1 Mayıs Haberleri!!!

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    1 Mayıs Haberleri!!!

    31 YIL SONRA TAKSİM'DE

    Polis ile sendikalar arasında 31 yıl önce 37 işçinin hayatını kaybetmesiyle başlayan Taksim gerilimi bugün ufak tefek olayların dışında mutlu sonla bitti. Günlerdir sendikalar ile valilik arasında yaşanan Taksim restleşmesinde valiliğin 'makul sayı' şartıyla anlaşmaya varılmıştı. Valilik her ne kadar 'makul sayıyı' 3 bin olarak belirlese de yaklaşık 5 bin kişi Taksim meydanını doldurdu. Alan tarihi günlerinden birini yaşadı.
    1977'DE KANLI 1 MAYIS
    1977 yılındaki gösterilerin daha bir görkemli kutlanması için Taksim Meydanı sabahın erken saatlerinde itibaren dolmaya başladı. İşçiler, emekçiler, öğrenciler, kadınlar, çocuklar, yaklaşık 500 bin kişi toplandı. Dönemin DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in konuşmasının sonlarına doğru, çevredeki binalardan halkın üzerine ateş açıldı. Yaşanan paniğin ardından 37 kişi yaşamını yitirdi ve 200’den fazla kişi yaralandı.

    1978'DE BÜYÜK PROTESTO
    Bir önceki yıl yitirilen 37 insanın acısını içinde yaşayan yüzbinler yine Taksim Alanı’ndaydı...

    1979'DA BAŞLAYAN YASAK

    Sıkıyönetim Komutanlığı İstanbul’da mitinge izin vermedi. 1 Mayıs, İzmir Konak Meydanı’nda kutlandı.

    1978 yılından sonra Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmedi. Yıllar sonra Valilik 'makul sayı' şartıyla meydanda kutlamalara izin verdi. Bugün toplanan yaklaşık 5 bin kişi alanı doldurdu. Taksim meydanı tarihi günlerinden birini yaşıyor.

    MAKUL SAYI
    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul, bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK bu sabah Taksim’e yürümek üzere Pangaltı’da ’makul bir sayıda’ toplanacaklarını duyurmuştu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yapmıştı.

    PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ
    Pangaltı'dan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 200 kişilik gruba polis, sabah saat 08.30 sıralarında tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Gözaltına alınan 2 kişi polis otobüsüne bindirildi. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise taş atarak karşılık verdi.
    Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda bir süre devam etti.

    AYNI GRUBA İKİNCİ MÜDAHALE
    Pangaaltı'dan Taksim'e yürümekte ısrar eden gruba, polis yeniden müdahale etti.
    Halaskargazi Caddesi'nden yürümek isteyen gruba polis panzerlerden su sıktı. Yaklaşık 200 kişilik grup da polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli kullandıkları da gözlendi.
    Polis, bu grubu Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ne kadar takip ederek, ara sokaklara dağılmalarını sağladı.
    HELİKOPTERLE HAVADAN KONTROL
    Taksim Meydanı ile Şişli bölgesi, bir polis helikopteri tarafından havadan kontrol ediliyor.
    Bu arada, Halaskargazi Caddesi üzerindeki dükkanların kapalı olduğu gözlendi.
    CERRAH'A PET ŞİŞE
    İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Halaskargazi Caddesi'nde gelerek, güvenlik önlemlerini inceledi. Ancak Cerrah burada bulunan DİSK ve CHP'liler ile başka sendikalara üye diğer göstericiler tarafından protesto edildi. Göstericiler protestolarını sloganla sürdürürken, bazıları ise ellerindeki pet şişeleri Cerrah’a attı.
    YARALILAR VAR
    Nişantaşı Şair Nigar Sokak'ta polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu.


    'TUTAMIYORUZ MÜDÜRÜM'
    Kortej Pangaltı'dan Taksim'e yürürken hurriyet.com.tr önemli bir olaya tanıklık etti. Bir emniyet amiri olayları yerinde denetleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a ''Bence hiç bekletmeden bu grubu Taksim'e götürelim müdürüm. Kenarlardan cok katılım oluyor engelleyemiyoruz'' dedi. Bu konuşmadan bir süre sonra yine Cerrah'la konuşan aynı emniyet amiri, grupların katılımını engelleyemediklerini yineledi ve ''Amirim 50 kişi daha Taksim meydanına girse ne olur ki'' teklifinde bulundu.

    KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
    Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.
    Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden “MOBESE” ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.
    Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.
    27 BİN POLİS
    İstanbul'da 1 Mayıs'ta 27 bin polis görev yapıyor. Diğer illerden de İstanbul'a polis takviyesi yapıldı.
    Son düzenleme eren511; 01-05-2009, 13:52.
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    #2
    Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!


