemelri yigdirlar. secim kokusu secim.

        ben sadece sunu söyleyeyim. secim oncesi ne yaptirdin yaptirdin gecince 4-5 sene
        yuzune bakmazlar. secim zamani hepsini yontacaksin. onlar hep yontuyorlar cünkü.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor