Erdoğan, Schröder'e teşekkür etti

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Erdoğan, Schröder'e teşekkür etti

    Erdoğan, Schröder'e teşekkür etti
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 65.doğum günü münasebetiyle Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder'i için düzenlenen kutlama törenine katıldı.

    Erdoğan, gecede Schröder'i tebrik ederken, Kıbrıs sorunu yaşandığı dönemde haksızlığa uğrayan Türkiye'nin yanında yer aldığı için de kendisine teşekkür ettiği belirtildi.

    Schröder'in doğum günü kutlamaları nedeniyle Almanya'nın Hannover şehrine gelen Erdoğan, basına kapalı olarak düzenlenen özel bir kutlama programına iştirak etti. Alman basını bu kutlamaya Fransa Başkanı Nicola Sarkozy ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in de geleceğini yazmıştı.

    Erdoğan kutlama konuşmasında Almanya'nın Schröder'e ne kadar ihtiyaç duyduğunu bu günlerde anlaşıldığını söyledi. Toplantıdan alınan bilgilere göre Erdoğan, Schröder'i Kıbrıs sorunu yaşandığı dönemde haksızlığa uğrayan Türkiye'nin yanında yer aldığı için teşekkür etti. Schröder'in o dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giderek bu konudaki samimiyetini kanıtladığını belirtti. "65. yaşın senin gibi aktif biri için delikanlılığın olgunluk devresi olduğunu düşünüyorum." diye söyleyen Erdoğan, Schröder'in bundan sonrası için de ailesiyle birlikte mutluluklar diledi.

    Schröder'in doğum günü kutlamasına ayrıca Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı adayı Gesine Schwan, Çalışma Bakanı Olaf Scholz gibi siyasetçilerin yanı sıra sanat ve dünyasının meşhur katıldı.

    Başbakan Erdoğan, Pazar günü sabahı konukladığı otelde Alman basın mensupları ile kahvaltı yapacak. Daha sonra Erdoğan yerel saatle 12.00 surlarında Almanya'daki Türk dernek ve sivil kuruluş temsilcileri ve diğer vatandaşlarla buluşacak. (CİHAN)
    18.Nisan.2009 22:50:30
İşlem Yapılıyor
X