Davutoğlu’nun ilk işi!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Davutoğlu’nun ilk işi!

    Türkiye’ye “Ermeni soykırım iddiası”nı kabul etmesi için Avrupa ülkelerinden ve ABD’den yapılan aşırı baskı dayanılır gibi değil... Böyle böyle her yıl biraz daha canımızdan bezdirerek günün birinde “imzacı Türk aydınları” nın da gayretiyle itiraz edemez hale getirecekler Türkiye’yi...

    Bırakın 1915’te Osmanlı’nın “kendi toprakları içinde” bir bölgeden başka bir bölgeye Ermenileri göndermiş olmasının, (güvenlik önlemleri alınmasına, yol boyunca onlara gıda ve ihtiyaç yardımları yapılmasına rağmen) çıkan çatışmalarda Ermenilerin kayıplar vermesinin “Naziler tarafından Yahudilere uygulanan bilinçli etnik temizlik”le veya Ruanda’da, Yugoslavya’da yapılan soykırımlarla asla bir benzerliği olmamasını, bu konuda İngilizlerin Malta’da yaptığı soruşturmalarda Osmanlı’yı suçlu bulamadığı, Osmanlı’nın ise tehcir sırasında ihmal veya suç gördüğü kişileri cezalandırıp idam ettiği, 1915 tehcirinin BM’nin “soykırım” tarifine uymadığı, bu konuda (diğer ülkelerle ilgili soykırım kararlarında olduğu gibi) herhangi bir mahkeme kararının da olmadığı açıkça ortadadır.

    Yalnız Türk arşivleri değil Alman, İngiliz, Amerikan, Rus kaynakları da Ermeni olaylarının 1800’lerden itibaren nasıl başlayıp 1915 tehcirine nasıl gelindiğini anlatır. Erzurum’dan, Van’dan gelen çok sayıda mektup “Buralarda ailesinde Ermeniler tarafından katledilen insanların olmadığı aile yoktur” derken, Ermeni çetecilerin anılarında yaşlı, hamile, çocuk demeden insanları nasıl işkencelerle öldürdükleri kitapların çoğunda yer alırken, kendi başbakanları Ovannes Kaçaznuni yaptıklarını itiraf etmişken Batı ülkelerinin ve bir grup Türk akademisyenle yazarın sadece Ermeni diasporasını dinlemeleri, tarihe bakmaya gerek bile duymamaları çok acıdır ve “büyük felaket”tir tabii...

    Ama bu acıyı aşmak, sabırla direnmek, tüm baskıları omuzlamak zorundayız.

    SARKOZY’NİN İKİYÜZLÜLÜÐÜ

    “Siyasal Bilgiler” mezunu, çok dikkatli bir okuyucumuz Bersan Özcan, Türkiye’nin “soykırım iddiası”nı kabul etmesini isteyen ve yasa çıkararak kendi ülkesinde “Ermeni soykırımı olmamıştır” diyeni cezalandıran Fransa’nın Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ikiyüzlülüğünü şöyle anlatıyor:

    “Cezayirli gazeteciler Sarkozy’e soruyorlar; ‘Fransızlar öldürdükleri iki milyon Cezayirli için özür dileyecekler mi?’ Sarkozy’nin cevabı; ‘Elli sene önceki katliamın hesabını Fransa hükümetinden ve halkından soramazsınız.’ Peki Fransa 94 yıl önceki sözde Ermeni soykırımını neden tanıdı, soykırım olmadı diyenleri neden cezalandırıyor?”

    Bu arada hatırlatalım; “1,5 milyon Ermeni katledildi” diyenler, gerçekte Ermenilerin katlettiği Türk sayısından az olan (350-400 bin civarında) kayıp Ermeni sayısını “1,5 milyon”a çıkaran ve sorulduğu zaman “bu rakamı nereden bulduğunu açıklayamayan” Türk yazar ve akademisyenler sayesinde elde ettiler, sonunda Obama bile bunu kullandı.

    Türkiye’ye yapacağı ziyaretten önce “Ona Kaçaznuni’nin konuşmasını verin yeter” demiştik, dinlemediler, Obama böylece 24 Nisan konuşmasını “sadece Ermenileri dinleyerek” yaptı. Hiç değilse şimdi -daha da geç olmadan- yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Obama’ya ve diğer ülke liderlerine “Kaçaznuni’nin konuşmasını, bu konudaki en güzel kitaplardan biri olduğu için Ermeniler tarafından Avrupa’daki tüm baskıları toplatılan Ermeni Dosyası’nı (Kamuran Gürün), Yusuf Halaçoğlu ile Hikmet Özdemir’in kitaplarını ve hatta ‘Alman Kaynaklarına Göre Ermeni Olayları’ kitaplarını” ilk iş olarak göndermesi gerekiyor.

    Bu ülkelerdeki büyükelçiler, Dışişleri görevlileri neyle meşguldür onu da milletçe merak ediyoruz doğrusu!

    (Not: Emekli Büyükelçi Pulat Tacar yazılarım üzerine gönderdiği mektupta Ermeni ve Türk tarihçilerin katılacağı bir tarih komisyonunun (tabii eğer katılırlarsa) Türkiye’nin çok yararına olacağını, bu komisyonun soykırım konusunda bir karara varamayacağını ama belgeler ortaya konacağı için en azından iddianın “tartışmalı” olduğu sonucuna varılacağını söylüyor. Obama’nın “medz yeghern” terimini kullanması için mahkemeye gidilecekse bu mahkemenin AİHM değil Uluslararası Adalet Divanı olması gerektiğini de vurgulayarak düzeltme yapıyor. Teşekkürler Sayın Tacar!)

    Ruhat Mengi Yazara ulaşmak için : rmengi@gazetevatan.com
  • nagodya
    Junior Member
    • 02-01-2009
    • 67

    #2
    Konu: Davutoğlu’nun ilk işi!

    paylaşım için teşekkürler

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X