İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.


















    İranlılar kendi yapımları olan bu denizaltının su içerisinde hiç bir radara yakalanmadığını iddia ediyorlar.

    2005 yılında kendi imkanlarıyla hayalet denizaltı projesini bir maket üzerinde tanıtan İran, aradan geçen 4 yıl içerisinde hayalet denizaltını üretip denize indirdi. Denizaltının ilk ziyaretçisi olan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, denizaltının içerisine girip incelemelerde bulundu. Bu ilginç projeyi gerçekleştiren donanma üyelerini tek tek kutlayan Ahmedinejad, İran'ın kendi savunma sistemini kendi yapacak güce eriştiğini duyurdu.

    İran, törenle denize indirdiği hayalet denizaltının radara yakalanmadığını açıklasa da özellikle batılı askeri uzmanlar bunun çok zor olduğunu belirtiyor.Uzmanlar; İran'ın son yaptığı denizaltıların şaşırtıcı derecede Kuzey Kore'nin denizaltılarına benzediğine dikkat çekti.

    İran'ın yaptığı hayalet denizaltıyla ilgili haber veren Rus ajansı, İran'ı doğrulayarak bu denizaltıların radara yakalanmayacağını duyurdu.

    Önceki gün oldukça gösterişli bir törenle denize indirilen İran'ın hayalet denizaltı 400 metre derinliğe kadar inebiliyor.Bu mesafade hiçbir radar sistemine yakalanmadan çok rahat bir şekilde yol alıyor.Denizaltından fırlatılan füzelerin 1 mil yarı çaplı bir alanda etkili olduğu yapılan testlerle belgelendi.Bu denizaltılara nükleer başlık takılması konusunda da ayrı bir çalışma yürütülüyor..

    Alıntı:

    komşu ülkemizin başarılarının devamını dilerim
  • yaren_70
    Junior Member
    • 29-06-2007
    • 343

    #2
    Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

    Allah Yar ve yardımcıları olsun.Darısıda başımıza İnşalah.

    Yorum

    • YuSuF ErGiN
      Senior Member
      • 23-01-2006
      • 10188

      #3
      Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

      denizaltında RADAR yakalanma nasıl olacak merak ettim.

      Kaç yerde ısrarla RADAR denmiş.

      SONAR olmasın ! Zaten belli kurallar içerisinde hareket edildiğinde SONAR deniz altıyı yakalayamıyor

      Yorum

      • ali_ekber
        Member
        • 15-11-2004
        • 2525

        #4
        Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

        radar veya sonar hangisine yakalanıp yakalanmayacağı o kadar önemli değil adamların hazim içinde çalışmaları
        kendi çabaları ile birşeyler yapmaları,bağımsız teknoloji kullanmaları

        Yorum

        • eren511
          Member
          • 29-07-2006
          • 2805

          #5
          Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

          radara yakalanmamak artık çağımızda sıradan özellikler arasına girdi artık üretilen denizaltıların çoğu radara yakalanmıyor...
          evet takdirle karşılıyoruz ama sorulması gereken şu rusyadan teknoloji desteği alınıp alınmadığı yönünde...

          biliyoruz ki o meşhur iranın nükleer çalışmalarında rusyanın desteği büyük....

          Yorum

          • ali_ekber
            Member
            • 15-11-2004
            • 2525

            #6
            Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

            en azından abd yi ortadoğuda biraz olsun frenleyebiliyor
            abd inanıyorumkin iranın istihbaratını iyi yapmıştır
            ırak!ı kimyasal silah üretiyon diye işgal etti
            aynı şekilde irana denedi iranın cevabı sert olunca geri adım atmak zorunda kaldı

            Yorum

            • track__1
              Junior Member
              • 01-09-2008
              • 379

              #7
              Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

              iran deince bazı arkadaşların laisit damarları kabarıyor nedense....
              ortada yapılmış bir şey var rusya yada başkasının yardımı çok önemli değil...
              önemli olan sen ne yapıyorsun soru bu ...

