"Öldü" denen kız yaşıyor, "yaralı" denen kız ölmüş

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    "Öldü" denen kız yaşıyor, "yaralı" denen kız ölmüş


    İzmir'de 10 gündür yoğun bakımda olan bir hastanın kendine gelmesi, trafik kazasındaki çok acı bir kimlik karışıklığını ortaya çıkardı. Öldüğü açıklanan genç kızın aslında yaşadığı, yaralı olduğu sanılan genç kızınsa öldüğü anlaşıldı.

    İzmir'in Kiraz ilçesinde 23 Haziran'da meydana gelen trafik kazasında, tarım işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu Fatih Akar ile 16 yaşındaki Rabia Efe'nin öldüğü açıklanmış, 16 kişi de yaralanmıştı.

    Kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğu açıklanan Yasemin Çoban, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altındaydı. Ama yoğun bakım ünitesindeki yaralının kendine gelmesiyle gerçek ortaya çıktı. Ama bu öyle bir gerçekti ki, iki aileyi şoke etti.

    Tedavi altındaki kişi Yasemin Çoban değil, Rabia Efe'ydi. Genç kız kendine geldikten sonra da gerçeğin ortaya çıkması zaman aldı.

    Aslında yaşıyor...

    Yaralı kız, kendine "Yasemin" diye seslenen sağlık görevlilerine "Benim adım Rabia" yanıtnı verdi. Ama görevliler kızın yaşadığı şokun etkisiyle bu şekilde tepki verdiğini düşündüler.

    Durumu, aynı hastanede bulunan ve öldü sanılan kızın ailesini tanıyan yakınları fark etti; Raiba Efe'nin fotoğrafını ailesine gönderdi.

    Şaşkınlık içinde hastaneye giden aile, bir hafta önce toprağa verdiklerini sandıkları kızlarını karşılarında bulunca büyük sevinç ve şaşkınlık yaşadı.

    Aslında ölmüş...

    Yasemin Çoban'ın ailesi ise yaralı sandıkları kızlarının aslında bir hafta önce öldüğünü öğrendi. 10 gündür süren umutlu bekleyiş yasa dönüştü.

    Dedesi Niyazi Çoban, "Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kızımızın hastanede yattığını sanıyorduk. Meğer mezarda yatan bizim kızımızmış" diye konuştu.

    Rabia Efe'nin ağabeyi ise, kardeşi sanarak defnettikleri Yasemin Çoban'ın ailesinin üzüntüsü paylaştıklarını söylerken, "Çok tuhaf bir durum, şoktayız" dedi.

    Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. "Rabia Efe" kimliğiyle defnedilen cenaze mezardan çıkarılarak DNA testi yapılacak.

    cnnturk.com
İşlem Yapılıyor
X