EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

    Eğitim sistemimizde ki aksaklıklar yüzünden ÖSS başarısızlığına günah keçisi aranırken ,ben konu hakkında ki teşhislerimi sizlere yazmaya devam edeceğim.

    Lütfen birileri bana öncelikle şu sorularımın cevabını versin ;

    Hiçbir soru çözmeden liseden nasıl mezun oldu bu öğrenciler ?
    Türkçe sorularına hiç cevap vermeyen on binlerce öğrenci nasıl okuyor, okuduğunu nasıl anlıyor?
    Yüz binlerce kişinin fen bilimleri sorularına el sürmediği bir eğitim sisteminde mezun olan lise gençleri nasıl diploma aldı?
    Bu öğrencilerin hocaları ne düşünüyor?
    Yöneticiler ne düşünüyorlar. Gönülleri rahat mı?
    Doğal olarak içimdeki korku acaba üniversite mezunlarının durumu analiz edilse benzer sonuç çıkar mı?
    Bu sonuçları başka bir ülkenin bilim inansına sorsanız, acaba ülkemizin geleceği ile ilgili ne düşünürler?
    Doğal olarak ülkemizin yetkilileri ne düşünüyor?
    Bu sınav sonuçlarından kim sorumlu, öğrencinin kendisinin yoksa sistem mi?

    Bir önceki yazımda sizlere kendi oğlumdan örnek vermiştim. Kendimin de bizzat yaşadığı bu olayın neticesinde “aktif eğitim sistemi” adı altında ki sistemin mutlaka tekrar gözden geçirilerek ,klasik sistemle harmanlanıp Türk zihniyetine uygun bir şeklide yeniden düzenlenmesi gerektiğini de sizlere aktarmıştım.

    Şimdi yine bizzat ailece yaşadığımız olaydan yola çıkarak eğitim sistemimizin çarpıklığına devam etmek istiyorum.
    Oğlum bu yıl 10.sınıfı okudu. Yeni yönetmeliğe göre 'sınıfta kalma' diye bir olay yok. Türkçe – Mathematik bölümünde okuyan oğlum Kerem bu yıl iki dersten ikmale kaldı; Mathematik ve Geometri. Yani iki baba ders….
    Okullar kapandıktan hemen 15 gün sonra yapılan bu sınavlardan geçmesinin mümkün olmayacağına karar veren oğlum, sadece Mathematik dersinden sınava girmeye karar verdi. Geometri dersini ise not yükseltme sınavı ile kurtarma yoluna gitti.
    Koskoca bir yılda öğrenemediği Mathematik ve Geometri'yi 15 günde nasıl yapacağını şahsen ben de merak ediyordum.
    Nitekim oğlum Mathematik'ten geçti, Geometriden ise kaldı.Çünkü Geometri yerine girdiği Sağlık sınavından yüksek not alamadı. Yani Geometri dersinden kalan bir öğrenci Sağlık dersinden not yükseltebilirse ,not ortalaması 3 olacağından sınıfını geçebiliyor.
    Söyler misiniz bana ,Türkçe-Mathematik bölümünde okuyan bir öğrenci için Geometri ve Sağlık dersini aynı kefeye koyabilen bir sistemden ne beklenir?
    Şimdi, oğlum 11.sınıfa geometri dersinden sorumlu olarak geçti. Ama sağlık sınavından başarılı olsaydı, 10.sınıfın geometri dersinden de otomatikman geçmiş olacaktı.
    Peki 10.sınıfta geometri öğrenememiş olan bir öğrenci 11.sınıfın geometri dersini nasıl yapar?
    Başarısız olan öğrenci değil sistem.
    Hızımı alamadım, konuya devam edeceğim.Çünkü ben de bir veliyim…

    http://www.haberkapisi.com/yazi/egit...rumda-5208.htm
  • necatikaya
    Member
    • 20-12-2005
    • 1066

    #2
    Konu: EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

    Eğitimin başına,bakan olarak hukuk mezunu bir kişiyi getirirseniz olacağı budur.Ne bekleniyorki.

