SGK Müdürü Bunu Yaparsa...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    SGK Müdürü Bunu Yaparsa...

    Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan'ın, yeni Sosyal Güvenlik Kanunu (SGK) yürürlüğe girmeden bir gün önce eski yasanın avantajlarından yararlanmak için 3 yaşındaki oğlu ile 15 yaşındaki kızını sigortalı yaptırdığı ortaya çıktı. Olayın etik olmadığını anlayan müdür, çocuklarının sigortasının iptali için SGK Başkanlığı nezdinde itiraz edecek.

    Tandoğan, 29 Nisan 2008 tarihinde, yeni yasa yürürlüğe girmeden 1 gün önce bir reklam ajansına 3 yaşındaki oğlu ve 15 yaşındaki kızını fotomodel olarak sigortalı yaptırdı. İki günlük sigortalı çalışmış görünen çocuklar, kayıtlara göre 400 TL kazanç elde etti. Tandoğan'ın, çocuklarını 30 Nisan 2008'de yürürlüğe giren yeni SGK yasasından sadece bir gün önce sigortalatması ve bir gün sonra işten çıkarılmış gibi göstermesi dikkat çekti. SGK Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan, çocuklarını sigortalı yaptırmasını o furyada psikolojik baskıyla yaptığı bir iş olarak açıkladı. Çocuklarının sigortasını iptal ettirmek için SGK Başkanlığı nezdinde girişimde bulunacağını belirten Tandoğan, "Çocuklarım fiilî olarak çalıştı, fotomodellik yaptı. Bir dershane ile bir hastane bu fotoğrafları reklamlarında kullandı. Memurlar da bunu tespit etti. Sonuçta hazırlanan rapor doğrultusunda il müdür yardımcısı da onayladı. O furyada psikolojik baskıyla yapılmış bir işten ibaret." diye konuştu.

    "KENDİM İPTAL ETTİRECEÐİM"

    Yapılanı doğru bulmadığını ifade eden Tandoğan kendini şöyle savundu: "Benim çocuklarımla ilgili keşke böyle bir şey yapmamış olsaydık ama sonuçta yapılmış. Ben çocuklarımın sigortasını onaylayan il müdürünü çağırdım, 'Böyle bir duyarlılık var, bunu iptal edin.' dedim. Aldığım cevap 'İptal edebilirsiniz ama mahkemelik oluruz. Sigortalı gerçek bir sigortalı ise nasıl iptal edebiliriz?' dediler. Benim bu konuda yapabileceğim tek şey şudur: Çocuklarımın sigortalı olarak onaylanan raporuna kurum başkanlığı nezdinde itiraz etmek. Onu yapacağım."

    Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce sigortalı olmanın avantajları, çocukları sigortalı yapma furyası başlatmıştı. Eski yasadan sigortalı olanların aylık bağlama oranı 10 puan fazla hesaplanıyor.

    Zaman http://www.haberkapisi.com/haber/sgk...ef=f5haber.com
İşlem Yapılıyor
X