belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    #31
    Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

    arkadaşlar bulunduğunuz ilçelerdeki yerel yayınlar vericiler hakkında son durum nedir?sizin beldenizde de yaYINLAR KESİLDİMİ?TEŞEKKÜRLER.

    Yorum

    • stadyum
      Member
      • 24-09-2004
      • 548

      #32
      Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

      salim isimli değerli arkadaşımız benim günlerdim duymak istediğim yanıtı goldmaster bölümünde verdi.
      işte aylardır aradığım metin bu idi;
      salim den alıntıdır.
      Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, mülki idare amirlerini göreve çağırarak, illerde belediye başkanlıklarınca radyo ve televizyon yayınları yapılamayacağını veya belediyelerin mevcut olan yayınların aktarılmasını yapamayacaklarını bildirdi.

      Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 29.maddesinin (a) bendi olan 'Siyasi partiler, dernekler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, vakıflar, mahalli idareler ile bunlar tarafından kurulan veya bunların ortak oldukları kurum ve kuruluşlarına radyo ve televizyon yayın izni verilmez; bu kuruluşlar radyo ve televizyon yayın izni almış şirketlere ortak olamazlar' hükmü hatırlatılarak, belediyelerin radyo ve televizyon yayınlarını alıp aktarmalarına izin verilmesinin söz konusu olamayacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca Radyo ve Televizyon üst Kurulu'nun konuyla ilgili duyurusunun Resmi Gazete'nin 25451 sayılı nüshasında yayımlandığı da belirtildi

      Yorum

      • stadyum
        Member
        • 24-09-2004
        • 548

        #33
        Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

        bu metne resmi yollarla nasıl ulaştığını yada nasıl ulaşılabileceğini sizlerde arkadaşımda yşazarsa sevinirim.

        Yorum

        • rdbektas
          Junior Member
          • 10-12-2004
          • 45

          #34
          Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

          25451 sayılı R.G. 03 Mayıs 2004 tarihinde çıkmış. Yukarıdaki bilgiler ise Resmi Gazete'nin Çeşitli İlanlar bölümünde yayınlanmış.Adresi:

          Yorum

          • stadyum
            Member
            • 24-09-2004
            • 548

            #35
            Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

            bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler amacıma ulaştım.buldum konuyu..
            rtük duyurusunuda buldum....
            sizde ilçelerinizden haber verebilirsiniz.
            3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 29. maddesinin (a) bendi ile belirlenmiş olan “Siyası partiler, dernekler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, vakıflar, mahalli idareler ile bunlar tarafından kurulan veya bunların ortak oldukları şirketler, iş ortakları, birlikler ile üretim, yatırım, ihracat, ithalat, pazarlama ve finans kurum ve kuruluşlarına radyo ve televizyon yayını yapmaları mümkün olmadığı gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kararı gereğince mevcut radyo-televizyon yayınlarını alıp aktarmalarına da izin verilmemiştir.
            Bu nedenle İllerde belediye başkanlıklarınca radyo ve televizyon yayınları yapılıyor veya mevcut yayınlar aktarılıyor ise bu yayınların mülki idare amirlikleri tarafından durdurulması gerekmekte olup, aksi halde 3984 sayılı yasanın 34. maddesi gereğince yasal işlem yapılması söz konusu olacaktır.

            3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 29. maddesinin (a) bendi ile belirlenmiş olan “Siyasi partiler, dernekler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, vakıflar, mahalli idareler ile bunlar tarafından kurulan veya bunların ortak oldukları şirketler, iş ortakları, birlikler ile üretim, yatırım, ihracat, ithalat, pazarlama ve finans kurum ve kuruluşlarına radyo ve televizyon yayın izni verilmez; bu kuruluşlar radyo ve televizyon yayın izni almış şirketlere ortak olamazlar” hükmü uyarınca mahalli idarelerin radyo ve televizyon yayını yapmaları mümkün olmadığı gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararı gereğince mevcut radyo-televizyon yayınlarını alıp aktarmalarına izin verilmesi de söz konusu değildir.

            Bu nedenle illerde belediye başkanlıklarınca radyo ve televizyon yayınları yapılıyor veya mevcut olan yayınlar aktarılıyor ise bu yayınların mülki idare amirlikleri tarafından durdurulması gerekmekte olup, aksi halde 3984 Sayılı Yasanın 34. maddesi gereğince yasal işlem yapılması söz konusu olacaktır.

            Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun konuyla ilgili duyurusu Resmi Gazetenin 3 Mayıs 2004 tarih ve 25451 sayılı nüshasında yayımlanmıştır

            Yorum

            • mturkkan
              Junior Member
              • 23-02-2004
              • 40

              #36
              Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

              Afyon Cay ilcesinden katiliyorum..Burada henüz bir kesilme yok..9 adet ulusal kanal yayini var.Bunlarin 6 tanesi belediyenin kendi vericileri tarafindan yapiliyor..digerleri TGRT,STV ve Knl 7..STV ile ilgili zaman gazatesi bürosundaki arkadasima sordum az önce konuyu ..kendilerine rtük tarafindan bir yazi gelmis..bazi sartlar öne sürülüyormus..örnegin rtük tarafindan önerilen cihaz alinacakmis..frekans tahsisi yapilacakmis..vb..bence konu cok hassas..tekrar düzenleme yapilacaktir ..arkadaslarin degindigi gibi kücük yerlerde alim gücü olmayanlar madur olacaklar..bu dikkate alinacaktir..saygilar

