BEDAŞ aç-kapa zengini oldu

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member

    • 26-01-2004
    • 3796

    BEDAŞ aç-kapa zengini oldu

    BEDAŞ aç-kapa zengini oldu

    Diğer EKONOMİ haberlerini okumak için tıklayınız...
    Son ödeme gününü 5 gün geçiren her abonenin elektriğini kesen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ciro patlaması yaşıyor. Vatandaş ise bu uygulamaya isyan ediyor.




    01 Temmuz 2009 17:04

    Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) İstanbul'da uygulamaya soktuğu sıkı fatura takibi vatandaşı zor durumda bırakırken, şirketin cirosunu ise patlattı. Her ay ortalama 350 bine yakın abonenin elektriğini kapatan BEDAŞ, abonelerinden bu nedenle 8 TL ceza tahsil ediyor. Vatandaş ise kriz ortamında bu tür uygulamaları vicdansızlık olarak yorumluyor.
    MALİ YAPISINI DÜZELTMEK İSTİYOR
    Türkiye’de yaklaşık 27 milyon elektrik abonesi ve Tedaş’a bağlı 20 Elektrik Dağıtım Bölge/Şirketi bulunuyor. Abone sayısı en fazla olan bölgeler arasında ilk sırada Bedaş geliyor. Bugünlerde mali yapısını düzeltmeye çabalayan BEDAŞ, abonelerine daha fazla yüklenmeye başladı. Fatura tahsilatını artırmak isteyen kamunun elektrik dağıtım şirketi, daha sıkı bir kontrol sistemine geçti. Son ödeme gününü geçiren pek çok aboneye faturadan 5 gün sonra "Elektriğinizi keseceğiz." tebliğatı yapılıyor. Ardında da en fazla 2 iki gün içinde elektrik kesiliyor ve elektrik saati mühürleniyor. Gecikme bedelini günlük hesaplayan Boğaziçi, 1 Ekim 2004'den bu yana gecikme faizini yüzde 2 olarak uyguluyor. Önceden tebliğat bir sonraki faturada yer alıyordu. Geciken faturalara yüzde 2'lik zam uygulanırken, ödeme için en az bir aylık süre tanınıyordu.
    EVİNDE HASTASI OLAN ABONE NE YAPACAK?
    BEDAŞ bu uygulama ile cirosunu katlarken, vatandaş ise uygulamanın haksızlık olduğu görüşünde. Krizde bir çok kişinin işsiz kaldığını ve zor durumda olan çok fazla kişi olduğunu dile getiren vatandaşlar, elektrik kesimlerinin ikinci faturada uygulanması gerektiği görüşünde. Evinde hastası olan veya bebeği olan bir çok abone de bu konuda mağduriyetini dile getiriyor.


    (haberturk)
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: BEDAŞ aç-kapa zengini oldu

    özelliştirmeye devam,acınmaz bu yüde 67 ye
    haktır,azdır bile yapılanlar,
    tabikin bunun yanında suçu olmayanlarda yanıyor,çünkü herkes aynı gemide bulunuyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor