AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

    AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK







    25 Nisan 2009 15:54

    Azerbaycan, Türkiye’ye sattığı doğalgazın fiyatını artırma kararı aldı. Henüz tespit edilmeyen yeni fiyat, hesaplara 15 Nisan başlangış kabul edilerek yansıtılacak.

    Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev, bu konuda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılan konferans çerçevesinde Türkiye’nin Enerji Bakanlığı ve Botaş Şirketi ile müzakereler yapıldığını belirten Abdullayev, bugüne kadar Türkiye’ye metreküpü 120 dolardan satılan doğalgazın zamlı yeni fiyatının 15 Nisan başlangıç kabul edilerek hesaplara yansıtılacağını bildirdi.
    SOCAR Başkanı, “Biliyorsunuz 2001 yılında Şahdeniz Anlaşması çok geniş katılımlı imzalanmıştı. O zaman biz Rusya’dan 30 dolara gaz aldığımızda, Türkiye ile de 120 dolardan doğalgaz satmak için anlaşma yapmıştık. Şimdi bu mukavele eskidi. Fiyatlar çok yükseldi” dedi.

    Hürriyet
  • necatikaya
    Member
    • 20-12-2005
    • 1066

    #2
    Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

    Azerbaycan haksızmı tepkisinde?
    Ermenilerin işgal ettiği topraklardan çekilmeden sınır kapısı açılmayacak denmedimi?Dendi.Herhalde kahveci mehmet ağa demedi.
    Böyle dalevera yapmaya devam edersek dünyada bir tek dostumuz kalmaz.Azerbeycan bizden bir devlet.Türk.
    Biz ne yapıyoruz adamlara yalan söyleyip uyutmaya çalışıyoruz.İnsanda biraz utanma olur.Madem dış politika bilgin yok,bilenden akıl al.Orası çıkrıkçılar yokuşundaki dükkanın değil.
    Obamanın emirleri bir bir yerine getiriliyor.Yazık güzelim Türkiyemize..

    Yorum

    • track__1
      Junior Member
      • 01-09-2008
      • 379

      #3
      Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

      bence dost derken saga sola yaptıkları icraatlara bakmak lazım..
      bakın bu yazıya dostluk lafla olmuyor ....
      kendi çıkarları dogrultusunda rusya tarafında yer alan azerbaycan lideri...
      3-5 ermeninin işgal ettiği karabagı rusyanın desteği ile işgal ettiğini...
      çabuk unutmuş aliyev efendi rusya çekil dediği an ermenilerin çekileceği ortada rusya destekli ermeni işgali ortadayken rus k...ı yalıyacagına ...
      adam gibi adam olsun çıkar kendinin olunca dost tanımıyan ...
      adamlar zararı dokununca kardeşlik geçsinler bunları ...
      hani kardeşizya tanısınlar kıbrısı bakın alttaki yazıya ve ibret alın dostlarımızdan dostluk nasıl olurmuş diye ...............................

      Azerbaycan'dan KKTC'ye İhanet
      Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri Yönetimi, KKTC'ye yapmadığını bırakmadı. İşte Rumlarla el ele Azerbaycan'ın KKTC intikamı..


      Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri yetkililer, geçtiğimiz günlerde Bakü'de gerçekleştirilen “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”na katılan KKTC'li yetkililere yapmadıklarını bırakmadılar.

      Azeri yetkililer fuara katılan KKTC Heyeti'ne hem KKTC adını kullandırtmadılar hem de standda KKTC bayrağının olmasına izin vermediler...

      Uluslararası ilişkilerde şu esasler her zaman geçerlidir:

      "Dış politikada boş sloganlara yer yoktur. Uluslararası ilişkiler kardeşlik esasına göre değil, ulusal çıkar esasına göre yürür."

      Son 2 hafta içerisinde Türkiye ile Azerbaycan'ın arası ciddi biçimde açıldı. Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirmek için Ermenistan'la müzakerelere başlaması, Azerbaycan yönetimi ve yönetim tarafından kışkırtılan Azeri basınınca ihanet olarak yorumlandı, yorumlanıyor.

      Oysa Türk yetkililer bu konuda Azerbaycan'a her türlü güvenceyi veriyorlar. Daha 2 gün önce Başbakan Erdoğan, Almanya'da Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan'la sınır kapısını açmayız dedi. Dün Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Azerbaycan'ı üzecek bir adım atmayacaklarını söyledi.

      Türkiye bu konuda bu kadar hassas davranırken acaba Azerbaycan, "bir millet iki devlet" söylemine sadık kalıyor mu?

