Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

    Hikmet Bilâ Yazara ulaşmak için : hbila@gazetevatan.com Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

    CHP 29 Mart seçimlerinde fazla “lailik vurgusu” yapmadı ya... Fazlaca “Atatürkçülük vurgusu” yapmadı ya... Fazlaca bu tutumunun kendine oy getirdiği yorumları yapıldı ya...

    Anlaşılan CHP bu işe fazlaca inandı ve fazlaca havasına girdi.

    Ve fazlaca AKP’nin dümen suyuna girdi.

    Tam... Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, TSK aleyhine üretilen “kağıt parçası”nı yırtıp atar... TSK’ya karşı “asimetrik psikolojik harekât” yürütüldüğünden söz eder... “TSK içinde demokrasiye inanmayan kimseyi barındırmayız ama dedikodular üzerine ordu içinde cadı avı da yapmayız” der... “TSK’dan elinizi çekin!” diye tavır koyarken... CHP’lilerin gece yarısı, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunu açan yasa değişikliğine onay vermesi, “dümen suyu”nun son ve en çarpıcı örneğidir.

    “Onay” diyorum; çünkü “Bizim haberimiz yoktu... AKP’liler bizi kandırdı... İmla değişikliği dediler inandık... Biz uyum yasası sanıyorduk...” gibi gerekçeler onaydan başka anlama gelmez, hatta “gafletle karışık onay”dır ki, daha vahim bir durumu ifade eder.

    ***

    CHP’li Hakkı Suha Okay, gece yarısı, uyku mahmurluğunda yedikleri çalımı anlatırken demiş ki: “Gerekçenin içinde Albay Dursun Çiçek’i yargılamak için böyle bir operasyon yapıyoruz demiyordu ki... AB uyum çerçevesinde bir değişiklik yapıldığını görüyorsunuz.”

    Özrü kabahatinden büyük bir gaflet arıyorsanız, bu ifadeyi tekrar tekrar okuyun.

    Çaresizliğin ne demek olduğunu anlamak için de Okay’ın şu sözünü tekrar tekrar okuyun:

    “Bakarsınız Cumhurbaşkanı onaylamaz, onun tavrına bakarız, ondan sonra Anayasa Mahkemesi sürecini değerlendiririz.”

    Dümen suyuna girmenin bir başka kanıtını arıyorsanız, o zaman da CHP’li Mustafa Özyürek’in şu sözünü okuyun:

    “Bir kez daha anladık ki, su uyur AKP uyumaz.”

    Başbakan Erdoğan, CHP’lilere dün sormuş: “Yasa çıkarken aklın neredeydi kardeşim?” Cevabını ben vereyim: CHP’liler yasa çıkarken, televizyon kanallarında Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un konuşmasının “tatmin edici olmadığını” vurgulamakla meşguldüler. Akılları fikirleri, dört cepheden “asimetrik psikolojik harekât”ın hedefi olan Genelkurmay’a “Bir de biz vuralım, modaya uyup nasiplenelim” politikasındaydı. Ha, bir de harika (!) bir zamanlamayla “12 Eylül’cüleri yargılayalım” saflığını gösterdikten sonra teklifin üstüne atlayan AKP temsilcileriyle bu konuda görüşmeler yapmakla meşguldüler.

    ***

    Bir kez dümen suyuna girmeyegörün. Artık uyursunuz. Dümende ya da Meclis’te olmanız fark etmez. Zaten uyanık olmanıza da gerek yoktur. Gideceğiniz yol, iz bellidir. Artık öndekinin sularında seyredersiniz.

    Dedim ya, laikliği, Atatürkçülüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yüksek perdeden savunmadı diye pohpohlanmak, CHP’nin çok hoşuna gitti. O kadar hoşuna gitti ki, ana muhalefet partisi olarak, ülkenin göz bebeği ordusunu savunmaktan bile çekinir hale geldi. O kadar çekinir hale geldi ki, kendileri ordu üzerinden siyaset yaptıkları, kendilerini orduya göre siyasi olarak konumlandırdıkları halde, CHP’ye “Ordunun arkasına saklanıp siyaset yapmayın” diyenler karşısında süklüm-püklüm oldu. O kadar süklüm-püklüm oldu ki, Meclis’te bir gece yarısı baskınıyla, askeri sivil yargıya sokan yasa çıkarılırken, uyuyakaldı.

    Bütün bu olup bitenler, bana çocukluğumuzda oynadığımız bir oyunu hatırlatıyor. Alırsınız birini karşınıza, onun bakışlarınızı yönlendirirsiniz. Siz söylersiniz, o yapar:

    Sağa bak!

    Sola bak!

    Aşağı bak!

    Yukarı bak!

    Bana bak!

    Sonrasını hatırlamıyorum.
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    #2
    Konu: Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

    arkadaşlar bunu siyaset yapmak için paylaşmıyorum bizi yönetenlerin nasıl çalıştıklarına en güzel örneklerinden

    Yorum

    • sak55
      Banned
      • 30-05-2008
      • 2059

      #3
      Konu: Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

      Tutanaklar CHP’yi YALANLADI
      29 Haziran 2009 / 08:23
      Askere sivil mahkemelerin yolunu açan yasa tasarısıyla ilgili tartışma devam ederken, CHP'nin kendilerinden habersiz düzenlemenin Meclis'ten geçirildiği iddiasını, tutanaklar doğrulamadı.

      Meclis’ten geçirildiği iddiasını, tutanaklar doğrulamadı. Yasayı AK Parti’nin gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirdiği iddia eden CHP’nin tasarının Meclis’teki görüşmeleri sırasında itiraz etmediği ortaya çıktı. Meclis tutanaklarına göre, yasanın tümü üzerinde söz alan CHP, yasaya olumlu oy vereceklerini beyan ederken, AK Parti’nin önergesine de itiraz etmedi.

      ÖNERGE DE VERDİLER

      Üstelik AK Parti’nin önergelerinden sonra CHP’nin de önerge verdiği 25 Haziran 2009 tarihli tutanağa göre, askere sivil mahkeme yolunu açan tasarı ile Avrupa Birliği Uyum ve Adalet Komisyonları Raporlarının görüşülmesi sırasında tasarının tümü üzerinde CHP adına İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ söz aldı.

      ELEKDAÐ: DESTEKLİYORUZ

      Tasarı üzerinde genel görüşlerini belirttikten sonra dokunulmazlığın kaldırılması ve yargı bağımsızlığının gerçekleştirilmesi önerilerinde bulunan Elekdağ, ‘CHP Grubu olarak TCK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı desteklediğimizi belirtiriz’ dedi.
      star gazetesi

      Yorum

      • sak55
        Banned
        • 30-05-2008
        • 2059

        #4
        Konu: Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

        meclisimizin nasıl yasa çıkarıyor oyluyorlar ama ne oyladıklarını bile bilmiyorlar ve bu zatlar koskoca bir ül***ie yasa çıkartıyorlar bunların hepsi aynı ağaları ne derse onu yapıyorlar

        Yorum

        • YÜZBAÞI OÐULLARI
          Diamond Group
          • 01-04-2004
          • 19785

          #5
          Konu: Demek ki “CHP uyur AKP uyumaz”mış

          OZMENA FORUM siyasi konulara sıcak bakmamaktadır.

          Konu bu kural doğrultusunda kapatılmıştır.

          Lütfen siyasi konuları vermemeye gayret edelim.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X