Yeni başlayan biriyim, temel sorularım olacak...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • msegmx
    Junior Member
    • 01-04-2009
    • 1

    Yeni başlayan biriyim, temel sorularım olacak...

    merhabalar,
    Goldmaster (PVR 76100 FTA) receiver var ve oturduğum binada çanaklar Hotbird ve Turksata ayarlı.
    Receiver'a az önce PVR-76100FTA_PVR-74200FTA-07-02-2009-Ver.2_B.v1.17.34 dosyasını yükledim.
    Sistem bilgisi'nde Uygulama Versiyonu altında FS v1.17.34 yazıyor (ekranda).

    Soru 1) : Ben receiverle birlikte gelen yazılımdan hiç memnun değilim. Favori listesi oluşturdum fakat 1-NTV, 2-CNN Türk, 3-Atv vs. gibisinden kafama göre bir liste oluşturamiyorum. favori düzenle ekranında soldaki büyük listeden sağdaki kutuya kanal seçerken kafasına göre bir sıraya diziyor. yani favori iyi güzel de sıraya sokma olayı yok. yani benim istediğim sıraya göre. bunu yapacak bir düzeltmeyi bir yazılım güncelleme ile gerçekleştirebilir miyim ?
    Soru 2) : .ird uzantılı dosyaları yüklediğimde komple yazılımı güncelliyor anladığım kadarı. peki . receiver'a atılabilen ve receiver'in yazılımını etkileyen kaç tür dosya vardır ?
    Soru 3) : Türkiyeden Astra uydusunu seyretmek için hangi büyüklükte çanak gerekiyor ? Özellikle Alman kanalları için sormaktayım (Pro7, Sat1, Kabel1 gibi).
    Soru 4) : Hotbird'deki şifreli kanalları izleyebilir miyim ? bir arkadaş bir forumda ekran görüntüsü göndermiş, k_e_y düzenleyicisi diye :
    resim : (www.turke yforum.com/satforumattachment.php?attachmentid=55211&d=123627 2283)
    benim TV 'de receiverin tüm menülerini gezdim öyle bir ekranla karşılaşmadım. birşeyi eksik mi yükledim ?

    Soru 5) : Şifre kırmayla ilgili mesajlar bu forumda yasak mıdır ? eğer öyleyse hangi forumdan bilgi alabilirim ?
    Soru 6) : softcam nedir ? Provider nedir ?

    yardımcı olursanız sevinirim.


    bilgi paylaştıkça büyür
    Son düzenleme msegmx; 01-04-2009, 01:37.
  • aktv
    Member
    • 14-02-2005
    • 2276

    #2
    Konu: Yeni başlayan biriyim, temel sorularım olacak...

    1-listeden sıraya koyucağın kanalları sağ bölüme atıyorsun daha sonra taşımak istediğin yerde gelip sol bölümden kumandadan yeşil tuşa basınca taşımak istediğin bölüme kanalı taşımış oluyorsun.

    2-ird uzantılı dosya komple yazılımınızı günceller,k€y anahtar ya da şifre anlamında,bunları manuel kumandadan girebileceğiniz gibi hazır dosya halinde de recevier a gerekli program sayesinde atabilirsiniz,hazır dosya halindekine softcam denir.forumu gezin zamanla kavramlara alışırsınız.

    3-Astra uydusu bölgelere göre farklılık gösterir,bazen 90 cm yeter bazen 120 cm yetmez,bunun için alttaki linke gözatalım.

    http://www.ozmena.com/astra-19/

    4-Hotbirdde emu ile izlenebilen kanal yok,emunun desteklediği ve herkesin antenini ayarladığı uydu thor uydusu,elinizdeki modelle bu uyduda yer alan digitv paketini izleyebilirsiniz.

    Verdiğiniz resmin linki tam çıkmamış muhtemelen sorunuz kod düzenleme sayfası nasıl çıkıyor;menü tuşuna basıp 8282 tuşlarsanız ilgili sayfa çıkar.

    5-Forum kuralları çerçevesinde herşey sorabiliriz,yerel yayınların şifreleri-nasıl izlendiği konusunda soru sormak kural dışı,diğer konularda herzaman yardımcı oluruz.

    sevgiler.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X