              Yorum

              • black belt
                Senior Member
                • 08-06-2004
                • 6523

                #8
                Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                Radara yakalanmayan görünmez uçak


                ODTÜ’de uçakların radarlara yakalanmamasını sağlayan teknoloji geliştirildi.
                13 Kasım 2007 / 12:15
                ---------:rolleyes:--------------






                ODTÜ'lü araştırmacılar, yerli kaynaklarla, radarda görünmezlik teknolojisinde kullanılabilecek yeni radar soğurucu kaplamalar geliştirdi.

                Yeni malzemeler, gemi, uçak, helikopter, denizaltı gibi askeri araçların radarda görünürlüğünü binde 1'e kadar düşürüyor.

                Hiçbir koşul altında alev almayan suya, tuza, yosuna, sürtünmeye ve darbeye dayanıklı malzemeler en fazla 2 milimetre kalınlıkta oldukları için uygulandıkları platformlara fazla bir yük getirmiyor.

                Malzemelerin üretimi için gerekli olan tüm girdiler, ülke içinden sağlanabildiğinden yurt dışına bağımlılık gerektirmiyor.

                AA muhabirine bilgi veren ODTÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Toppare, son yıllarda yüksek frekanslı elektronik sistemler ile birlikte telekomünikasyon cihazlarında ileri derecede bir büyüme ve gelişme yaşandığını anımsattı. Bu sistem ve cihazların yaydıkları elektromanyetik dalgaların diğer elektronik cihazların normal çalışma koşullarını bozduğunu anlatan Toppare, ''Elektromanyetik dalga soğurucu malzemelerin kullanımı ile elektromanyetik dalgaların soğurulması veya farklı bir yöne yönlendirilmeleri sağlanarak problemler çözümlenebilmektedir'' dedi.

                Dalga soğurucu malzemelerin öneminin, askeri alanlarda hedefin radar tarafından tespit edilmesini zorlaştırması ile arttığını ifade eden Toppare, şöyle devam etti:

                ''Elektronik harp teknolojisinin oldukça ilerlediği günümüzde, mevcut ve yeni üretilen harp silah ve araçlarının radarda görünmezlik özelliğine sahip olmaması düşünülemez. Dünyada radar soğurucu malzemelerin özellikle askeri platformlarda uygulanmasına dair birçok örnek mevcuttur. Bir ülke için büyük önem arz eden gemi, uçak, helikopter, denizaltı gibi araçların radar tarafından tespit edilme ihtimalini binde 1'e kadar düşüren radar soğurucu kaplamalar, bu noktada kullanılması kaçınılmaz bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır.''

                Askeri amaçlı kullanıldığı ve ülkelerin menfaatlerini yakından ilgilendirdiği için literatürde bu tür malzemelerle ilgili ayrıntılı bilgi bulmanın mümkün olmadığına işaret eden Toppare, erişilebilen malzemelerin ise uygulamada çeşitli nedenlerle yeterli olmadığının görüldüğünü dile getirdi. Piyasada ve literatürde var olan çoğu malzemenin kalınlık ve ağırlıkları nedeniyle uygulamayı imkansız kıldığını anlatan Toppare, şöyle konuştu:

                ''Geliştirilen malzeme ilk olarak uygulanacak platformun işlevini etkilemeyecek kadar ince ve hafif olmalıdır. Düşünülmesi gereken diğer bir husus ise geliştirilen malzemenin alev, su, darbe, sürtünme gibi koşullara dayanıklılık göstererek kimyasal özelliğinden ve radar kesit alanı düşürme kapasitesinden kaybetmemesi gerektiğidir. Yine var olan çoğu malzeme sadece radar soğurma özelliği göstermekte olup belirtilen spesifikasyonların hiçbirini taşımamaktadır. Ayrıca bu amaçla üretilen malzemelerin tek bir dalga boyundan ziyade, geniş bir bant aralığında yüksek soğurma sağlaması gerekmektedir. Ancak bilinen malzemelerin çoğu tek bir frekansta yüksek soğurma sağlayıp diğer frekanslarda iş görmemektedir.''

