Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

    Kaçakçılığı önlemek için 1954 yılında Suriye sınırına mayın döşenmiş. Köylünün sahip olduğu topraklar kamulaştırılmış. Açık anlatımıyla, toprak köylünün elinden alınarak mayınlanmış.
    Şimdi hükümet, sınır boyundaki mayınları temizleyene, bu toprakları 44 yıllığına vermek için kanun çıkarıyor.
    Türkiye’de bu işi TSK’dan (Türk Silahlı Kuvvetleri) başka yapabilecek olan yok. Daha önce iki defa açılan (sonuçlanamayan) ihalede olduğu gibi, bu amaçla açılacak yeni ihaleye de sadece yabancı (büyük olasılıkla bu işin uzmanı İsrail) firmaları katılacak.
    İhaleyi kazanan yabancılar (eğer 44 yıl sonra çıkmayı kabul ederlerse) 44 yıllığına toprağa sahip olacak. O toprağı istediği gibi kullanacak. (Avrupa’da ülke sınırları arasında küçük topraklarda kurulmuş küçük devletler var. İster misiniz bizim mayın ihalesini kazananlar da Suriye ve Türkiye sınırı arasındaki topraklarda bağımsızlıklarını ilan etsinler!)

    Bu işin uzmanı TSK
    Şimdi tartışılan sorunlar şunlar:
    - Bu araziyi mayınlayan TSK. Arazinin neresine ne mayın döşendiğini gösteren haritaya sahip olan TSK. Dünyanın 55 ülkesinde, ül***e döşedikleri mayınları temizleyen o ülkelerin kendi silahlı kuvvetleri. İyi de bizde neden TSK mayınları temizlemiyor?
    - 2001 yılında hükümetin mayınları temizleme görevini Genelkurmay’a verdiği, Genelkurmay’ın ise temizlik giderleri için hükümetten 35 milyon dolar talep ettiği belirtiliyor. NATO’nun Namsa isimli uzmanlık bölümünün Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesinin 50 milyon dolar harcama gerektirdiğini hesapladığı söyleniyor.
    - Hükümetin TSK’ya 50 milyon dolar tahsisat verecek yerde, mayın temizleme işini yabancılara ihale etmek istediği ileri sürülüyor. Bu gerekçeye karşı ise Onur Öymen (TBMM’de 13 Mayıs 2009’da yaptığı konuşmada), ”Başbakanına uçak almak için 60 milyon doları bulabilen ülkemiz, kendi döşediği mayınları temizlemesi için TSK’ya verecek 50 milyon doları nasıl bulamaz?” diyerek sorgu sual açıyor.
    - Mayınlı arazinin büyüklüğü konusunda da farklı söylentiler var. Ama anlaşılan şu ki çok geniş bir toprak söz konusu. Sınır boyu, 510 km uzunluğunda (genişliği tartışmalı) toprak mayınlanmış. MÜSİAD’çılar, Kıbrıs büyüklüğünde, 3.5 milyon dönümden söz ediyor. TBMM’deki tartışmalarda sınır boyunda mayından temizlenecek arazinin 216 bin dönüm olduğu belirtiliyor.

    Topraklar köylünün toprağı
    - Onur Öymen’in bir uyarısı daha var. Suriye sınırındaki mayınları temizleyen yabancılara bu toprakları 44 yıllığına vereceğiz... İyi de ülkenin başka yerlerindeki mayınlarını ne yapacağız? Bunları kim temizleyecek? Açıklamalara göre, Suriye sınırındaki topraklarda 615.419 adet mayın var. Ama Türkiye topraklarının bütününde temizlenecek mayın sayısı 921.080 adet. Kalan 305.661 mayını kim temizleyecek?
    - Mayın temizleme ihalesine katılabilecek yabancı firmalar, bu işte uzmanlaşmış firmalar olacak. Toprakları mayından temizleyecek bu firmalar temizlikten sonra toprakları kendileri işleyemeyeceğine göre ne yapacaklar? Kimlere, nasıl kullandıracaklar?
    Bizim kamulaştırma etiğimize göre, kamulaştırmayı gerektiren nedenler ortadan kalktığında gayrimenkul eski sahibine (kamulaştırmada ödenen bedel tahsil edilerek) iade edilir. Suriye sınırındaki toprakların kamulaştırılma nedeni ortadan kalktığına göre, eski sahiplerine, (kamulaştırılırken ödenen paraların tahsili şartıyla) iadesi gerekir.