    İstanbul'da 1 Mayıs beklendiği gibi gergin geçiyor

    1 Mayıs kutlamaları nedeniyle İstanbul Şişli'de DİSK Genel Merkezi yakınında toplanan göstericilere polis müdahale etti. Grup yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu. Pangaltı Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti.Ardından çatışmalar Cihangir'de patladı. Göstericiler yerlerden söktükleri taşları polise atıyor. Polis ise göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombaları kullandı.Polis telsizlerinden merkezden takviye gaz bombası isteyen anonslar geçiyor...1 Mayıs nedeniyle Dolapdere’ye inen bir grup ile polis arasında çatışma çıktı.Elmadağ’dan Dolapdere’ye inen işçi gruplarına katılmaya çalışan bir gruba polis müdahale etti. Polis ve gösterici grup arasında kısa süreli çatışma çıkarken polise “gaz" takviyesi yapılmaya başlandı. Ayrıca İstiklal Meydanı’nda da bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polis taşla saldıran gruba gaz bombası ile cevap verdi.
    Pangaaltı’dan Taksim’e yürümekte ısrar eden bir gruba, polis yeniden müdahale etti.
    Halaskargazi Caddesi’nden yürümek isteyen gruba polis panzerlerden su sıktı. Yaklaşık 200 kişilik grup da polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli kullandıkları da gözlendi.
    Polis, bu grubu Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’ne kadar takip ederek, ara sokaklara dağılmalarını sağladı.

    Yorum

    • eren511
      Member
      • 29-07-2006
      • 2805

      #3
      Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!


      Göstericilerin attığı molotof kokteyl yangın çıkarttı

      Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen yasa dışı gruplara, polis Tarlabaşı’nda müdahale etti.
      Ara sokaklarda toplanarak Tarlabaşı’nı takiben meydana ulaşmak isteyen gruplar, polis engeliyle karşılaştı. Güvenlik güçlerine taş, sopa ve
      molotofkokteyli ile saldıran göstericilere polis, gaz bombası ile karşılık verdi.
      Göstericilerin attığı molotofkokteyli, bir binanın duvarındaki klimaya isabet etti. Çıkan küçük çaplı yangın, itfaiye tarafından söndürüldü.
      Olaylar sırasında bölgeden silah sesleri de duyuldu. Polisin göstericilere müdahalesi sürüyor.
      Bu arada, polis ekipleri müdahale yapılan yerin yakınındaki bir sokakta atılan gazdan etkilenen vatandaşlara su verdi. Polis helikopteri de sokak üzerinde, yerdeki ekiplere destek veriyor.
      Öte yandan, Dolapdere’de barikat kuran 150-200 kişilik bir grup, polis ekiplerine taş ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis, gruptakilere, gaz bombası ve panzerden tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

      Yorum

      • wishne
        Junior Member
        • 14-10-2008
        • 486

        #4
        Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

        Şimdilik pek olay yokmuş gibi görünüyor ama ilerleyen saatlerde neler olur orası bilinmez inşallah herhangi bir olay çıkmaz..

        Yorum

        • ATmaCA_53
          Member
          • 12-11-2004
          • 1945

          #5
          Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

          bir kaç grup yüzünden neyseki olaysız gürültüsüz, kazasız 1 mayıs iyi geçti diyebiliriz ama şunu sormadan da içim rahat etmiyecek, sanki 1 mayıs işçi bayramı bayram değil, sanki solcu bayramı, solcuların tekelinde bir bayram öye görünüm veriyor ne yazık ki...

          Yorum

          • wishne
            Junior Member
            • 14-10-2008
            • 486

            #6
            Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

            Sana katılmamak mümkün değil fakat bunu sağcı yada solcu diye ayırmak yanlış orada her kesimden insan var tabiki içlerinde olayları provake etmek isteyenler olacak bizim yapmamız gereken onlara uymadan mutlu bir bayram geçirmek halaylarla horonlarla..

            Yorum

            • ATmaCA_53
              Member
              • 12-11-2004
              • 1945

              #7
              Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

              sağcı, solcu tabi ki ayırmamak lazım ama benim gördüğüm tablo karşısınd chpliler chp bayrklarını, komünist bayrakları, bir takım sol görüşlü bayraklar ellerine alarak sanki biz işçi bayramına destek çıkıyoruz gibi bir görüntü var haksızmıyım.

              çeşke bayrak kirliliği olmzsada herkesin elinde tek bayrak olsa türk bayrağı olabilir.