                TÜM PLATFORMLARDA UYGULANABİLEN YENİ GÖRÜNMEZLİK TEKNOLOJİSİ

                Toppare, ODTÜ'de başkanlığını kendisinin yürüttüğü ve araştırma görevlileri Simge Tarkuç ve Funda Özyurt'tan oluşan çalışma grubunun iki yıl süren çalışmaları sonucunda, bu alandaki tüm eksiklikleri ortadan kaldırarak tüm platformlara uygulanması mümkün olan kaplamalar ürettiğini söyledi. Toppare geliştirdikleri kaplama malzemelerle ilgili şu bilgileri verdi:

                ''Geliştirdiğimiz malzemeler en fazla 2 milimetre kalınlıkta olup uygulandıkları platformlar üzerine minimum ağırlık katmaktadır. Aynı zamanda bu malzemeler değil ısıya, çıplak aleve dayanaklı olup hiçbir koşul altında alev almamaktadır. Deniz platformları için geliştirilen malzemeler suya, tuza ve yosuna; hava platformları için geliştirilenler ise ayrıca sürtünmeye ve darbeye dayanıklıdır. Bu kaplamaların en önemli özelliği ise geniş bant aralığında (2-18 GHz) yüksek soğurma sağlayıp uygulandığı cismin radar kesit alanını binde 1'e kadar düşürmesidir. Bu 100 metrekarelik bir cismin 0.1 metrekare olarak algılanması demek olup radar tarafından fark edilmesini neredeyse imkansız kılmaktadır. Bütün bunlara ek olarak bu malzemelerin üretimi için gerekli olan tüm girdiler ülke içinden sağlanabilmekte olup yurt dışına bağımlılık gerektirmemektedir.''

                YANMAZLIK ÖZELLİÐİ FARKLI UYGULAMA ALANLARI SUNUYOR

                Malzemelerin üretiminin oldukça basit ve düşük maliyetli olduğunu ifade eden Toppare, geliştirilen bu kaplamanın aleve dayanıklılık özelliğinin de farklı uygulama alanları sunduğunu anlattı.

                Bu malzemelerin yanmazlık özelliği gerektiren uçak kabini, otomobiller, bina içi uygulamalar gibi her türlü platformda plastik kaplama olarak kullanılabileceğini vurgulayan Toppare, şöyle devam etti:

                ''Ticari olarak piyasada bulunan malzemeler, alev almamakta ancak erimekte veya kimyasal kompozisyonu alev karşısında değişebilmektedir. Yani alev almayan malzeme ile yanmayan kaplama arasında bir fark bulunmaktadır. Ayrıca malzemenin alevle etkileşiminde toksik gazların çıkmaması, insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi gerekmektedir. Tarafımızca geliştirilen bu malzeme bahsedilen nedenlerden ötürü piyasadaki diğer malzemelere alternatif gösterilecek gerekli tüm özelliklere sahiptir.''

                ALINTI:

                Son düzenleme black belt; 06-06-2009, 23:35. Reason: ALINTI:2007 Arþiv

                Yorum

                • black belt
                  Senior Member
                  • 08-06-2004
                  • 6523

                  #9
                  Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                  ne yapmışmış iran ?

                  ne zaman ?

                  ALINTI:
                  http://www.ensonhaber.com/Teknoloji/...nmez-ucak.html


                  Sevgiler...

                  Yorum

                  • black belt
                    Senior Member
                    • 08-06-2004
                    • 6523

                    #10
                    Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                    Originally posted by YuSuF ErGiN View Post
                    denizaltında RADAR yakalanma nasıl olacak merak ettim.

                    Kaç yerde ısrarla RADAR denmiş.

