İlk kez iki devletli çözüm dedi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    İlk kez iki devletli çözüm dedi






    İlk kez "iki devletli çözüm" dedi

    AA
    Giriş Saati : 05.07.2009 15:43
    Güncelleme : 05.07.2009 15:45




    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kullandı.

    Haftalık bakanlar kurulu toplantısının başındaki açıklamasında Filistin tarafıyla ilgili sözleri, Netanyahu'nun bugüne dek kamuoyuna açık bir toplantıdaki ilk net sözleri oldu.

    Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısında hükümetinin ilk 100 günlük sürecini değerlendirirken, bu sürede en önemli başarılarından birinin, "iki devlet çözümüne gerçek bir anlam kazandırmak olduğunu" kaydetti.

    İsrail Başbakanı, 100 gün içinde yaptıklarını sıralarken, ilk olarak bir birlik hükümetinin kurulmasını gösterdi ve "İki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çapta ulusal bir konsensüs sağlamayı başardık" dedi. Netanyahu, bu ulusal konsensüsü de "Filistinlilerin İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanımaktan başka bir seçimleri yok. Filistinli mülteciler konusu İsrail dışında çözümlenecek ve İsrail de tamamen askerden arındırılmış bir Filistin devletiyle savunma hakkının bulunduğu sınırlara sahip olacak" sözleriyle açıkladı.

    Netanyahu'nun bu 100 günlük sürede, başarılı olarak nitelediği konulardan biri de "İsrail'in güneyinde sağlanan sükunet ve caydırıcılık gücü" oldu. Netanyahu, İsrail'in, Gazze'den İsrail'in güneyine fırlatılan her bir rokete karşılıkta bulunması talimatını verdiğini söyleyip, "Olan biten bu" diye konuştu.

    Öte yandan Haaretz gazetesinin Diyalog adlı kuruma yaptırdığı kamuoyu araştırması, genel olarak İsraillilerin Netanyahu'dan memnun olduğunu ortaya koydu. 500 kişiyle yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 49'u, Netanyahu'dan memnun olduğunu söyledi. Netanyahu, haziran ayı ortalarında yapılan bir araştırmaya göre popülaritesini 5 puan artırmış bulunuyor.

    Araştırmada, katılımcıların yüzde 40'ı da Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan memnun olduğunu bildirdi. Lieberman da bir önceki araştırmaya göre popülaritesini 9 puan yükseltmiş görünüyor.

    Araştırmada yöneltilen "Kimin başbakanlık için daha uygun olduğu" sorusuna katılımcıların yüzde 52'si "Netanyahu" derken, yüzde 32'si ise muhalefet lideri Kadima Başkanı Tzipi Livni'den yana görüş belirtti.

    İsraillilerin yüzde 46'sı ABD ile bir sürtüşmeye neden olsa bile İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim inşaatlarına devam etmesi gerektiğini düşünürken, yüzde 44 oranındaki grup, bunun aksi yönde fikir bildirdi
    kaynak:sabah
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: İlk kez iki devletli çözüm dedi

    yazıyı okumadım ama bunların sözüne güven olmaz,
    onlar şu an müslümanlara şirin görünmeye çalışıyorlar,gözlerini bizim mayın tarlasına diktiler,köprüden geçene kadar ayıya dayı deme misali.

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: İlk kez iki devletli çözüm dedi

      Filistinliler neye tanısın ki israili, Terörist bir devlet olur kendileri
      zorla güzellik olmaz isaura devleti dağdan geliyor , bağdakini kovuyor