              Yorum

              • ASIM MAVZER
                Member
                • 14-05-2007
                • 1601

                #8
                Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                1 mayıs benim bayramım değil

                Yorum

                • wishne
                  Junior Member
                  • 14-10-2008
                  • 486

                  #9
                  Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                  Originally posted by ASIM MAVZER View Post
                  1 mayıs benim bayramım değil
                  Neden sen işverenmisin?

                  Yorum

                  • ASIM MAVZER
                    Member
                    • 14-05-2007
                    • 1601

                    #10
                    Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!



                    ben böyle bir bayram görüntüsü istemiyorum..

                    bayram böylemi kutlanır???

                    ideolojik grupların elinde oyuncak olmaya muhtaç bir günün ben nesini kutlayayım

                    resimdeki kişilerin içinde sağdan kaç kişiyi bulabilirsin??

                    bu bayram benim bayramım bu yüzden olamaz

                    Yorum

                    • emin_070
                      Senior Member
                      • 03-07-2006
                      • 3337

                      #11
                      Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                      keşke bu günü bayram havasında kutlayabilsek.....

                      Yorum

                      • zigana
                        Senior Member
                        • 26-01-2004
                        • 3796

                        #12
                        Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                        ulusal bir bayram havasında gecmesini ve alanlarda da ulusal bayragımız görmek isterdim.ama malesef göremedim.

                        Yorum

                        • necatikaya
                          Member
                          • 20-12-2005
                          • 1066

                          #13
                          Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                          Originally posted by ATmaCA_53 View Post
                          sağcı, solcu tabi ki ayırmamak lazım ama benim gördüğüm tablo karşısınd chpliler chp bayrklarını, komünist bayrakları, bir takım sol görüşlü bayraklar ellerine alarak sanki biz işçi bayramına destek çıkıyoruz gibi bir görüntü var haksızmıyım.

                          çeşke bayrak kirliliği olmzsada herkesin elinde tek bayrak olsa türk bayrağı olabilir.
                          Hala fanatik saplantıdan vazgeçemedin.
                          ''chp bayrakları,kominist bayrakları''Bunu yanyana getirmenin amacı nedir?
                          Yani sen diyorsunki chp ile kominist bayrakları aynı türden.
                          Seni daha evvelde uyardım.Hangi partiyi tutarsan tut, yalnız fanatik davranma.Olaylara objektif bak.O zaman doğruyu görürsün.
                          Birde bir laf etmişsin.Ben uzun süre yoktum.''Bir daha olmasın''gibi laf etmişsin.Çizmeyi aşmadan lafla.Anlaşılmıştır herhalde.Ben sadece üzüntümü belirttim o yazımda.Senden icazet alacak değilim.Kişi haddini bilecek..

                          Yorum

                          • ATmaCA_53
                            Member
                            • 12-11-2004
                            • 1945

                            #14
                            Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                            Originally posted by necatikaya View Post
                            Hala fanatik saplantıdan vazgeçemedin.
                            ''chp bayrakları,kominist bayrakları''Bunu yanyana getirmenin amacı nedir?
                            Yani sen diyorsunki chp ile kominist bayrakları aynı türden.
                            Seni daha evvelde uyardım.Hangi partiyi tutarsan tut, yalnız fanatik davranma.Olaylara objektif bak.O zaman doğruyu görürsün.
                            Birde bir laf etmişsin.Ben uzun süre yoktum.''Bir daha olmasın''gibi laf etmişsin.Çizmeyi aşmadan lafla.Anlaşılmıştır herhalde.Ben sadece üzüntümü belirttim o yazımda.Senden icazet alacak değilim.Kişi haddini bilecek..
                            ben gördüklerimi söyliyorum, chp, komünist che byrakları, halkın kurtuluşu, halk evleri, tkp, iş sendikası vardı kötü bir şey söyledim ise af ola...
                            Son düzenleme ATmaCA_53; 01-05-2009, 21:54.

                            Yorum

                            • fatih143
                              Junior Member
                              • 10-03-2007
                              • 337

                              #15
                              Konu: 1 Mayıs Haberleri!!!

                              böyle olacağı daha dünden belliydi ne zaman sendikalara taksimi istediler olay çıktı aslında ilreleyen 1 mayıslarda daha radikal önlemler alınabilir bu görüntülerin yaşanmaması için aynı maclarda alınnan tedbirler gibi olayları yapan ele başları belli aktif olarak olaylara karışmadıklarından yasal işlemde yapılamıyor

                              ama aynı mac tetbiri gibi bu şahısları 30 nisan günü yakalanıp 1mayıs akşamı salıverirlerse pek olay olmaz

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X