Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

    Son iddia: 36 saatten fazla bir süredir aranan helikopterin yerini NASA tespit etti. Yetkililere göre 3 kişiden hala vucut ısısı sinyalleri alınıyor. Ekipler adrese doğru yola çıktı.

    BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin içinde bulunduğu helikopteri arama çalışmaları başka bir noktaya kaydırıldı. BBP'nin kendi özel çabalarıyla tespit edilen noktaya AKUT ekipleri yönlendirildi.

    ENKAZI NASA MI BULDU?


    Dün akşam saatlerinde çeşitli internet sitelerine düşen bilgiye göre Helikopterin enkazı NASA'daki bir tanıdık mühendis tarafından özel çaba ile Maraş Ilıca Beldesi Hacı Budak Köyü yakınlarında tespit edildi.

    NASA'da çalışan tanıdık mühendis ayrıca enkazdan üç kişinin vücut ısısı sinyali alındığını da bildirdi.

    Bu bilgilerden sonra BBP Kriz masasının girişimi ile Bursa'dan 20 kişilik arama kurtarma ekibinin acil olarak bölgeye yönlendirildi.

    BBP KISMEN DOÐRULADI


    BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, "Enkazda 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz" dedi.

    Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada bazı internet sitelerinde helikopterin bir uçurumun dibinde bulunduğu, fotoğraflarının çekildiği ve fotoğraflarda canlı bulunmadığı yönünde izlenimler elde edildiği şeklinde haberlerin yayınlandığını kaydetti.

    Partideki kriz masasının, Başbakanlıktaki kriz masasıyla, Genelkurmay Başkanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı'yla irtibatlı halde çalıştığını anlatan Tunç, "Biz zaten her türlü bilgiyi paylaşıyoruz. Bunu bilgi kirliliğine engel
    olmak için yapıyoruz" diye konuştu.


    Tunç, kendi tespit ettikleri noktaya 20 kişilik AKUT ekibini ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

    Bir gazetecinin, "bir duyum almışsınız, enkazda 3 canlı olabileceği yönünde, bunun aslı nedir?" sorusu üzerine Tunç, şu yanıtı verdi: "Biraz önce söyledim. Daha önce bizim 4 mühendis arkadaşımızın tespit etmiş olduğu nokta ile AKUT'un tespit ettiği noktanın aynı olduğunu, köylülerin
    de aynı noktayı işaret ettiğini... Dördüncü bir tespit olarak da yurt dışındaki arkadaşlarımızın elde ettiği bilgiye göre onlarda aynı noktayı işaret ediyorlar.

    Bu arada belki gönüllerinden geçeni söylemiş olabilirler. Net bir bilgi değil.


    Ama 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz."

    http://haber.gazetevatan.com/Enkazda...30142/1/Gundem
  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    #2
    Konu: Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

    Eğer yaşıyorlarsa Allah yardımcıları olsun.

    Yorum

    • fatih143
      Junior Member
      • 10-03-2007
      • 337

      #3
      Konu: Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

      evet allah yardımcısı olsun

      Yorum

      • sak55
        Banned
        • 30-05-2008
        • 2059

        #4
        Konu: Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

        allahtan ümit kesilmez ama o şartlarda çok zor allah yardımcıları olsun

        Yorum

        • sak55
          Banned
          • 30-05-2008
          • 2059

          #5
          Konu: Enkazda 3 canlı tespit edildi iddiası

          Enkaz termal kameralarla neden bulunamıyor?Bölgede bulunan arama kurtarma yetkilileri HABERTURK.COM'a konuştu.

          27.03.2009 14:02Kahramanmaraş’ta önceki gün düşen helikopterdeki BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Mustafa Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe’yi arama çalışmaları sürerken, haber merkezlerine de "Sinyal bulundu", "Enkaza gidiliyor" gibi açıklamalar bomba gibi düşüyor. Bölgede arama çalışması yapan yetkililer HABERTURK.COM'a konuştu.

          Begüm Çelikkol / HABERTURK.COM


          "ARAZİ ÇOK SARP"

          AKUT Niğde İletişim Sorumlusu Arif Öztürk bölgede yaşananları HABERTURK.COM'a aktardı. Öztürk, şu zamana kadar bir sinyal gelmediğini, enkaza ilişkin bir ipucu bulamadıklarını söylerken, "Arazi çok geniş. Şu anda yoğun bir tipi var. Biz bugün iki farklı bölgeyi taradık. Arabaların gidebildiği yerlere kadar arabalarla gittik. Daha sonrasında yürüyerek arama çalışmalarında bulunduk. Ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşamadık" dedi.

          Arazinin çok sarp olduğunu belirten Öztürk, "Burada tek bir vadi yok. Onlarca vadi, onlarca zirve var. Kar aralıksız yağıyor. Teknik olarak da birşeyle ilgilenemiyoruz. Sadece düşündüğümüz "Ne yapabiliriz?" sorusu. Birazdan ekibimiz askeri bir ekibe katılarak arama çalışmalarına devam edecek" şeklinde konuştu.

          SİNYAL GELDİ İDDİALARI


          Yine İstanbul'dan gönüllü olarak arama çalışmalarına katılan Fahrettin Can, ortalıkta büyük bir bilgi kirliliğinin olduğunu ifade ederek, " Her kafadan bir ses geliyor. Ekipler bir türlü bulamıyor. Arazi çok engebeli. "Sinyal geldi", "Enkaza gidiyoruz" açıklamaları tamamen yanlış. Henüz öyle bir durum burada olmadı. Mesela bir dedikodu çıktı, helikopterde bulunan bir kişi buradaki bir korucuyla telsiz bağlantısı kurdu diye. Gelen tüm bilgiler yanlış" dedi.

          TERMAL KAMERALARLA NEDEN BULUNAMADI?


          AKUT Antalya Şube Başkanı Yılmaz Sevgül de kısa bir açıklamada bulundu.

          NASA'dan sinyal alınamamasının ve termal kameralarla enkaza ulaşılamamasının sebebinin arazideki yoğun sis olduğunu söyleyen Sevgül, "Sis, kar ve tipi nedeniyle uydu ve termal kameralar etkisiz kalıyor" dedi.

          Helikopterin içinde bulunanların hala canlı kalabilmelerinin mümkün olduğunu savunan AKUT Antalya Şube Başkanı Sevgül, "Helikopterin renginin kırmızı olması büyük avantaj. Eğer helikopter parçalanmadıysa, kar yük****e içine girebilmişlerse hayatta kalma şansları var" şeklinde konuştu.

          İHA Muhabirinin 112 görevlisiyle telefon bağlantısını değerlendiren Sevgül, "15 dakikalık konuşma iyi değerlendirilemedi. Teknoloji açısından çuvalladık. Ancak aramalar çok sağlıklı yürüyor. Yalnız bölgeye akın eden duygusal insanlar bazen arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Bizim de dağcı ekiplerimiz bölgede. Herkes elinden geleni yapıyor" diyerek konuşmasını bitirdi.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X