      Azerbaycan KKTC'yi Tanımıyor?

      Türkiye’yi açıkça Karabağ davasına ihanet etmekle suçlayan Azerbaycan yönetimi, KKTC hususundaki tavrını neden izah edemediğini düşünmelidir. Azerbaycan KKTC’yi tanımamaktadır, zira uluslararası çıkarları kendince bunu gerektirmektedir. Uluslararası platformlarda Azeriler KKTC’ye ilişkin oylamalara kimi zaman iştirak bile etmemişlerdir. Oysa Azerbaycan, Türkiye kendi uluslararası çıkarları gerektirdiği gibi davrandığında cinnet derecesinde feveran etmektedir.

      Ayrıca Stratejikboyut 17 Nisan 2009 tarihinde "Bu Haber Aliyev'i Kızdıracak" diye bir haber yapmıştı. O haberde Türkiye'yi ihanetle suçlayan İlham Aliyev yönetimindeki Azerbaycan'ın, Türkiye'nin tanımadığı Güney Rum Kesimi ile yaptığı ticaretin rakamlarını ortaya koymuştuk.

      Evet Azerbaycan, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile her türlü ithalat ve ihracatı yapıyor. Birleşmiş Milletler Comtirade verilerine göre 2007 yılında Azerbaycan Güney Kıbrıs'a 34.900.000 milyon dolarlık ihracat yapmış. 850.000 dolarlık da ithalat...

      Ayrıca;

      Eğer dış politikalarda kardeşlik ve soydaşlık birinci derecede önemli ise Azerbaycan yönetimi ve Azerbaycan’ın Türkiye’deki romantik dost ve kardeşleri öncelikle şuna yanıt vermelidir:

      Geçtiğimiz günlerde (16-17-18 Nisan 2009) Bakü’de “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” gerçekleştirildi.

      Fuara Türkiye’nin yanı sıra KKTC Turizm Bakanlığından da bir ekip katılmak istedi. KKTC Turizm Bakanlığı söz konusu Fuar’a geçmiş yıllarda da katılmış, herhangi bir sorunla karşılaşmamıştı. Ancak Azerbaycanlı yetkililer bu yıl KKTC heyetinin “KKTC” adını kullanamayacağını, Fuar’da açılacak standda yalnızca “Kuzey Kıbrıs” şeklinde bir ifade kullanabileceğini, ayrıca KKTC standında KKTC bayrağının da yer alamayacağını belirttiler. Zaten tanınma sıkıntısı çeken KKTC’li yetkililer herşeye rağmen Fuar’a katıldılar ve Azerbaycan yönetiminin isteklerini kabul etmek zorunda kaldılar.

      İçeriğini bilmediği görüşmeler üzerine bile Türkiye aleyhine savaş yürüten Rusya yanlısı Aliyev yönetiminin bu skandala verilecek “kardeşçe” bir yanıtı kuşkusuz vardır.

      Yorum

      • eren511
        Member
        • 29-07-2006
        • 2805

        #4
        Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

        eee imam .... cemaat .... sözü bu olaya denk düşüyor...

        Yorum

        • eren511
          Member
          • 29-07-2006
          • 2805

          #5
          Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

          Erdoğan'dan doğalgaz tepkisi


          Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'ın doğalgaz zammına sert tepki verdi. Erdoğan; "Dolar düşerken zam yapılması çok düşündürücü" dedi.

          Azerbaycan, Türkiye’ye sattığı doğalgazın fiyatını artırma kararı almış ve henüz tespit edilmeyen yeni fiyatın, hesaplara 15 Nisan başlangıç kabul edilerek yansıtılacağını açıklamıştı.

          Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev, bu konuda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

          Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılan konferans çerçevesinde Türkiye’nin Enerji Bakanlığı ve Botaş Şirketi ile müzakereler yapıldığını belirten Abdullayev, bugüne kadar Türkiye’ye metreküpü 120 dolardan satılan doğalgazın zamlı yeni fiyatının 15 Nisan başlangıç kabul edilerek hesaplara yansıtılacağını bildirdi. SOCAR Başkanı, “Biliyorsunuz 2001 yılında Şahdeniz Anlaşması çok geniş katılımlı imzalanmıştı. O zaman biz Rusya’dan 30 dolara gaz aldığımızda, Türkiye ile de 120 dolardan doğalgaz satmak için anlaşma yapmıştık. Şimdi bu mukavele eskidi. Fiyatlar çok yükseldi” dedi.