                    SONAR olmasın ! Zaten belli kurallar içerisinde hareket edildiğinde SONAR deniz altıyı yakalayamıyor
                    beer

                    Yorum

                    • black belt
                      Senior Member
                      • 08-06-2004
                      • 6523

                      #11
                      Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                      NASA'daki Türk Artık Ülkesi İçin Çalışacak


                      Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doçentlik tezi çöpe atılan ve gözyaşları içinde gittiği Finlandiya'da yabancı uyruklu ilk doçent ünvanını alan, yaptığı çalışmalar ile NASA'nın gururu olan Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu, dünyanın peşinden koştuğu projeleriyle18 yıl sonra Türkiye'ye dönüyor.





                      Kireçlenmenin nedeni olan "Nanobakteri" mikrobunu bularak dünyanın her yerinden davetler ve ödüller alan Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu, yıllardır NASA Astrobiyoloji Enstitüsü'nde araştırmalarını sürdürüyor. Türkiye'de doçentlik tezi bile kabul edilmeyen Çiftçioğlu, kalp ve böbrek hastalıklarının teşhisine ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. Amerika'da ve Avrupa'da onlarca ödüle layık görülen ancak Türkiye'den bir kişinin kendisini arayıp tebrik dahi etmemesinden yakınan 43 yaşındaki Çiftçioğlu, beyin göçüne karşı mücadele etmek ve bilimsel araştırmalarını sürdürmek üzere, 18 yıl sonra Türkiye'ye kesin dönüş kararı aldı.

                      GİZLİ TESTLERDEN GEÇTİ
                      NASA'ya titiz bir araştırmanın ardından kabul edildiğini söyleyen Doç. Dr. Çiftçioğlu, 'Haberiniz bile olmadan o kadar çok kişilik testi yapıyorlar ki aralarına girdiğinizde artık sizi kabul etmiş oluyorlar.Mesela nasıl bir Müslüman olduğumu tam olarak anlayamamakla birlikte son derece saygılılar. ' dedi. Bulduğu bakterilerle ilgili olarak ABD'de büyük bir firmanın da sahiplerinden biri olduğunu dile getiren Çiftçioğlu, yine de Türkiye'ye dönmek istiyor. Bunun sebebini ise insanın yurt dışında daha fazla milliyetçi olmasıyla açıklıyor. Dünyada çok önemli bilimsel çalışmalara imza attığı halde Türkiye'de tanınmadığından yakınan Çiftçioğlu hatta aile çevresinden bile zaman zaman işiyle ilgili ilginç diyaloglar yaşadığını anlattı: “Anne, babamın çevresi benim ne iş yaptığımı bir türlü anlayamıyor. Kalp üzerinde mi çalışıyorum, böbrek mi yoksa Mars mı? ' Çiftçioğlu, 18 yıl önce Ankara Tıp Fakültesi'nden çıkıp gözyaşları içinde nasıl yurt dışına gittiğini ise şöyle anlattı:”doktora tezi olarak astım hastalığı üzerine bir tez hazırlayıp hocalarıma sundum. O zaman bölüm başkanı olan bir hocamız hastaların yanındayken tezimi aldı, yüzüme baktı ve sonra "Bu tez çöpe atılır" deyip herkesin gözü önünde kapağını bile kaldırmadığı tezimi çöpe attı. O çöpe atılan tezim birkaç yıl sonra tıp dünyasının üç büyük bilimsel dergisinden birinde yayınlandı.” Finlandiya'da bakteri çalışmalarını yaparken Bilkent ve Hacettepe Üniversitesi'ne başvurarak "Gelin bunu birlikte yapalım. Patenti Türkiye'ye ait olsun" diye teklif ettiğini ancak, önerisinin reddedildiğini dile getiren Çiftçioğlu, “Oysa Finlandiya'da yaptığım her şeyi Türkiye'de de yapabilirdim ama neden bilmiyorum kabul etmek istemediler. Bir dönem Türkiye'ye dönüp Başkent Üniversitesi'nde çalışmaya başladım. Ancak Finlandiya'daki bütün çalışmalarımı bırakıp benden mikrobiyoloji kliniğinde dışkı tahlili yapmamı istediler. Bu işi 9 ay boyunca yaptım” diye konuştu.

