İŞTE ANKARA KULİSLERİNDE DOLAŞAN FIKRA

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    İŞTE ANKARA KULİSLERİNDE DOLAŞAN FIKRA

    İŞTE ANKARA KULİSLERİNDE DOLAŞAN FIKRA




    11 Nisan 2009 04:23
    Yerel seçimler bitti ama siyasi partilerdeki tartışmalar bitmedi. Genel başkanını değiştirecek partiden, kendini çeki düzen vermeye hazırlanan partiye kadar bir hareket var Ankara’da.
    Mehmet Güler'in yazısı

    Seçimlerde beklediği oyu alamayan AKP’de de içten içe kaynamalar başlamış. Çünkü, partinin kongresi için düğmeye basıldı ve yakında delege seçimleri ve ilçe kongreleri başlayacak. Ankara’da hakim kanı, her parti için geçerli olan, ancak AKP için daha çok seslendirilen, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözleri.

    Ankara’da en çok anlatılan ve dilden dile dolaşan bir fıkra var ki işte tamda bu durumu anlatıyor. Ben bu fıkrayı eski bakanlardan Ersin Taranoğlu’ndan dinledim. Sonra öğrendim ki, seçimlerden sonra yaygın şekilde dillerde. Bu fıkranın ANAP’ın yerel seçimlerde oyu düştüğünde de anlatıldığı rivayet ediliyor.
    Fıkra şöyle:
    Trakya’nın bir köyünde iki genç birbirlerini sevmiş. Ancak, iki aile gençlerin evlenmesine karşı çıkmış. Askerlik çağındaki erkek, “Askere gidip geleyim. Belki o zaman verirler” diye düşünmüş. Sevdiği kızla konuşmuş. Genç kız, “Sen askere git gel. Ben seni beklerim” demiş.
    Genç erkek askere gitmiş. Kızı isteyenler olmuş. Kız hiçbirine “Evet” dememiş, ailesine direnmiş. Genç erkek askerden gelmiş. Kızı istemiş yine vermemişler. İki genç, plan yapmaya başlamışlar. Günün birinde, gece yarısı kız ile erkek buluşmuş. Ne yapıp edeceklerini düşünürken, yakınlaşmaları o kadar artmış ki, sevişmişler, birlikte olmuşlar.
    İkinci gün, kız ile erkek yine buluşmuş. Genç kız, sevdiği erkeğe sormuş, “Peki şimdi ne olacak?” Genç sevgili cevap vermiş:
    Bilmiyorum, ama hiçbir şey artık, eskisi gibi olmayacak. (Gazeteport)
İşlem Yapılıyor
X