          Yorum

          • ATmaCA_53
            Member
            • 12-11-2004
            • 1945

            #6
            Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

            Originally posted by necatikaya View Post
            Azerbaycan haksızmı tepkisinde?
            Ermenilerin işgal ettiği topraklardan çekilmeden sınır kapısı açılmayacak denmedimi?Dendi.Herhalde kahveci mehmet ağa demedi.
            Böyle dalevera yapmaya devam edersek dünyada bir tek dostumuz kalmaz.Azerbeycan bizden bir devlet.Türk.
            Biz ne yapıyoruz adamlara yalan söyleyip uyutmaya çalışıyoruz.İnsanda biraz utanma olur.Madem dış politika bilgin yok,bilenden akıl al.Orası çıkrıkçılar yokuşundaki dükkanın değil.
            Obamanın emirleri bir bir yerine getiriliyor.Yazık güzelim Türkiyemize..
            haksız tabi ki, şimdi onlarda rumlar ile görüşmeler yapıyor kubrıs türkler ermeniler ile grüşmeler yapsa sizce azerbaycan haklımıdır.

            karabağ sorunu çözülürse sınır kapı açılabilir diyn azeri siyasetçiler erdoğana destek çıkıyor problem yok ama ne yazık ki azerbayncan hükümeti bizi sattı.

            Yorum

            • asker_31
              Member
              • 02-12-2007
              • 746

              #7
              Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

              rusya ermeninstana destek verdi karabaga girdi... birçok katliam yaptı... türkiye de azerbaycana destek verdi sınırları kapattı mecburmuydu hayır... ama türkiye insanlık yaptı... çünkü onlar bizim soydaşımız... şuan ise ermenistana destek veren rusyanın yanında türkiyeye şantaj yapar gibi zam yapıyor türkiye türkçesini yasaklıyor... türkiyenin azarebaycana yaptıkları unutulması da düşündürücü tabiki...



              benim düşünceme göre ise karabag sorunu çözülmeden sınırlar açılmamalı...

              Yorum

              • arifkaptan
                Junior Member
                • 06-06-2007
                • 233

                #8
                Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

                Doğalgaz zammı iddiasına son nokta


                Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Azerbaycan'ın Türkiye'ye sattığı doğalgaz fiyatlarına zam yapmasının sözkonusu olmadığını açıkladı.






                26 Nisan 2009 14:03
                Azerbaycan'ın Bakü-Tiflis- Erzurum boru hattı ile Türkiye'ye sattığı doğalgaza dün zam yaptığı iddiası hem Ankara'yı hem Bakü'yü karıştırmıştı.
                Gerek Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, gerekse BOTAŞ gecenin geç saatlerinde zam haberlerinin asılsız olduğunu açıklamıştı.
                AYRINTILAR GELECEK


                Haber 7


                Ekonomi - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Azerbaycan'ın Türkiye'ye sattığı doğalgaz fiyatlarına zam yapmasının sözkonusu olmadığını açıkladı.

                Yorum

                • kemal1923
                  Junior Member
                  • 21-11-2008
                  • 146

                  #9
                  Konu: AZERİ DOÐALGAZI ZAMLI GELECEK

                  Originally posted by track__1 View Post
                  bence dost derken saga sola yaptıkları icraatlara bakmak lazım..
                  bakın bu yazıya dostluk lafla olmuyor ....
                  kendi çıkarları dogrultusunda rusya tarafında yer alan azerbaycan lideri...
                  3-5 ermeninin işgal ettiği karabagı rusyanın desteği ile işgal ettiğini...
                  çabuk unutmuş aliyev efendi rusya çekil dediği an ermenilerin çekileceği ortada rusya destekli ermeni işgali ortadayken rus k...ı yalıyacagına ...
                  adam gibi adam olsun çıkar kendinin olunca dost tanımıyan ...
                  adamlar zararı dokununca kardeşlik geçsinler bunları ...
                  hani kardeşizya tanısınlar kıbrısı bakın alttaki yazıya ve ibret alın dostlarımızdan dostluk nasıl olurmuş diye ...............................

                  Azerbaycan'dan KKTC'ye İhanet
                  Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri Yönetimi, KKTC'ye yapmadığını bırakmadı. İşte Rumlarla el ele Azerbaycan'ın KKTC intikamı..


                  Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri yetkililer, geçtiğimiz günlerde Bakü'de gerçekleştirilen “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”na katılan KKTC'li yetkililere yapmadıklarını bırakmadılar.

                  Azeri yetkililer fuara katılan KKTC Heyeti'ne hem KKTC adını kullandırtmadılar hem de standda KKTC bayrağının olmasına izin vermediler...