    Güngör UrasOlayların içinden

    guras@milliyet.com.tr
  • fatih143
    Junior Member
    • 10-03-2007
    • 337

    #2
    Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

    bunlar milliyet gazetesinin uydurdukları kesin birşey yok bakalım ilerde ne olur beraber görecez

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

      Varsa böyle bir işin aslı nihayetinde
      Bu haberi okumadan önce içimden şunlar geçti;
      Bu işin içinde yine israil var diye düşünmüştüm , EVET varmuş meğer , hani olur ya bir zaman gelirse fırat ve dicle nehri arasında kalan toprağı ele geçirme savaşı çıkaracaklar
      maksat güney doğu bölgesindeki toprakları ele geçirebilmek yada bu bölgelerde üs kurup ülke içinde karışıklık çıkarabilmek türlü türlü eylemler , biyolojik-organik silah
      böcek türleri üretmek , üzerimizde denemek amaçlı her türlü senaryo geliyor
      bu israilliler için sonuca giden her şey serbesttir ya

      Yine Varsa böyle bir durum
      ”Başbakanına uçak almak için 60 milyon doları bulabilen ülkemiz, kendi döşediği mayınları temizlemesi için TSK’ya verecek 50 milyon doları nasıl bulamaz?”
      bu cümleye katılamak elde değil...

      Yahu biz çokmu aciziz...
      Bizi başka bir ülke mi yönetiyor,Öcü mü gördüler baştakiler birilerindenmi korkuyolar, korkuyorlarsa o görevi hakketmişlermi, kendini o koltukta oturmaya layık görüyormu
      neden 10-15 yıl değilde 44 yıl
      bu bölgede oluşturulmak istedikleri kaos ortamı 44 yıl olarakmı hesaplanmış?

      Valla ben Olaya böyle bakıyorum, kendi başımıza iş yapamadığımızdan

      çok beceriksizmiyiz?

      yoktur başka yorum.

      milliyet gazetesi bu bilader, ne tür bir haber yaptıkları belli değil bunlarında
      çorba olmuş gelde ayıkla pirincin taşını.
      Son düzenleme aaron_1212; 21-05-2009, 18:33.

      Yorum

      • ecelik
        Senior Member
        • 29-06-2004
        • 3902

        #4
        Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

        Bu kadarı da olmaz artık, biz döşediysek biz kaldırırız heralde ama bu gazete israil uzman derken resmen ona verelim demiş elinde olsa hemen verirdi zaten bunların amacı belli.

        Yorum

        • ali_ekber
          Member
          • 15-11-2004
          • 2525

          #5
          Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

          ya bu gazetenin dediği doğru çıkarsa o zaman halk olarak bizim tepkimiz ne olacak
          başdakiler iyisinimi bilir deyip kendimizi sineyemi çekeceğiz
          herhalde öyle olur

          Yorum

          • ali_ekber
            Member
            • 15-11-2004
            • 2525

            #6
            Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

            bu mayın tarlasının bulunduğu araziyi bilmiyorum ama kimseye zarar vermeyecekse F16 larla bomba yağdırsınlar oradaki mayınlar sanırım bu şekilde en hızlı ve kolay şekilde temizlenir geri kalan araziyide manuel arayıp temizlersin mayınları

            Yorum

            • sak55
              Banned
              • 30-05-2008
              • 2059

              #7
              Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

              Originally posted by fatih143 View Post
              bunlar milliyet gazetesinin uydurdukları kesin birşey yok bakalım ilerde ne olur beraber görecez
              Dün, farklı gazetelerde de yer alan ‘mayınlı arazi’ başlıkları, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı’nın’ neredeyse kod adı...

              Tasarı, aynı zamanda, ‘Suriye sınır şeridinin mayınlardan temizlenmesi ve karşılığında 44 yıllığına organik tarım yapmak üzere temizleyen firmaya verilmesini’ öngörmekte...

              Yasalaştırılmak üzere Meclis’te görüşülen bu tasarı, ‘iktidar’ ile ‘muhalefet’ arasında da gerginlik konusu oluyor.

              * * *

              Muhalefet tasarıya ‘güvenlik’ açısından yaklaşmakta ve:

              ‘Mayından temizlenmesi gereken alan Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinin büyük kısmı Suriye, bir kısmı Irak ile olan sınır bölgesini kapsamakta olup, 216 bin dekardır.

              Ancak bu alanın gerçekte 178 bin 500 dekar olduğu, aradaki farkın mayınlı olmayan diğer arazilerin varlığından kaynaklandığı ayrıca ifade edilmiştir.

