'Uğur Dündar gazeteci değil!'

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    'Uğur Dündar gazeteci değil!'

    Bu söz, rahmetli Ufuk Güldemir'e ait.

    Ufuk Bey, Uğur Dündar'ın gazeteci olmadığını yazdığı zaman, üstümüze vazifeymiş gibi, oyuna dahil olmuştuk. Uğur Abimizi savunmuş, bunun karşılığında 40 milyar lira tazminat ödemiştik.

    İtiraf etmeyilim ki, Ufuk Güldemir'i o zaman anlamadık. Daha doğrusu, Uğur Dündar'in dostluğu (!) Ufuk Güldemir'i anlamamıza hep engel oldu.

    Ne diyordu Güldemir?

    -Uğur Dündar gazeteci değil, televizyoncudur.

    Melih Meriç ve Murat Ongun'un karşısına geçtiğinde şunları söylemişti rahmetli:

    -Son nefesime kadar, hiç kimse bana Uğur Dündar'ın gazeteci olduğunu söyletemez.

    Öyle de oldu...

    Ufuk Güldemir'e göre, Uğur Dündar hiçbir zaman gazeteci olamadı!

    Peki, Ufuk Bey'den sonra Uğur Dündar gazeteci olabildi mi?

    Bu kritik soruya ne yazık ki, bugün ben çok rahat bir şekilde "hayır" diyebiliyorum. Çünkü Uğur Dündar'ın gazeteci olmadığı, bugün çok daha rahat anlaşılabiliyor. Ama Ufuk Bey'in de ifade ettiği gibi, o bir televizyoncu. Hem de iyi bir televizyoncu. Önüne konulan haberleri okumakla üstüne yoktur.

    İyi bir televizyoncu nasıl olur da gazeteci olamiyor?

    Bunu en iyi şekilde Ufuk Güldemir anlatıyordu. Ben de kendimce bir iki katkıda bulunayım. Bir gazeteci tahammül eder, basın özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne, saygı gösterir.

    Yo hayır Vakit'in yayınlarıyla ilgili değil söyleyeceklerim. Bizatihi sizinle ilgili. Evet siz İnternethaber.com yorumcuları ile ilgili. İyi bir televizyoncu olan ama gazeteci olamayan Uğur Dündar, o kadar tahammülsüz ki, kafayı şimdi de İnternethaber.com okurlarına, onların yorumlarına taktı. Bu yüzden de biz onunla ilgili yazdığımız yazıların altına yorum iliştirmiyoruz.

    Ne mi yaptı yine?

    Valla sevgili okurlar, sizi de dava etti Uğur Abimiz. Hem de öyle böyle değil, 15 yorumcunun yorumunu mahkemeye taşıdı. Farkında mı bilmiyorum, bize dava açmış, ama savcılık okurların İP numaralarını istedi.

    Siz ne yazdınız, düşüncenizi yazdınız... Eleştirdiniz Uğur Abi'yi... Bir gazeteci, eleştirilmeye tahammül eder, Uğur Abi, tahammül bir yana hepimizi dava etti.
    Hoş, biz daha önce size ipucu vermiştik, www.gazeteciler.com sitesinde, "Ya ya ya, şa şa şa Uğur Abi sen çok yaşa" demiştik! Demek ki görmediniz, demek ki sesimizi işittiremedik, lütfen arkadaşlar, lütfen bundan böyle Uğur Abi'mizi hep alkışlayın.

    O bir gazeteci olamadığı için, sizin halinizden anlamaz,!

    Onu alkışlayın bakın, sizi nasıl anlıyor!

    Ya ya ya, şa şa şa, Uğur Dündar sen çok yaşa!

  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    #2
    Konu: 'Uğur Dündar gazeteci değil!'

    bu adam bizi yıllarca kendini araştırmacı gazeteci olarak lanse etmedi mi ? yoksa aldatıldık mı ?

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X