Arınç'tan İstiklal Marşı polemiği

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Arınç'tan İstiklal Marşı polemiği

    Arınç'tan şimdi de "İstiklal Marşı" polemiği


    15.03.2009 - 10:47



    Ergenekon sanıkları için "İyi ki bu paşalarla savaşa girmemişiz" deyince Genelkurmay'ın sert tepkisiyle karşılaşan Bülent Arınç, bu kez de özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi.












    ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın İstiklal Marşı okunmasına gerek olmadığı yolundaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Koncuk, “Bu ülkenin Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında hareket eden, milli, manevi değerlerine bağlı çağdaş eğitimcileri olarak, seçilerek gelmiş bir vekilin böylesine hassas bir konuda bu denli özensiz ve tartışmaya açık bir söylemde bulunmasını kınıyoruz” dedi.

    "12 EYLÜL'DEN KALMA BİR ALIŞKANLIK"
    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, TBMM eski Başkanı ve AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın bu seferki hedefinin İstiklal Marşı olduğunu söyleyerek Arınç’ın özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirmesinin eğitim camiasında büyük tepkiyle karşılandığını açıkladı.

    Mehmet Akif Ersoy’un Emperyalizme karşı omuz omuza savaşıldığı bir dönemde İstiklal Marşı’nı kaleme aldığını anımsatan Koncuk, “Özgürlük ve bağımsızlığın ne kadar kutsal bedellerle korunabildiğinin en somut belgeseli olan İstiklal Marşımızın, özel toplantılarda ve lig maçlarından okunmasından rahatsızlık duyulması, bunun 12 Eylül’den kalma bir alışkanlık olduğunun söylenmesi oldukça manidardır” diye konuştu.

    Özel toplantılarda ve törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının 12 Eylül’den kalma bir alışkanlık olmadığını anımsatan Koncuk, söz konusu durumun Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar süregelen bir gelenek olduğunu vurguladı. Ayrıca özel toplantılarda, törenlerde İstiklal Marşının okunmasının Arınç’ın iddia ettiği gibi “okunmazsa birileri acaba ne der” diye korkulup yapılmadığını söyleyen Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "YILDÖNÜMÜNE GÖLGE DÜŞÜRDÜ"
    “Ne yazık ki Bülent Arınç’ın açıklaması İstiklal Marşımızın kabulünün 88’inci yıldönümüne de gölge düşürmüş ve Mehmet Akif Ersoy’un kemiklerini sızlatmıştır. Herkesin bilmesi gerekir ki; İstiklal Marşımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir simgesidir ve vazgeçilmezlerimizden biridir. TBMM Başkanlığı yapmış birinin böylesine provokatif ve hassasiyetlerden uzak bir açıklama yapmasını Türk Eğitim-Sen olarak talihsizlik olarak görüyoruz.

    Bu ülkenin Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında hareket eden, milli, manevi değerlerine bağlı çağdaş eğitimcileri olarak, seçilerek gelmiş bir vekilin böylesine hassas bir konuda bu denli özensiz ve tartışmaya açık bir söylemde bulunmasını kınıyoruz. Bizler nefesimiz yettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Atatürk ilke ve inkılaplarına, bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza sahip çıkacağız.” (ANKA)
İşlem Yapılıyor
X