              Sözü geçen bölge Türkiye’nin güvenliği açısından en riskli, en kritik bölgesidir. Bu bölgede yerli ya da yabancı özel şirketlerin 44 yıl o toprakları kullanması, Türkiye’nin güvenliği açısından ciddi sakıncalar yaratabilecektir’ demekte...

              Milli Savunma Bakanı’nın ise kendi parti grubuna şu açıklamayı yaptığı belirtilmekte:

              ‘1992’de sınırın mayınlı arazilerden temizlenmesi kararı verildi. Bu görev o dönemde Genelkurmay’a verildi. Ancak herhangi bir sonuç alınamadı. 57. hükümet döneminde konu tekrar gündeme geldi. Genelkurmay 25 milyon dolar maliyet çıkardı. Ekonomik kriz gerekçesiyle bu maliyet bütçeye konulamadı. AK Parti’nin işbaşına geldiği 2003’te konu tekrar gündeme alındı. Talep edilen miktar bütçeye konuldu. Ancak mayın çıkarma araçlarındaki fiyatın yüksekliği yüzünden miktarın daha fazla olması gündeme geldi. Daha sonra da Maliye Bakanlığı’na olumsuz cevap verildi ve bütçedeki rakam iade edildi. Son dönemde tasarı Meclis gündemine alındığında grup başkan vekilleri kanalıyla tekrar temasa geçildi, ancak Genelkurmay çıkarma işine yanaşmadı.’

              Bakan, Genelkurmay’ın neden yanaşmadığını da şöyle izah ediyor:

              ‘Genelkurmay bu işi yaparken, elle temizlik yapıyordu. 2014 yılına kadar temizlenmesi gerekiyor. Ancak elle temizlik çok daha uzun yıllar alacak diye Genelkurmay, bu işi makineyle yapmak istedi. Bu işi yapmak için üç ayrı makinenin aynı anda çalışması gerekiyor. Makineler 5 milyon dolardı. Genelkurmay da, bu makinelerden üç takım alırsak 2014’e kadar temizliği yaparız diye düşündü. Piyasa araştırması yapıldı. Biz talip olunca makinelerin takımının fiyatını 15 milyon dolara çıkardılar. Dolayısıyla Genelkurmay o zaman, ‘Maliye Bakanlığı’na devredelim’ dedi.’

              Mayınları temizleyip bu alanda organik tarım yapmak için 14 firma müracaatta bulunmuş.
              Mehmet Altan
              mehmetaltan@stargazete.com

              Yazının kaynağına gitmek için tıklayınız...

              Yorum

              • cemal344
                Senior Member
                • 03-11-2005
                • 3977

                #8
                Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                Bakın arkadaşlar eğer bu doğru çıkarsa bu adamlar 49 yıllığınada olsa vaad edilmiş topraklara yasal yolla sahip olmuş olacaklar çok dikkatli olalım sırf tuttuğum parti bunu istedi diye bu işe sıcak bakmayın iş çok ciddi ve vahim.Benim nedemek istediğimi hepiniz anladınız onun için konuyu polimik olmasın diye uzatmıyorum ama bu olaya tarih olarakda iyi bakmalıyız.

                Yorum

                • ali_ekber
                  Member
                  • 15-11-2004
                  • 2525

                  #9
                  Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                  aynı hatayı daha önceden hangi ülkenin yaptığını herkes tarafından bilinmekte
                  bence parasını bakılmaksızın makinalar alınıp kendi kurumlarımızla temizlemeliyiz
                  hem kendi bomba uzmanlarımız kendini geliştirmiş olur
                  zaten bize bu tip araçlar her zaman lazım
                  mayın tarlaları temizlendikten sonra makinaları terorün döşediği mayınları betraf etmek içinde kullanabiliriz
                  her zaman her şey maliyet demek değildir
                  hele hele bahsi geçen şey toprak ise

                  Yorum

                  • kemal1923
                    Junior Member
                    • 21-11-2008
                    • 146

                    #10
                    Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                    Originally posted by sak55 View Post
                    Dün, farklı gazetelerde de yer alan ‘mayınlı arazi’ başlıkları, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı’nın’ neredeyse kod adı...

                    Tasarı, aynı zamanda, ‘Suriye sınır şeridinin mayınlardan temizlenmesi ve karşılığında 44 yıllığına organik tarım yapmak üzere temizleyen firmaya verilmesini’ öngörmekte...

                    Yasalaştırılmak üzere Meclis’te görüşülen bu tasarı, ‘iktidar’ ile ‘muhalefet’ arasında da gerginlik konusu oluyor.

