CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armonil
    Member
    • 05-06-2007
    • 758

    CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

    CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

    tıklayınız...
    CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, merakla beklenen 3. köprü ve bağlı yollarına ilişkin kesinleşmiş planı ele geçirdiklerini iddia etti. İşte CHP'nin açıkladığı güzergah:






    18 Ağustos 2009 12:58

    CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüyle ilgili projeyi elde ettiklerini ileri sürerek, ''Üçüncü köprü, Silivri Kınalı'dan başlıyor, Gebze Topçular'da sona eriyor. Köprü güzergahındaki ormanlar ve su havzaları büyük bir tahribatla karşı karşıya'' dedi.
    Tekin, İstanbul İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bilgisi dahilinde hazırlanan İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüyle ilgili projeyi Ankara'da elde ettiklerini iddia etti.
    Güzergahı gösteren bir proje önünde konuşan Tekin, ''Üçüncü köprünün bir ucu Silivri, bir ucu Topçular. İşte İstanbul halkının ve Türkiye'nin uzun süredir beklediği üçüncü köprü projesini paylaşıyorum'' dedi.
    İstanbul'un 1/100.000'lik planında üçüncü köprünün yer almadığını ifade eden Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    ''Çok merak edilen üçüncü köprünün ayakları Tarabya ile Beykoz arasında. Üçüncü köprü, Silivri Kınalı'dan başlıyor, Gebze Topçular'da sona eriyor. Güzergahın geçtiği yerlerin önemli bir kısmı orman ve su havzası. Bu nedenle üçüncü köprü güzergahındaki ormanlar ve su havzaları büyük bir tahribatla karşı karşıya.''
    ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da yeni köprünün planını bu vasıtayla öğrenmiş olacağını'' ileri süren Gürsel Tekin, güzergahta orman ve tarım arazilerinin yer aldığını savundu.
    CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, projeye göre, üçüncü köprü güzergahında yer alacağını ifade ettiği Büyükçekmece, Çatalca Hadımköy bölgelerinde birçok arazinin kısa sürede el değiştirdiğini ileri sürerek, bu arazilerin kimlere ait olduğunun araştırılması ve ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.
    Tekin, özellikle Silivri, Arnavutköy, Başakşehir, Alibeyköy, Kurtköy, Çavuşbaşı gibi yerlerde arazi el değiştirmelerinin çok fazla olduğunu ve bu şekilde yüksek rant elde edileceğini savundu.
    Planlanan köprü güzergahının Bahçeşehir, Olimpiyat Stadı, Sazlıdere Havzası, Alibeyköy havzası, Fatih ve Belgrad ormanları üzerinden Hacıosman, Aslantepe'yi de kapsadığını savunan Tekin, güzergah üzerindeki ormanlık alanlar ve su havzalarının büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.
    Gürsel Tekin, ''Tarabya'da Tarabya Otelinin ve önemli bir adamının yalısının üstünden geçecek olan köprünün ayakları, Avrupa yakasında, Marmara Üniversitesine ait arazide, Anadolu yakasında ise Beykoz'da Devlet Su İşlerinin arazisinin tam üstünde olacak'' diye konuştu.
    Köprü güzergahının, Beykoz'dan sonra Polonezköy, Çavuşbaşı, Şile Otobanı, Çekmeköy, Melen suyunun bağlantısının olduğu Ömerli Havzası, Formula 1 Pisti, Kurtköy Kavşağı, Sabiha Gökçen Havaalanı, Akfırat, İzmit ve Gebze'den geçerek, Topçular Mevkisi'nde sona ereceğini iddia eden Tekin, şöyle devam etti:
    ''Anadolu yakasının akciğeri olan Polonezköy'ün ormanları da ciddi bir tehlike altında. Çavuşbaşı'nda araziler 2B arazileri. Ama ne gariptir, kamu arazisinden geçmiyor, ormanı yararak geçiyor. Kimindir bu araziler? Çekmeköy'de de orman alanlarının bir kısmı ve en önemlisi Ömerli Havzası ciddi bir tehlike altında. Kurtköy kavşağında ve Formula 1 Pisti'nin bulunduğu Akfırat'ta da çok önemli arazilerin son 1 yıldır el değiştirmiş, kapatılmış.''
    Gürsel Tekin, açıkladığı üçüncü köprü projesinin ''yalan'' olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılması halinde doğruluğunu ispat edebileceklerini bildirdi.
    Projeye belli bürokratların imza atmadığını, bu nedenle onları kutladığını kaydeden Tekin, bir daire başkanının imzası bulunan projede Karayolları Genel Müdürünün imzasının yer almadığını öne sürdü.
    Tekin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu konudaki tavrı ve düşüncesini çok merak ettiğini söyledi.
    Birinci köprü yapıldığında kentin nüfusunun 3 milyondan 5,5'a çıktığını, 8 milyon kişinin de ikinci köprüyle geldiğini belirten Tekin, ''Üçüncü köprüyle buraya bir 10 milyon kişi daha gelecek demektir'' dedi.
    CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, eylül ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine gündeme geldiğinde, plana açık ve net bir şekilde karşı çıkacaklarını bildirdi.
  • armonil
    Member
    • 05-06-2007
    • 758

    #2
    Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

    Hep birlikte görürüz inşallah....

