Abbas'tan Rumlara destek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Abbas'tan Rumlara destek

    Mahmud Abbas'tan Rumlara destek

    A.A.9 Temmuz 2009











    Kıbrıs Rum kesimine dün beraberinde bir heyetle giden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, görüştüğü Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile karşılıklı destek beyanında bulundu.

    Rum basınının haberlerine göre, Hristofyas, Abbas'la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Filistin'in Rum halkının “mücadelesine” verdiği destekten ve Rum yönetiminin tezlerini İslam Konferansı Teşkilatı'nda (İKT) gündeme getirmesinden dolayı Mahmud Abbas'a teşekkür etti.
    Hristofyas, “Her iki tarafça uzlaşılan ilkeler temelinde, Filistin halkının cefasına son vermek ve Filistin'in kalbinde bulunduğu Orta Doğu sorununa barışçı bir çözüm getirmek için yeniden yaratıcı bir diyaloğun başlamasını istiyor ve bunun çok yakında başlayacağına inanıyoruz” dedi.
    AB içinde Filistinli “kardeşlerinin” davasını her zaman yapıcı şekilde desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade eden Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın kısa süre önce Ramallah'ta temsilcilik açma kararı aldığını, Rum tarafındaki Filistin temsilciliğinin seviyesinin de yükselmekte olduğunu kaydetti.
    Hristofyas, Filistin'le ekonomi, turizm ve eğitim alanlarında ikili anlaşmaların da çok yakında ilan edileceğini açıkladı.
    Mahmud Abbas da “Güney Kıbrıs'ın Filistin halkının haklarının yeniden tesisi, iki devletli bir çözüm çerçevesinde, başkenti Doğu Kudüs olacak bağımsız bir Filistin devleti kurulması mücadelesine verdiği istikrarlı destek için” Hristofyas'a teşekkür etti.
    “Güney Kıbrıs'ın, yol haritası ve Orta Doğu sorununun çözümüne yönelik Arap inisiyatifine verdiği desteğin, İsrail'le müzakere çabalarında ellerini çok büyük ölçüde güçlendirdiğini” kaydeden Abbas, “Filistin toprakları içinde, Ramallah'ta temsilcilik açma kararınız bizi ziyadesiyle memnun etti, aynı zamanda bize, aramızdaki ilişkileri daha da pekiştirme gücü verdi ve haklarımız için verdiğimiz mücadelenin siyasi çıtasını yükseltti” diye konuştu.

    HRİSTOFYAS'A DAVET

    Güney Kıbrıs'taki Filistin temsilciliğinin yükseltilmesinin, Filistin ile Güney Kıbrıs arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu ifade eden Abbas, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas'ı, “en kısa zamanda Filistin'e beklediğini” söyledi.

    RUM MECLİS BAŞKANI VE BAŞPİSKOPOSLA GÖRÜŞME

    Filistin Devlet Başkanı Abbas, Rum Meclisi Başkanı Marios Garoyan ve Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos'la da ayrı ayrı görüştü.
    Garoyan, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Abbas ile Kıbrıs sorununu, Orta Doğu'daki son durumu ve Filistinlerin Orta Doğu'da barışın sağlanması için yaptıkları çalışmaları ele aldıklarını belirtti.
    Marios Garoyan, Güney Kıbrıs ve Filistin arasındaki mevcut ilişkileri ve özellikle iki parlamento arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunu görüştüklerini kaydetti.
    Başpiskopos Hrisostomos da görüşmede Filistinlerin en yakın zamanda kendi devletini kurulmaları dilediğinde bulunduğunu söyledi.
    Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi'nin Filistinlere destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Başpiskopos Hrisosotomos, “Filistin ve Kıbrıslı Rumların ortak mücadele verdiğini” savundu.
    Abbas, dün geldiği Güney Kıbrıs'taki temaslarını tamamladı


    kaynak:hürriyet
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    #2
    Konu: Abbas'tan Rumlara destek

    yaser arafatın tırnağı etmez bu adam

    Yorum

    • modras
      Junior Member
      • 03-07-2004
      • 100

      #3
      Konu: Abbas'tan Rumlara destek

      Originally posted by ASIM MAVZER View Post
      yaser arafatın tırnağı etmez bu adam
      Arafat mı dedin? Bir oku aşağıdakileri:

      "Filistin sorunun en kanlı döneminin yaşandığı ve Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat’ın can güvenliği gerekçesi ile sığınaklarda, dehlizlerde yaşadığı 1980’li yılların sonlarında kendisi ile röportaja gittiğini anlattı. Arafat’ın kaldığı yer belli olmasın diye, gözleri bağlı olarak ve kontrol noktalarında birkaç araç değiştirerek Arafat’ın yanına götürüldüklerini söyledi.
      Uzun çabalardan sonra bir dehlizde Arafat ile röportaj yapma imkanı bulduklarında ummadıkları bir sorunla karşılaştıklarını söyledi. Röportajın ilerleyen dakakilarında, Yaser Arafat’ın bir ara kendisine hakim olamayarak gözyaşlarına boğulduğunu, tam da içinden ‘televizyonculuk adına iyi bir iş çıkardıklarını” düşündüğü anda kameramanın kulağına eğilerek, teknik bir sorun nedeni ile ses kaydı alamadıklarını ve kaydı durdurduğunu ifade ettiğini aktardı. O telaş sırasında Arafat’ın konuşmasını keserek dönerek, ‘bir sorun mu var?’ diye sorduğunu, durumu kendisine izah ettiklerinde, ‘sorun değil, baştan alırız’ dediğini ifade etti.
      Sahte gözyaşları...
      Birand’ı şaşırtan ise, Yaser Arafat’ın sorusuya cevap verirken az önce ağladığı aynı noktada hiç zorlanmadan yeniden ağlamaya başlaması ve sanki bir aktör gibi aynı sahneyi canlandırması olmuş. Birand o gün yayında bana; “ O zaman anladım ki, herkes işini yapıyor. Herkes kameralarla oynuyor. Herkes adeta rol kesiyor. Herkes vermek istediği mesajı bir aktör gibi yansıtmaya çalışıyor. O günden sonra muhatabımın kim olduğuna ve önem derecesine bakmadan, işimizi daha düzgün sonuçlandırmak için daha soğukkanlı davranmayı öğrendik” demişti.

      Kaynak: http://www.haber7.com/haber/20090710...gozyaslari.php

      Yorum

      • asker_31
        Member
        • 02-12-2007
        • 746

        #4
        Konu: Abbas'tan Rumlara destek

        Originally posted by ASIM MAVZER View Post
        yaser arafatın tırnağı etmez bu adam
        türkiye olmazsa hiç ama bilmiyor

        Yorum

        • hikmet24
          Member
          • 28-11-2005
          • 1724

          #5
          Konu: Abbas'tan Rumlara destek

          Arabın dostluğu buraya kadar
          saygılar

          Yorum

          • sak55
            Banned
            • 30-05-2008
            • 2059

            #6
            Konu: Abbas'tan Rumlara destek

            arablardan ne bekliyorsunuzki bunların dostluğu düşmanından daha tehlikeli

            Yorum

            • cemal344
              Senior Member
              • 03-11-2005
              • 3977

              #7
              Konu: Abbas'tan Rumlara destek

              arabdan bukadar dost olur eh one minute ozaman

              Yorum

              • fuga
                Senior Member
                • 27-08-2004
                • 6397

                #8
                Konu: Abbas'tan Rumlara destek

                Originally posted by hikmet24 View Post
                Arabın dostluğu buraya kadar
                saygılar

                arabın dostluğumu arabtan dostmu olur ya

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X