                      Vatanıma hizmet etmek istiyorum
                      Greencard, ABD ve Finlandiya vatandaşlığının defalarca kendisine teklif edilmesine rağmen, hâlâ Türk pasaportu taşıdığını ve bundan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini ifade eden Çiftçioğlu, '18 yıl içerisinde ülkeme yaptığım her başvuruda ülke dışında olduğum için alabilecegim sorumlulukların kısıtlı olduğu tartışıldı. Şimdi burada evimi satmak dahil herşeyi kapatarak geliyorum. Beyin göçü çok konuşulan bir konu. Bakalım patent haklarımı da geri alarak ülkeme geri dönmem ne gibi değişiklik yapacak. Hem ben hem Türk toplumu bunu görecek. Anne babalar yaşlanıyor, sevdiklerimden uzakta olmanın verdiği psikolojik yorgunluk ta var. Ek olarak Yabanci firmalarla hep yabancı uyruklu olarak çalışmanın verdiği daha farklı psikolojik yorgunluklar var. Artık herşeye rağmen ülkem için çalışmak istiyorum” dedi.

                      Yorum

                      • black belt
                        Senior Member
                        • 08-06-2004
                        • 6523

                        #12
                        Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                        NASA'da çalışan Türk bilimadamı uzay oteli projesi hazırlıyor


                        08 Ocak 2002 Salı >>>>>>>





                        28 yaşındaki genç mimar Serkan Anılır, Amerikan Uzay Dairesi NASA
                        'nın uzay tasarım çalışmalarını hazırlayan grubun liderliğini yapıyor. Anılır, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık mezunu.