                  Uluslararası ilişkilerde şu esasler her zaman geçerlidir:

                  "Dış politikada boş sloganlara yer yoktur. Uluslararası ilişkiler kardeşlik esasına göre değil, ulusal çıkar esasına göre yürür."

                  Son 2 hafta içerisinde Türkiye ile Azerbaycan'ın arası ciddi biçimde açıldı. Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirmek için Ermenistan'la müzakerelere başlaması, Azerbaycan yönetimi ve yönetim tarafından kışkırtılan Azeri basınınca ihanet olarak yorumlandı, yorumlanıyor.

                  Oysa Türk yetkililer bu konuda Azerbaycan'a her türlü güvenceyi veriyorlar. Daha 2 gün önce Başbakan Erdoğan, Almanya'da Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan'la sınır kapısını açmayız dedi. Dün Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Azerbaycan'ı üzecek bir adım atmayacaklarını söyledi.

                  Türkiye bu konuda bu kadar hassas davranırken acaba Azerbaycan, "bir millet iki devlet" söylemine sadık kalıyor mu?

                  Azerbaycan KKTC'yi Tanımıyor?

                  Türkiye’yi açıkça Karabağ davasına ihanet etmekle suçlayan Azerbaycan yönetimi, KKTC hususundaki tavrını neden izah edemediğini düşünmelidir. Azerbaycan KKTC’yi tanımamaktadır, zira uluslararası çıkarları kendince bunu gerektirmektedir. Uluslararası platformlarda Azeriler KKTC’ye ilişkin oylamalara kimi zaman iştirak bile etmemişlerdir. Oysa Azerbaycan, Türkiye kendi uluslararası çıkarları gerektirdiği gibi davrandığında cinnet derecesinde feveran etmektedir.

                  Ayrıca Stratejikboyut 17 Nisan 2009 tarihinde "Bu Haber Aliyev'i Kızdıracak" diye bir haber yapmıştı. O haberde Türkiye'yi ihanetle suçlayan İlham Aliyev yönetimindeki Azerbaycan'ın, Türkiye'nin tanımadığı Güney Rum Kesimi ile yaptığı ticaretin rakamlarını ortaya koymuştuk.

                  Evet Azerbaycan, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile her türlü ithalat ve ihracatı yapıyor. Birleşmiş Milletler Comtirade verilerine göre 2007 yılında Azerbaycan Güney Kıbrıs'a 34.900.000 milyon dolarlık ihracat yapmış. 850.000 dolarlık da ithalat...

                  Ayrıca;

                  Eğer dış politikalarda kardeşlik ve soydaşlık birinci derecede önemli ise Azerbaycan yönetimi ve Azerbaycan’ın Türkiye’deki romantik dost ve kardeşleri öncelikle şuna yanıt vermelidir:

                  Geçtiğimiz günlerde (16-17-18 Nisan 2009) Bakü’de “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” gerçekleştirildi.

                  Fuara Türkiye’nin yanı sıra KKTC Turizm Bakanlığından da bir ekip katılmak istedi. KKTC Turizm Bakanlığı söz konusu Fuar’a geçmiş yıllarda da katılmış, herhangi bir sorunla karşılaşmamıştı. Ancak Azerbaycanlı yetkililer bu yıl KKTC heyetinin “KKTC” adını kullanamayacağını, Fuar’da açılacak standda yalnızca “Kuzey Kıbrıs” şeklinde bir ifade kullanabileceğini, ayrıca KKTC standında KKTC bayrağının da yer alamayacağını belirttiler. Zaten tanınma sıkıntısı çeken KKTC’li yetkililer herşeye rağmen Fuar’a katıldılar ve Azerbaycan yönetiminin isteklerini kabul etmek zorunda kaldılar.

                  İçeriğini bilmediği görüşmeler üzerine bile Türkiye aleyhine savaş yürüten Rusya yanlısı Aliyev yönetiminin bu skandala verilecek “kardeşçe” bir yanıtı kuşkusuz vardır.

                  http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=218825
                  kimsenin ihanet ettiği yok.habertürk te geçen hafta konuşuldu türkiye tanımayı engeliyor dendi.azerbaycan havayolu kıbrısa ambargoyu delen ilk kurumdur.fatih altaylı azerbaycan milletvekilleri ile görüştü.
                  rbaycan Havayolları Haberleri
                  Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne uygulanan hava ambargosunu delmek için ... Nahçıvan-İstanbul uçak seferleri başladı. Azerbaycan Havayolları ...

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X