                    * * *

                    Muhalefet tasarıya ‘güvenlik’ açısından yaklaşmakta ve:

                    ‘Mayından temizlenmesi gereken alan Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinin büyük kısmı Suriye, bir kısmı Irak ile olan sınır bölgesini kapsamakta olup, 216 bin dekardır.

                    Ancak bu alanın gerçekte 178 bin 500 dekar olduğu, aradaki farkın mayınlı olmayan diğer arazilerin varlığından kaynaklandığı ayrıca ifade edilmiştir.

                    Sözü geçen bölge Türkiye’nin güvenliği açısından en riskli, en kritik bölgesidir. Bu bölgede yerli ya da yabancı özel şirketlerin 44 yıl o toprakları kullanması, Türkiye’nin güvenliği açısından ciddi sakıncalar yaratabilecektir’ demekte...

                    Milli Savunma Bakanı’nın ise kendi parti grubuna şu açıklamayı yaptığı belirtilmekte:

                    ‘1992’de sınırın mayınlı arazilerden temizlenmesi kararı verildi. Bu görev o dönemde Genelkurmay’a verildi. Ancak herhangi bir sonuç alınamadı. 57. hükümet döneminde konu tekrar gündeme geldi. Genelkurmay 25 milyon dolar maliyet çıkardı. Ekonomik kriz gerekçesiyle bu maliyet bütçeye konulamadı. AK Parti’nin işbaşına geldiği 2003’te konu tekrar gündeme alındı. Talep edilen miktar bütçeye konuldu. Ancak mayın çıkarma araçlarındaki fiyatın yüksekliği yüzünden miktarın daha fazla olması gündeme geldi. Daha sonra da Maliye Bakanlığı’na olumsuz cevap verildi ve bütçedeki rakam iade edildi. Son dönemde tasarı Meclis gündemine alındığında grup başkan vekilleri kanalıyla tekrar temasa geçildi, ancak Genelkurmay çıkarma işine yanaşmadı.’

                    Bakan, Genelkurmay’ın neden yanaşmadığını da şöyle izah ediyor:

                    ‘Genelkurmay bu işi yaparken, elle temizlik yapıyordu. 2014 yılına kadar temizlenmesi gerekiyor. Ancak elle temizlik çok daha uzun yıllar alacak diye Genelkurmay, bu işi makineyle yapmak istedi. Bu işi yapmak için üç ayrı makinenin aynı anda çalışması gerekiyor. Makineler 5 milyon dolardı. Genelkurmay da, bu makinelerden üç takım alırsak 2014’e kadar temizliği yaparız diye düşündü. Piyasa araştırması yapıldı. Biz talip olunca makinelerin takımının fiyatını 15 milyon dolara çıkardılar. Dolayısıyla Genelkurmay o zaman, ‘Maliye Bakanlığı’na devredelim’ dedi.’

                    Mayınları temizleyip bu alanda organik tarım yapmak için 14 firma müracaatta bulunmuş.
                    Mehmet Altan
                    mehmetaltan@stargazete.com

                    Yazının kaynağına gitmek için tıklayınız...
                    bir milyon civarı mayın elle temizlenemez.tank tip araç var üstünden 100 mt.ileriye trolcülerin kullandığına benzer demirli çapa atılıyor sonra tankın üstündeki vinçler çelik halatı sararken çapalı demir çubuk toprağı hafiften kazarak gelirken mayınlar ileride patlıyor.mevcut tankların üzerine tank ana bkm tamir fabrikalarında bile monte edilebilir basit bir düzenek.

                    Yorum

                    • ali_ekber
                      Member
                      • 15-11-2004
                      • 2525

                      #11
                      Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                      Minenräumpanzer "Keiler"

                      Der Minenräumpanzer Keiler wurde zwischen 1996 und 1998 an die Panzerpionierkompanien der Bundeswehr übergeben. Die 24 Fahrzeuge basieren auf dem Fahrgestell des amerikanischen M 48 A2 C und einem neuen Minenräumaufbau von MaK. Die gegossene Wanne des M 48 bietet einen besseren Schutz gegen Minen, verglichen mit der geschweißten Wanne z.B. des Leopard.
                      Die Räumvorrichtung arbeitet nach dem bewährten Dreschflegelprinzip, mit insgesamt 24 rückwärts rotierenden Elefantenfüssen.
                      Mit einer Räumtiefe von bis zu 25 cm und einer Räumbreite von 4,7 m ist der Keiler in der Lage innerhalb kurzer Zeit große Flächen effektiv zu räumen. Die Räumquote beträgt dabei 100%! Diese enorme Leistung konnten die Fahrzeuge bereits mehrfach im scharfen Einsatz in Somalia (2 Vorserienfahrzeuge) und auf dem Balkan nachhaltig unter Beweis stellen.