      Bunu Ayılar yapar, İsrailli yönetimi Herzaman ayılara benzetmişimdir.
      Arapları da Bağ sahiplerine.
      Zamanında Bağ sahibi bir Ayıya iyi niyet göstergesi için ara sıra üzüm vermiş, bunun karşılığı olarak Ayı, Bağ sahibini takip ederek üzümlerin kaynağını bulma zahmetine girip planını uygulamıştır
      Zira biliriz ki Ayılar çok iştahlıdır, ne görürlerse yemek isterler, Bundan dolayı Ayıdan dost olmaz
      AYI dağdan iner bağ sahibini bulur kovalar, yakalarsa onuda yer, yakalamazsa bırakır peşini
      Kendi can güvenliğini emniyete almak için bağını görebileceği bir mesafede bir tepeden izlemeye başlar
      Ayı artık bağ benim, heryer benim diyerek böğürür, Bu böğürme sesi karşı ki dağlardanda yankılanır, bulduğu iri gövdeli bir ağaca vede güzelim bahçedeki diğer ağaçlara işer, kıllarını sürterek kokusunu bırakır. Bura artık benim diyerek üzümlerini bir bir yemeye başlar, etrafta Bağ sahibini göremeyen ayı büyük bir şevkle Dünya benim diyerek üzümlerin yarısını yemiştir
      Bağın sahibi ayıyı bahçesinden çıkarmak için türlü türlü uğraşmalarına rağmen ayıyı ordan çıkaramaz,hatta ayakkabısını bile ona fırlatmıştır, dil döker,(tamam üzümlerimi ye ama bana dokunma bile demiştir ayı hala ayıdır ne anlasın) -tenekelerle korkutup kovalar ıı bana mısın yok
      Ayı sevmiştir artık orayı, Bağ sahibi yan komşusundan yardım ister, komşusu Amaan bana ne ayıyı kovarsam bana da musallat olur benim bağıma dadanır "Bana dokunmayan AYI bin yaşasın" diyerek sıyrılır.
      Bağ sahibi bir şey yapamadan ayının üzümleri meyvelerini yemesini izlemekten başka yapacağı bir şey yoktur.
      Zamanla ayılar orda çoğalır
      Ayı yavrularını da çağırır oraya ,kendi aralarında bağ da yer kavgası başlar bu sefer
      bir iki kavga ederler güçlü olan yer kavgasını kazanır, öteki Ayılar kaybeder ve aralarında anlaşırlar
      Kaybeden ayılar diğer komuşu bağlara dadanır, Öteki bağ sahipleri de durumdan pek memnun değildirler
      Çözümü bağ çeperlerini biraz daha yükseltmekte bulmuş,bir zaman bunu böyle geçiştirmiştir.
      Hatta kimi bağ sahipleri de Çeperlerine tuzaklar bile kurmuşlardır, Ayıların tuzaklara yakalanmasını beklemişler fakat nedense hiç bir ayı tuzaklara da yakalanmamışlardır.
      Bu tuzaklar sonradanda kimi bağ sahiplerine sorun olmuştur , çünkü tuzakların olduğu bölgede en güzel üzümler yetişmektedir.


      Zamanında Bana dokunmayan AYI'nın yavruları saldırmıştır artık diğer bağlar da yenmedik üzüm , edilmedik halt kalmamıştır...
      Ayıların Ettikleri Halt lara basıp düşen Bağ sahipleri düştükleri hatanın farkına varmışlardır
      ve ortalığı ayı pisliği götürmektedir.
      Ayılar bağın çeperlerini de (sınırlarını) yıkarak iki bağ arasını birleştirmeye başlarlar birbirlerine iyi niyet göstergesi için, ayılar birbirlerinin çeperleri arasında gidip gelirler
      AYI hükümdarlığı bağ da üzüm vs meyve kalmayıncaya kadar devam eder
      Bağda meyve kalmayınca bu sefer insanlara saldırmaya başlarlar
      İştahlı olan Ayıları ya yiyecekleri meyvelere zehir katarak telef etmek yada birebir kanlı çatışarak telef etmeyi düşünürler ve bildikleri bütün yöntemleri deneyeceklerdir.

      Ayının Başı küçükken ezilmelidir
      Ama bağ sahipleri bunu başta düşünemediklerinden Kanlı bir AYI ve İnsan Çatışmasına dönüşür.
      Sonunda yerinde KÖKLÜ olan İNSAN lar kazanır

      Kazandıkları savaşta artık Bana Dokunmayan Ayı bin yaşasın fikrinden vazgeçmişlerdir, Taa ki bir yılan görene kadar
      Bana dokunmayan Yılan bin yaşasın diyeceklerdir bu sefer.

      ...
      Son düzenleme aaron_1212; 06-07-2009, 13:42.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X