    Yorum

    • armonil
      Member
      • 05-06-2007
      • 758

      #3
      Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

      Topbaş'a göre 3. köprünün güzergahı

      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üçüncü köprününün geçeceği güzergahı açıkladı. Topbaş, bazı değişiklikler olma ihtimalinin çok büyük olduğunu söyledi.






      19 Ağustos 2009 16:55

      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprünün ''Beykoz ile Tarabya arasında bir iz olarak belirlendiğini'' açıkladı.
      Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından açıklanan 3. köprü güzergahına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
      ''Tekin'in, zaman zaman 'gündemde nasıl olabilirim' diye kendince adımlar atmaya çalıştığını'' öne süren Topbaş, ''İfadelerinde 'sayın başkan güzergahı benden öğrensin' diyor. Şunu açık söyleyeyim. Onların bilgileri bizim unuttuklarımızdan fazla değil. Bilgileri yetmez. Bu şehri yöneten, yıllardır bu şehirde yaşayan birisi olarak bu kentin bütün gelişme süreçlerini ve bundan sonraki süreçlerini yakından takip eden ve bu konuda yetkin olan bir insan olarak tabii ki bütün süreci takip ediyoruz'' diye konuştu.
      Topbaş, 3. köprünün güzergahına ilişkin 4 yılı aşkın süredir Başbakan ve ilgili bakan ve kurumlarla birlikte yaptıkları bir çalışma bulunduğunu ve ilk aşamada 5 ayrı nokta üzerinde durulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
      ''Sayın Başbakanımızın da hassasiyeti, havzaların etkilenmemesi, orman alanlarının minimum ölçekte veya en az etkilenecek ölçekte bir yer belirlenmesiydi. Ve 3. köprü için mevcut 2. köprünün biraz kuzeyinden, Tarabya bölgesinden bir iz belirlendi. Bir çalışma yapıldı ve bize takdim edildi. Geçen haftaki koordinasyon toplantısında heyetimizle birlikte bu güzergah üzerinde incelemeyi yaptık. Bizim koordinasyon kurulumuza bu konuda bilgi aktardık ve beraberce bir çalışma yürüttük.
      Bunlar planlara işlenecek ve tabii ki güzergahın üzerindeki etkileşimler dikkate alınacak. Buradaki kamulaştırma alanlarının getireceği maliyetler de dikkate alınarak bazı değişiklikler olma ihtimali çok büyük. Yer yer olabilir. Tabii ki önümüzdeki ay meclise getirilecek. Mecliste tartışılacak, konuşulacak, değerlendirme yapılacak ve karara bağlanacak. İstanbul'un ihtiyacı olan Avrupa ve Asya yakası arasındaki geçişlerde çok önemli olan bir güzergahın tedariki açısından bu önemli.''

      Yorum

      • armonil
        Member
        • 05-06-2007
        • 758

        #4
        Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

        Başbakan Erdoğan, yapımı planlanan 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahına ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:
        ''Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı bir kaç güzergah var. Nihai çalışmamızı Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz.
        Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahutta bir rol kapmaktan öte bir şey değil.'

        Yorum

        • cem296
          Banned
          • 29-11-2005
          • 347

          #5
          Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

          hiç bir alt yapı hazırlıgı yapmadan , arastırıp, uzmanlarına danısılmadan işlere kalkısmak bir meziyet degil ,halka eziyet olur.
          basbakanın olaylara yaklasımı artık degismeli ben ne dersem olur gibilerinden acıklamalar ne kendisine ne de ülkemize fayda saglar.
          bir sürü agacın tahrip edilecegi ortada, zaten her yıl orman yangınlarından binlerce hektar zarar görürken ,birde 3. köprü için bir sürü agacın tahrip edileceginden bahsedilmesi ne kadar üzücü degil mi?
          3.köprü işe yarar mı onu da görecegiz, istanbul nüfusu bu kadar artarken

          Yorum

          • ASIM MAVZER
            Member
            • 14-05-2007
            • 1601

            #6
            Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

            herşeye karşı çıkmak bunların genlerinde var.karadeniz otoyolu yapılırkende bunlar yaygarayı koparmışlardı, yok deniz doluyor yok doğa katlediliyor. buraya kadar tamamda bunlara karşı çıkarken, ne yapılabileceğini bir karşı proje olarak sun bakalım. oda yok , ne var illede karşı çıkmak var. deniz dolgusuyla 10 milyar dolara çıkan yol, dağlardan geçse idi, 100 milyar dolara kurtaramazdı devlet. bu millet sizi anlamadı, anlamamayada devam ediyor...

