Özür yok, işbirliği sözü var

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Özür yok, işbirliği sözü var

    İSTANBUL - Türkiye'nin vetosunu çekmesinden sonra Hz. Muhammed karikatürleri konusunda özür dileyeceği belirtilen Anders Fogh Rasmussen beklentileri boşa çıkardı.

    NATO Genel Sekreterliği'ne seçilen Rasmussen'in büyük tepki çeken karikatür krizi konusunda İslam dünyasından özür dileme sözü verdiği konuşuluyordu.

    İstanbul'daki Medeniyetller İttifakı toplantısına katılan Rasmussen, karikatür krizi hakkında konuştu. Ancak Rasmussen özür dilemedi.

    İşte Rasmussen'in karikatür krizi hakkındaki sözleri:

    "Orda benim tavrım gayet açıktı. Krizden önce, kriz sonrası gayet açıktı. Ben insanları dini, etnik geçmişleriyle ilgili suçlamaktan yana değilim. Ben dinlere ve dini sembollere saygı duyarım. Diğer insanların dini duygularına saygı gösteririm.

    Sonuç olarak da ben kendim hiçbir zaman hiçbir dini şekli, Peygamber Muhammed de dahil, kimseyi rahatsız edecek şekilde olmasından yana değilim.

    Bazı insanlar karikatürleri İslam'a saygısızlık olarak aldı. Bu kesinlikle benim görüşüm değil, kafamdaki şekil değil. Ben NATO Genel Sekreter olarak dini hassasiyetlere dikkat edeceğim.

    Küresel dünyada toplumlara karşı saygımı sürdereceğim. Müslaman dünyası ile diyaloglarımızı artırmak çabasında olacağım. Medeniyetler arasında iyi bir diyalog olması konusunda uğraş vereceğiz. Evet ben ifade özgürlüğüne inanıyorum."

    MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ, OMZU ÇIKTI

    Öte yandan Rasmussen'in, İstanbul'da otelinin merdivenlerinden düştüğü ve omzunun çıktığı bildirildi.

    Ritzau ajansı, Medeniyetler İttifakının 2. Forumuna katılmak üzere İstanbul'da bulunan Rasmussen'in, dün gece otelinin merdivenlerinden düştüğünü ve Taksim hastanesine kaldırıldığını duyurdu.

    Rasmussen'in, omzunun yerine oturtulmasının ardından birkaç saat sonra oteline döndüğü belirtildi.


  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    #2
    Konu: Özür yok, işbirliği sözü var

    NATO Genel Sekreterliği için Türkiye'nin veto tehdidini, başta Roj TV'nin kapatılması olmak üzere birçok konuda taviz vererek aşan Rasmussen, Vatan Gazetesi'nin haberine göre, ülkesinde ağız değiştirdi. Berlusconi ise, “Rasmussen Roj TV konusunda söz verdi” dedi...

    NATO zirvesinde bizzat ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye verilecek tavizler konusunda kefil olmasıyla NATO Genel Sekreterliği görevine gelen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ülkesine dönüşünün ardından TV2 kanalına verdiği röportajda çark etti. PKK'nın yayın organı olan Roj TV konusunda Türkiye'nin taleplerine yıllardan beri kulak tıkadığı için Türk basınında bir dönem “Rojmussen” olarak anılan Danimarka liderinin Türkiye'nin vetosunu çekmesi karşılığında bu televizyonu kapatmayı kabul ettiği belirtilmişti.

    KENDİMİ SATMADIM
    Rasmussen, TV2'de yayınlanan demecinde, “Türkler'e kendimi satmadım. Onlara boyun eğmedim. Roj TV'nin kapatılması gibi bir söz vermedim. Bu, Danimarka mahkemelerinin verebileceği bir karardır. Bazen yüz yüze gelmek iyidir. Türklerle yüz yüze geldim ve onları ikna ettim” ifadelerini kullandı.

    Buna karşın zirvede süren kriz sırasında Başbakan Erdoğan'la uzun bir telefon görüşmesi yapan ve bu nedenle aile fotoğrafını dahi kaçıran İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Rasmussen'in sözlerinin tam aksi yönde ifadeler kullandı. Berlusconi, İtalyan gazetecilerin krizin nasıl aşıldığı konusundaki soruları üzerine, şöyle konuştu: “Rasmussen görüşmeler sırasında Roj TV konusunda Türk tarafına sözler verdi. Bu kanalın Kopenhag'daki merkezinin ya kapatılacağını ya da bir başka ül***e taşınması için baskı uygulayacağını söyledi. Türkiye Rasmussen'i kabul etmek için garantiler istedi, garantileri aldı.”


    UÇAKTA ŞAMPANYA İLE KUTLADI
    Öte yandan Rasmussen'in, “Bu süreçte yaşananlar konuya ortak olanlarla benim aramda kalacak. 87 veya 88 yaşına geldiğim zaman bunun bütün detaylarını okursunuz” sözleri de tüm gazetelerde yayımlandı. Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in, NATO Genel Sekreterliği'ne seçilmesini önceki gece Strasbourg'dan Danimarka'ya dönerken uçakta şampanya içerek kutladığı öğrenildi. Rasmussen ülkesinde kendisine yöneltilen “İstanbul'da Hz.Muhammed karikatürleri nedeniyle özür dileyecek misiniz?” sorusuna da, “İstanbul'da yapacağım konuşmamı bekleyin” yanıtını verdi.

    Yorum

    • cemal344
      Senior Member
      • 03-11-2005
      • 3977

      #3
      Konu: Özür yok, işbirliği sözü var

      Batı cephesinde değişen birşey yok her zamanki gibi kandırıldık.

      Yorum

      • YuSuF ErGiN
        Senior Member
        • 23-01-2006
        • 10188

        #4
        Konu: Özür yok, işbirliği sözü var

        “Türkler'e kendimi satmadım. Onlara boyun eğmedim. Roj TV'nin kapatılması gibi bir söz vermedim. Bu, Danimarka mahkemelerinin verebileceği bir karardır. Bazen yüz yüze gelmek iyidir. Türklerle yüz yüze geldim ve onları ikna ettim”
        Bu sözler söylendi ise demek ki birileri birilerini satın almaya çalıştı, birileride satın ALINDI.

        peki kim kimi şey etti ?????

        Yorum

        • necatikaya
          Member
          • 20-12-2005
          • 1066

          #5
          Konu: Özür yok, işbirliği sözü var

          Sonuç fiyasko..

          Yorum

          İşlem Yapılıyor