    Yorum

    • ali_ekber
      Member
      • 15-11-2004
      • 2525

      #3
      Konu: EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

      insan bir veli olarak düşünemeden edemiyor,acaba yöneticiler salak bir toplam yetişsinmi istiyorlar,nede olsa kendi çocukları yurt dışında okuyor,çok merek ediyorum şu bizim millet vekillerinin çocukları nerelerde okuyorlar bir araştırılıp millete listesi sunulsa,şayet Türkiyede okumuyorlarsa niye böyle eğitim sistemi istedikleri ortada,

      Yorum

      • ozkandonmez
        Administrator
        • 30-12-2002
        • 47398

        #4
        Konu: EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

        Eğitim sistemi son 15 yıldan bu yana dejenere edilmeye başlandı yeni bir şey değil. Öğretmenlerimiz daha iyi bilirler öğrenci derslere dahi girmez sınıfta kalması yada devamsızlık dan kalması gerekir ama müdür ve aile işbirliği ile öğretmen öğrencinin ayağına gider ve imtehan yapmak zorunda kalırsa üstelik cevap anahtarınıda verip 75 lik yap demek zorunda kalırsa tabiki olacağı buydu.

        Her şeye rağmen sınıfta bırakırsada öğretmenimiz soruşturma geçirme korkusu ile yaşar durur, öyle ya bu çocuk sınıfta kaldıysa yada o dersten geçemediyse öğretmen öğretememiş demek tir, böyle bir kanı olmasın diye öğrenci mecburen sınıf geçirilir.

        Peki ülkemizin geleceğini bu gençlere emanet edebilecekmiyiz, hayır diyenlere söylüyorum onlar bu ülkenin çocukları değilmi ? eğitim sisteminin bozukluğundan öğrencimi sorumlu ailelerimi sorumlu yoksa bu sistemi zorla eğitimsistemimize monte etmek isteyenlerdemi ?

        Bu çocuklar ülke yönetiminde yada ülkelerine faydalı olmaları noktasında sadece piyon olma vazifesi düşünülerek ona göremi yetiştiriliyor ?

        Yada aklıma gelen meselelerden biriside devlet okullarında eğitim kötü imajı yaratılıp kişileri özel okullara yöneltme durumlarımı var ?

        Ama görünen tek şey varki monte edilmek istenilen sistem bize taban tabana zıt durumdadır, bunu veliler ve diğerleri görüyor yetkililer ne zaman görür bilemiyorum.
        Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



        HAYDI IPTV YAPALIM

        TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

        LÜTFEN OKUYUN

        Yorum

        • alize31
          Member
          • 23-04-2007
          • 758

          #5
          Konu: EÐİTİM SİSTEMİMİZ BİTİK DURUMDA…!

          Originally posted by necatikaya View Post
          Eğitimin başına,bakan olarak hukuk mezunu bir kişiyi getirirseniz olacağı budur.Ne bekleniyorki.
          bu görüşe tamamen katılıyorum.bence bir kanun çıkarılıp,köy öğretmenliği yapmayan birinin milli eğitim bakanı olmasını yasaklanması gerekir.ankara merkeze göre müfredat programları yapılıp,ülkenin her yerinde uygulanmasını beklemek safdillikten başka nedir ki? bu güne kadar gelen bakanlar içerisinde ( son 20 yıldır) öğretmelikten gelen tek kişi vardı o da rahmeli avni akyol..mehmet sağlam ve hüseyin çelik de eğitimci kökenli ama onlar yüksek öğretimden gelme.aklıma gelen meb bakanlarına şöyle bir bakıyorum,hikmet uluğbay iktisatçı,köksal toptan hukukçu,erkan mumcu sanırım hukukçu vs.vs. yani siz sağlık bakanı olarak bir öğretmeni nasıl bakan yapamazsanız,adalet bakanı olarak nasıl öğretmeni bakan yapamazsanız, milli eğitim gibi ülkenin milli savunmadan bile daha önemli bir bakanlığına eğitimden bi haber bir insanı bakan olarak atayamazsınız.sözün özü,dadan düşenin halınden damda düşen anlar.öğretmenin halinden de ancak öğretmen kökenli bir bakan anlar.ondan sonra akademik başarıyı konuşmak gerekir.sistemsizliğin sistem haline geldiği bir ortamda artık balığın baştan kokmaması gerekir.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X