                      Den Minenräumpanzer "Keiler" gibt es als Resin Komplettmodell im Maßstab 1/35 von Elite:

                      Seitenangaben beziehen sich auf "In Fahrtrichtung gesehen"

                      Frontansicht des Keiler
                      Keiler in Marschstellung
                      Aus 11 Uhr
                      Rechte Seite des Minenräumers
                      Linke Seite des Fahrzeuges
                      Bereit zur Abfahrt...
                      Marschstellung - die Stützplatte am Bug ist hochgeklappt
                      Breite "Puschen" - die Kette des M 48 Laufwerks sorgt für niedrigen Bodendruck
                      Blick entlang des neuen Keiler Aufbaus (rechts)
                      Linke Seite des Aufbaus

                      Die rechte Seite mit der verstauten Räumwelle
                      Aufbau rechts hinten
                      Schlepptrosse rechts
                      Blick aus 5 Uhr
                      Schutzkorb rechts achtern

                      Blick aus 4 Ur auf den Bug
                      Der rechte Part des Räumauslegers
                      Gefahrenhinweisschild
                      Die massive Abdeckung verbirgt nichts anderes als den Blinker

                      Taktisches Zeichen der Panzerpionier Kompanie 390

                      Fahrscheinwerfer mit abgedecktem Blinker rechts

                      Rückspiegel und Beleuchtungseinrihttp://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/Keiler/keiler.jpg&imgrefurl=http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/Keiler/keiler.htm&usg=__iMxJuATqNYHQEv1fQjvxd9wrGWg=&h=48 0&w=640&sz=46&hl=en&start=16&um=1&tbnid=geLCaXNm3J DtfMtbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DKeiler%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26sa%3DN%26um%3D 1chtung links
                      Blick auf den massiven Räumausleger











                      Lagerung der beiden Stützpylone für die Räumwelle am Bug

                      Yorum

                      • ali_ekber
                        Member
                        • 15-11-2004
                        • 2525

                        #13
                        Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                        şunuda düşünmeden edemedim
                        biz her zaman ordumuzla gurur duyarız
                        ordumuz kendi topraklarımızdaki mayınları temizleyemeyecek kadar aciz mi
                        bir savaş esnasında düşman mayınlarını nasıl aşacak
                        düşüncemi yanlış yorumlamayın
                        saygılar

                        Yorum

                        • sak55
                          Banned
                          • 30-05-2008
                          • 2059

                          #14
                          Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                          Originally posted by ali_ekber View Post
                          şunuda düşünmeden edemedim
                          biz her zaman ordumuzla gurur duyarız
                          ordumuz kendi topraklarımızdaki mayınları temizleyemeyecek kadar aciz mi
                          bir savaş esnasında düşman mayınlarını nasıl aşacak
                          düşüncemi yanlış yorumlamayın
                          saygılar
                          Genelkurmay: Mayınları NATO'nun temizlemesi görüşünü bildirdik

                          GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye sınırındaki mayınlarin temizleme işini NATO Bakım ve İkmal Ajansı'nın (NAMSA) temizlenmesi için görüş bildirildiğini açıkladı.

                          Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, basın brifinginde çeşitli konulara ilişkin soruları yanıtladı. Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda soruyu yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu iş için yeterli teçhizatı ve uzman personeli olmadığını mayınlı alanın 350 metre eninde ve 510 kilometre uzunluğunda geniş bir alan olduğunu belirtti. Tuğgeneral Gürak, bu işin modern mayın temizleme cihazları ve personeli bulunan NATO'nun yapması için Genelkurmay'ın daha önceden görüş bildirdiğini söyledi.

                          Yorum

                          • kemal1923
                            Junior Member
                            • 21-11-2008
                            • 146

                            #15
                            Konu: Mayınları temizleyenler topraklarımıza 44 yıllığına sahip olacak

                            ali ekber kardeş tam söylediğim mayın temizleme aracını bulmuşsun.sağ ol.
                            şok haber:japon komatsu mayın temizleme aracını bedavaya ödünç veriyor.japon hükümeti finanse ediyor.uzaktan kumandalı da olabiliyor.inanmayan verdiğim siteye bakabilir.saygılar
                            In addition to lending the demining machine and construction equipment for use in building such infrastructure, all at no cost, Komatsu is going to pay the ...
                            www.komatsu.com/CompanyInfo/csr/landmines/index.html - 23k -

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X