                        Türk mimar Serkan Anılır, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi�nin (NASA) uzayda insan hayatı ve yerleşimleri ile ilgili SISCA isimli tasarım grubunda 12 kişilik ekibin liderliğine yükselme başarısı gösterdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Serkan Anılır, doktora çalışması için gittiği Japonya Tokyo Üniversitesi�nde eğitimini devam ettirirken NASA�dan teklif aldı ve NASA�ya bağlı Kajima şirketinde Uzay Teknolojileri ve Yerleşim Grup Liderliği görevini üstlendi. Serkan Anılır, 28 yaşında genç bir mimar. Ailesi 37 yıl önce Almanya�ya işçi olarak gitmiş. 7 yaşına kadar Almanya�da kalan Anılır, ilk ve ortaöğrenimini Bursa�da akrabalarının yanında, üniversiteyi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi�nde okumuş.
                        Genç mimar 1996 yılında Almanya Bauhaus Üniversitesi�nde yüksek teknoloji mimarisi üzerine yüksek lisansa kabul edildi. Anılır, üniversitenin mecburi tuttuğu stajını 1997�de Avrupa Uzay Ajansı�nda yaptı ve şu an dünya yörüngesi üzerindeki Uluslararası Uzay Merkezi�nin (ISS) tasarımında aktif rol aldı. �Uzay mimarisini güçlendirmek için dizayn ilkeleri� isimli tezi ile alanında bir ilke imza atan Anılır, �Uzay Asansörü� projesi ile de Japonya Tokyo Üniversitesi�nden burs kazandı. Japonya�ya gittikten iki ay sonra Japonya�nın tek uzay mimari departmanı olan Shimizu şirketinde görev alan Serkan, 2000 yılı içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili NASA�da bir konferans verdi. Bu konferans Serkan�a NASA�nın kapılarını açtı. NASA�nın tasarım grubundan teklif alan Anılır, Japonya�da NASA�ya bağlı iş yapan Kajima Şirketi�ne geçerek uzay tasarım çalışmalarını hazırlamaktan sorumlu grubun liderliğini üstlendi. Serkan şimdi, uzayda yapılacak binaların mimarisini çiziyor. Serkan Anılır, çalışmalarının diğerleriye farkını şöyle anlattı: �Ben mimariyi uzaydaki muhtemel yerleşim birimlerine entegre ediyorum ve en önemlisi, bir hayal yaratmaktan çok dönemimizin teknolojisini derin araştırarak, kısa zamanda gerçekleştirilebilecek tasarımlar oluşturuyorum. Yani hayalden çok gerçeği yaratmak. Bugün eline kalem alan herkes uzayda ilginç tasarımlar çizebilir; ama gerçekleşmesini istediğimiz tasarımların oluşması, güzelliğin yanı sıra, malzemenin, yapım teknolojisinin, ulaşımının, uzaydaki büyük sorun olan ortamın (hava, radyasyon vs.) araştırılmasını gerektiriyor.� Serkan, NASA�da Türk olarak bulunmanın zorluğuna dikkat çekiyor ve özel bir durum olmadığı müddetçe ABD vatandaşı olmanın NASA�da gerekli şart olarak kabul edildiğini vurguluyor. Şu an Japonya�da olduğu için sorun yaşamadığını belirten Anılır, �Bu ileride benim için büyük bir sorun olacak. Sonuçta verimli olduğunuz takdirde, kimse sizin nereden geldiğinizle veya kimliğinizle ilgilenmiyor; ama kurallara göre sürekli kontratlarda ABD vatandaşlığına geçmeniz gerekiyor. Ben henüz o aşamaya gelmedim, o kadar da uzun kalmayı düşünmüyorum.� dedi. En büyük hayalinin NASA gibi yerlere kadar gelerek ilk aşama bilgileri öğrenmek olduğunu kaydeden başarılı mimar, �Arzularımdan biri de, bu tür çalışmaların Türkiye�de de başlaması. Başlarsa, Türkiye�ye ilk dönenler arasında olurum. � dedi. NASA�ya girmek için özel bir formül ve prosedürün olmadığına değinen Serkan, Türk öğrencilere çeşitli araştırma gruplarına dahil olarak kendilerini göstermeleri tavsiyesinde bulunuyor. Anılır, Önceleri bana hayallerimi söylediğimde bana gülüyorlardı. Hiçbir şeyi gözümüzde büyütmemek gerekir. diye konuştu.
                        Zaman

                        ALINTI:



                        Son düzenleme black belt; 06-06-2009, 23:50. Reason: ALINTI:

                        Yorum

                        • black belt
                          Senior Member
                          • 08-06-2004
                          • 6523

                          #13
                          Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                          15/03/2003

                          NASA'da bizim bir adamımız var
                          Süleyman Gökoğlu
                          Columbia Uzay Mekiği düştüğünde adını duyduğumuz Süleyman Gökoğlu, NASA tarafından "kapılmış" başarılı bir araştırmacı. Gökoğlu, Columbia'da gerçekleştirilen deneyini, Amerika'yı ve Türkiye'yi anlattı






                          hangi birini anlatayım arkadaşlar ?

                          nasadaki türkler için yaklaşık 58.400 sonuçtan 21 - 30 arası sonuçlar (0,26 saniye)




                          Yorum

                          • black belt
                            Senior Member
                            • 08-06-2004
                            • 6523

                            #14
                            Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                            bu ülkenin bilimadamları değil denizaltı görünmezliği yıllardır Nasa'da çalışıyor..

                            hem de çok önemli projelerin başındalar..beer

                            herkese mutlu tatiller...

                            Yorum

                            • black belt
                              Senior Member
                              • 08-06-2004
                              • 6523

                              #15
                              Konu: İran Görünmeyen DenizaLtı Icat etti.

                              bu arada iran'a hayırlı olsun..
                              onlar yıllar önce Rahmetli Özal'a Zühre diye bir uydu atacaklarını söylediler..
                              sonra biz 3 tane Türksat eskittik..

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X