            Yorum

            • armonil
              Member
              • 05-06-2007
              • 758

              #7
              Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

              Originally posted by cem296 View Post
              hiç bir alt yapı hazırlıgı yapmadan , arastırıp, uzmanlarına danısılmadan işlere kalkısmak bir meziyet degil ,halka eziyet olur.
              basbakanın olaylara yaklasımı artık degismeli ben ne dersem olur gibilerinden acıklamalar ne kendisine ne de ülkemize fayda saglar.
              bir sürü agacın tahrip edilecegi ortada, zaten her yıl orman yangınlarından binlerce hektar zarar görürken ,birde 3. köprü için bir sürü agacın tahrip edileceginden bahsedilmesi ne kadar üzücü degil mi?
              3.köprü işe yarar mı onu da görecegiz, istanbul nüfusu bu kadar artarken
              Araştıma yapmadan atıp tutan başbakanmı yoksa başkalarımı 4.mesajı okumadınız herhalde.

              Yorum

              • serbest
                Member
                • 16-01-2006
                • 1105

                #8
                Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

                Erdoğan 13 yıl önce 3.köprüye karşıymış:

                Mimar Oktay Ekinci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996’da 3. köprüye karşı çıkışını şöyle anlattı: “Tayyip Erdoğan başkan olunca bizlere 1995 yılında 1/50 bin ölçekli plan çalışması yaptırdı. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ise bugünküyle hemen hemen aynı güzergaha bir köprü ve bağlantı yolu projesinin imar planına işlenmesini istedi. Erdoğan 3. köprü yapılırsa İstanbul’un geleceğinin nasıl olacağı hakkında bir çalışma yaptırdı. Belediyenin şehir plancıları 6 ay çalıştı. 3. köprünün İstanbul’a 2020 yılında nasıl zarar vereceği şehircilik biliminin kestirimleriyle ispatlandı” dedi.

                “Köprüyü reddediyoruz”

                Ekinci, Erdoğan’ın bu çalışmayı bir basın açıklamasıyla duyurduğunu şöyle anlattı: “Hazırlanan senaryo pafta İstanbul’un kuzeyinin tamamen yok olacağını gösteren bir paftaydı. Çalışma bittiğinde 1996 baharında bir toplantı yapıldı. O pafta bu toplantıda asıldı. Erdoğan’ın sağına ben, soluna meslek odaları başkanları arkadaşlar oturdu. Başkan Erdoğan toplantıda ’İşte bizim arkadaşlarımızın hazırladığı bilimsel çalışmaya göre 3 köprü İstanbul bir çok yönden bitireceği için biz köprüye karşıyız ve reddediyoruz’ dedi.”

                Yorum

                • hikmet24
                  Member
                  • 28-11-2005
                  • 1724

                  #9
                  Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

                  Originally posted by serbest View Post
                  Erdoğan 13 yıl önce 3.köprüye karşıymış:

                  Mimar Oktay Ekinci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996’da 3. köprüye karşı çıkışını şöyle anlattı: “Tayyip Erdoğan başkan olunca bizlere 1995 yılında 1/50 bin ölçekli plan çalışması yaptırdı. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ise bugünküyle hemen hemen aynı güzergaha bir köprü ve bağlantı yolu projesinin imar planına işlenmesini istedi. Erdoğan 3. köprü yapılırsa İstanbul’un geleceğinin nasıl olacağı hakkında bir çalışma yaptırdı. Belediyenin şehir plancıları 6 ay çalıştı. 3. köprünün İstanbul’a 2020 yılında nasıl zarar vereceği şehircilik biliminin kestirimleriyle ispatlandı” dedi.

                  “Köprüyü reddediyoruz”

                  Ekinci, Erdoğan’ın bu çalışmayı bir basın açıklamasıyla duyurduğunu şöyle anlattı: “Hazırlanan senaryo pafta İstanbul’un kuzeyinin tamamen yok olacağını gösteren bir paftaydı. Çalışma bittiğinde 1996 baharında bir toplantı yapıldı. O pafta bu toplantıda asıldı. Erdoğan’ın sağına ben, soluna meslek odaları başkanları arkadaşlar oturdu. Başkan Erdoğan toplantıda ’İşte bizim arkadaşlarımızın hazırladığı bilimsel çalışmaya göre 3 köprü İstanbul bir çok yönden bitireceği için biz köprüye karşıyız ve reddediyoruz’ dedi.”
                  http://www.ekonorm.com/haber/guncel/...ce_ne_demisti/
                  llovesaygılar

                  Yorum

                  • ybæl©ik
                    ADMINISTRATOR
                    • 25-01-2003
                    • 30775

                    #10
                    Konu: CHP, 3. Köprü güzergahını açıkladı

                    Köprü bir ihtiyaçsa yapılacaktır. Bunun arkasında birşeyler aramak yanlıştır, sonuçsuz tartışmalar zaman kaybıdır.

                    Güzergah konusunu tartışabilirsiniz ama kim/kimler hangi güzergahı düzenlerse düzenlesin mutlaka birileri buna muhalif olacak ve rant söylemlerini dile getirecektir. Kimseyi memnun edemezsiniz, hele ki bu günki siyasi anlayışı, yaklaşımı ve tavrı ..........

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X