Milli teniscimizin Türkiye'yi utandıran öyküsü

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Milli teniscimizin Türkiye'yi utandıran öyküsü

    Krediyle turnuvaya katılmış

    Milli teniscimizin Türkiye'yi utandıran öyküsü

    DHA

    Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, çift bayanlarda, Eston partneri Kaia Kanepi ile Rus ve Ukraynalı rakiplerini eleyerek adını 3. tura yazdıran Milli teniscimiz İpek Şenoğlu'nun, Wimbledon'a gitmek için bankadan kredi aldığı ortaya çıktı.

    Londra'daki dünyanın en prestijli şampiyonalarından Wimledon Tenis Şampiyonası'da Türk rüzgarı esiyor. 30 yaşındaki milli teniscimiz İpek Şenoğlu, çift bayanlarda Estonyalı partneri Kaia Kanepi ile Rus ve Ukraynalı rakiplerini eleyerek, adını 3. tura yazdıran ilk Türk tenisci oldu.
    Krediyle turnuvaya katılmışFoto galeri için tıklayın

    Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen karşılaşmada Şenoğlu, Eston partneri Kaia Kanepi ile Rus Vera Dushevina ve Ukraynalı Tatiana Perebiynis çiftini, 119 dakika süren karşılaşmada 6-4, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek, 3. tura çıkmayı başardı.

    Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte seviçten havalara uçan Milli tenisci Şenoğlu, Wimbledon serüvenini, şampiyonayı yakından takip eden DHA muhabiri Aynur Tattersall'a anlattı.

    "KREDİ ALDIM, YOLUMA DEVAM ETTİM"

    Üçüncü tura yükselmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Şenoğlu, "En parasız kaldığım günlerde bile tenisten başka birşey düşünmedim, bankadan kredi aldım yoluma devam ettim. Benim azmimin genç teniçilere örnek olmasını istiyorum. Kendilerine güvensinler, yılmasınlar. Birgün gelecek tenisçiler benim yaşadığım sorunları yaşamayacaklar. Ben bir kapı açtım mücadele veriyorum.Benden sonrakiler daha şanslı olacak" dedi.

    TENİS AKADEMİSİ KURACAK

    Şenoğlu, "Genç tenisçilerin kendisini örnek almalarını istiyorum. Bir 'Tenis Akademisi' kurmayı düşünüyorum. Gençlere Wimbledon gibi turnuvalara katılmak için neler yapmaları gerektiğini öğreteceğim. Ve tek yapılacak şeyin sistemi takip etmek olduğunu anlatacağım" diye konuştu.

    "DESTEK BEKLİYORUM"

    Kendisini hiçbir şeyin yıldırmadığını vurgulayan Şenoğlu, "Türkiye'nin desteğini arkamda hissediyorum. Bugüne kadar sponsor konusunda sorunlar yaşadığımı utanarak gündeme getirdim. Ama hayallerime ulaşmam da ve ülkemi hakkıyla temsil ederken yanımda olanlar, destekleyenler çok oldu. Yapmak istediğim tek şey Türk tenisçilerinin de kabiliyetli ve dünya standartlarında olduğunu dünyaya göstermek. Kapasitemin sadece yüzde 80'ini kullanabiliyorum. Yüzde yüzünü kullanmak ve daha iyi olmak için bana inananlardan destek bekliyorum' dedi.

    "GARANTİ-KOZA'YA MİNNETTARIM"

    Şenoğlu, "Önümüzdeki ay Garanti Koza ile yapılmış olan sponsorluk anlaşmam bitiyor. Tekrar yenilenip yenilenmeyeceğini bilmiyorum ama onlara minnettarım. Beni desteklediler en umutsuz anımda yanımda oldular. Ben de bugün burada Wimbledon'dan onlara teşekkürlerimi sunuyorum" diye belirtti.
İşlem Yapılıyor
X