              Yorum

              • stadyum
                Member
                • 24-09-2004
                • 548

                #37
                Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

                tekarar düzenleme diye bir şey olamaz çünkü karar resmi gazetede yayımlandığına göre belediyelerin yayın yansıtması ne şekilde olursa olsun yasak artık.o yüzden yansıtan belediyelerde artık yansıtmayacaktır.bu zaten yanlıştı.kanalların vericileri olduğu yerlerde izlenecek olmadığı yerde ise halk şifresiz uydu alıcı alacak.zaten 2014 e kadar havadan dijital yayıncılağada geçilecek yani zaten bu verimsiz kötü görüntülü belediye vericileri gereksiz kalabalık yapıyor ve verim düşürüyordu.iyi oldu kapanması bence.
                2014'TE ANALOG YAYINCILIK SONA ERECEK
                30.03.2005 10:15:02

                Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de 2006 yılında başlatılması planlanan sayısal yayıncılığın, 2014 yılında tamamlanacağını ve analog yayıncılığın bu tarihte sona ereceğini söyledi.

                Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) faaliyetlerine ilişkin Etap Altınel'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Atalay, ilk olarak dijital yayına geçişle ilgili açıklamalarda bulundu.
                Kitle iletişim araçlarının öneminin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken Atalay, Türkiye'nin de gerek teknik gerekse hukuki altyapı bakımından çağı yakalayacağını kaydetti. Atalay, ''Aksi takdirde radyo ve TV yayıncılığı alanında rekabet zorlaşacaktır'' diye konuştu.
                Atalay, analog yayıncılığın giderek terk edildiğini ve sayısal yayıncılığa geçildiğini belirterek, analog yayın vericilerinin görüntü kirliliğine neden olduğunu, dijital yayına geçilince bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi.
                Sayısal yayın ile daha iyi görüntü ve ses kalitesine ulaşılacağını, 2006 yılında başlanacak yeni sistemle kapsama alanı yetersizliği sorunlarının biteceğini, işletme giderlerinin de azalacağına işaret eden Atalay, özel yayıncıların da önce Ankara, İstanbul ve İzmir ile başlayarak 2014 yılına kadar tamamen sayısal yayına geçeceklerini kaydetti.
                Atalay, bu üç ilde başlanmasının nedeninin ise bu illerde karşı karşıya kalınan frekans sıkışıklığı olduğunu belirtti.
                Devlet Bakanı Atalay, sayısal yayının herkese hayırlı olmasını diledi


                kaaynak http://www.hypertv.web.tr/default.as...&habernum=4776

                Yorum

                • stadyum
                  Member
                  • 24-09-2004
                  • 548

                  #38
                  Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

                  arkadaşlar rtük e yaptığım bilgi edinme talebi başvurumun cevabı az önce mailime geldi.izninizle bunu sizinle paylaşmak istiyorum;
                  4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında 15/03/2005 tarihinde Üst Kurula elektronik ortamda yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir.
                  3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 29uncu maddesinin (a) bendi ile belirlenmiş olan “Siyasi partiler, dernekler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, vakıflar, mahalli idareler ile bunlar tarafından kurulan veya bunların ortak oldukları şirketler, iş ortakları, birlikler ile üretim, yatırım, ihracat, ithalat, pazarlama ve finans kurum ve kuruluşlarına radyo ve televizyon yayını yapmaları mümkün olmadığı gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kararı gereğince mevcut radyo/televizyon yayınlarını alıp aktarmalarına da izin verilmemiştir.
                  Bu nedenle, İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarınca radyo ve televizyon yayınları yapılıyor veya mevcut yayınlar aktarılıyor ise bu yayınların Mülki İdare Amirliği tarafından durdurulması gerekmekte olup, aksi halde 3984 sayılı Yasanın 34üncü maddesi gereğince yasal işlem yapılması söz konusu olacaktır.
                  Bilgilerinizi rica ederim.
                  Yılmaz KESMECİ
                  Radyo ve Televizyon
                  Üst Kurulu Başkanı a.
                  İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanı

                  Yorum

                  • hazeyn
                    Member
                    • 26-01-2004
                    • 1092

                    #39
                    Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

                    tüm belediyeler de ne zaman faliyete geçecek bu o na göre uydu stok yapalım yaw

                    Yorum

                    • Afyonlu03
                      Junior Member
                      • 08-07-2004
                      • 92

                      #40
                      Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

                      Arkadaşlar ben de afyon başmakçı ilçesinde oturuyorum. hatta ben belediyenin vericilerine bakıyorum. bize hıç bır bilgi gelmedi.şu anda star atv show tv kanal d tv8 ntv ulusal kanal kanal 7 ve stv yayınlarını veriyoruz. ulusal kanal deyınce şaşırabilirsiniz. bu belediye vericisi degil bır sıyası partının vericisi oldugu ıcın istekte bulundular. elektırıgını kullanıyorlar sadece. o da 23 nisanda degisecek zaten halk tv yayınını verecegiz ulusal ın yerıne. yanı kısacası bu saydıgım kanalların yayını devam ediyor. kapat derlerse bızde kapatacaz.

                      Yorum

                      • evren8098
                        Junior Member
                        • 09-03-2005
                        • 52

                        #41
                        Konu: belediyeden yapılan tv yayınlarını yasaklayan kanun

                        RTUKTEN BELEDİYE YAYINLARI HAKKINDA burayada bi baksan stadyum kardes

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor
                        X