Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

    MİLLİ EÐİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA
    Depremzedeler dün bir vali yardımcısının taşınmasına yönelik protestolar sırasında lojmanlarda kalan diğer bürokratları da hedef aldı. Bu sırada olay yerinden tesadüfen geçen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, depremzedelerin “Utan utan size ev mi yok' tepkileriyle karşılaştı. Dün sayfalarımıza yansıyan olayın altında başka bir skandal çıktı.

    Protesto fotoğraflarında İspirli'yi gören bazı kaynaklar, Milli Eğitim Müdürü'nün İstanbul'da başka bir lojmanı haksız yere yıllardır kullandığını ihbar etti.

    İddiaya göre İspirli, Kocaeli'ndeki deprem konutlarında oturduğu lojman dışında, 2006'dan bu yana görev yapmadığı İstanbul Şişli'deki bir ilköğretim okulunun bahçesindeki lojmanı da kullanıyor.

    İspirli'nin İstanbul Şişli'deki lojmanı boşaltmadığı, hakkında bakanlığa birden fazla şikâyet dilekçesi yazılmasına rağmen, İspirli'nin lojmanı boşaltmadığı da öne sürüldü.

    Oysa “Kamu Konutları Yönetmeliği”ne göre konutlarda oturma süresi oldukça açık. Madde 20'de “Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir” deniliyor.

    Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü İspirli'nin İstanbul'daki görevi 2006 yılında son buldu. Yani İspirli, 2006 yılında ayrıldığı görevin ardından en geç üç ay içinde boşaltması gereken lojmanda yönetmeliği çiğneyerek hala oturuyor.

    İSPİRLİ İZNE AYRILDI
    Kocaeli'nde evlerinden çıkarılan depremzedelerin dün yaptıkları protestoya hedef olan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'den lojman skandalı ile ilgili bilgi alınamadı.

    Çalışma arkadaşları İspirli'nin iki gün izine çıktığını söylerken, İspirli'ye cep telefonundan da ulaşılamadı.

    İstanbul'da birden fazla görevde bulunan İspirli, 2003 yılında İstanbul Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, 2006 yılında bu görevden Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ardından da 2008 yılında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

    KONUTLARIN PARASI SADDAM'DAN
    Marmara Depremi'nde ailelerini, çocuklarını ve yakınlarını kaybeden yüzlerce depremzede, Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in Marmara Depremi'nin ardından 10 milyon dolarlık hibesiyle yapılan deprem konutlarına yerleştirilmişti.

    Ancak deprem mağduru yüzlerce aile 5 senenin sonunda 'Burada oturma süreniz doldu' denilerek evlerinden çıkartılmış, boşalan binalara vali yardımcıları, Emniyet Müdürlüğü ile kamu kuruluşları yöneticileri yerleştirilmişti. (Hürriyet)

  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    #2
    Konu: Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

    Hurriyet.com.tr’nin ortaya çıkardığı lojman skandalında, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli Doğan Haber Ajansı’na konuştu: “İki lojmanı da en kısa sürede boşaltacağım”




    DEPREMZEDELERİN PROTESTOSUNDAN FOTOÐRAFLAR

    İstanbul Şişli'de de lojmanda eşyasının bulunduğu ileri sürülen İspirli, tepkinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, “Şu anda kendime kiralık ev arıyorum. Hem İzmit Arızlı'daki, hem de İstanbul Şişli'deki daireyi boşaltacağım” dedi.

    İzmit Arızlı Mevkii'nde Irak'ın yardımıyla yapılan deprem konutlarından, depremzedelere boşalttırılan evlerin bürokratlara lojman olarak verilmesini protesto edenler, gösteriler sırasında burada oturan bazı vali yardımcıları ile Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'ye de sözlü tepki göstermişti.

    Protesto gösterileri sırasında çekilen fotoğraf ve görüntüleri gazetelerde ve televizyonlarda yer alan ve 9 ay önce İstanbul'dan Kocaeli'ne atanan Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'nin İstanbul Şişli'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanda da eşyaları bulunduğu belirlendi.


    Nevzat İspirli, Şişli'deki lojmanın süresinin Ağustos sonunda biteceğini söyledi. İspirli, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

    “İzmit Arızlı'daki konuta 225 TL kira ödüyorum. Orası lojman değil. İstanbul Şişli'deki lojmanda oturmak için Ağustos sonuna kadar süre istemiştim. Şişli'deki lojmanı da boşaltıyorum. Kendime şimdi ev arıyorum. İki evi de boşaltıyorum. Şişli'deki lojmanı haksız yere kullanmadım. İl Milli Eğitim Müdürü olarak müsaadeli oturdum. Şimdi ikisini de boşaltıyorum.”

    Hurriyet.com.tr’nin ortaya çıkardığı lojman skandalında, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli Doğan Haber Ajansı’na konuştu: “İki lojmanı da en kısa...

    Yorum

    • hikmet24
      Member
      • 28-11-2005
      • 1724

      #3
      Konu: Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

      gayet doğal arkadaşım kimse bunların tavuğuna bile kış diyemez ergenekoncu diye içeri tıkarlar maazallah
      saygılar

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR

        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

        Basından takip ediyoruz ... İşin aslı ne olursa olsun depremzedeler için mağdur insanlar için yaptırılmış olan konutların bu şekilde kullanılması amaç dışıdır, ahlaka sığmaz, geleneklerimize aykırıdır, ... bırakın herşeyi insanlığa ters düşmektedir.

        Yorum

        • hikmet24
          Member
          • 28-11-2005
          • 1724

          #5
          Konu: Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

          Originally posted by ybæl©ik
          Basından takip ediyoruz ... İşin aslı ne olursa olsun depremzedeler için mağdur insanlar için yaptırılmış olan konutların bu şekilde kullanılması amaç dışıdır, ahlaka sığmaz, geleneklerimize aykırıdır, ... bırakın herşeyi insanlığa ters düşmektedir.
          insanlık ölmüş ustam başımız sağolsun
          saygılar

          Yorum

          • tufansemiz
            Junior Member
            • 20-12-2004
            • 246

            #6
            Konu: Depremzedeye YASAK müdüre SERBEST

            bu toplum tepkisini bunlar düzelene kadar devam ettirmezse daha başımıza neler gelecek allah bilir..

            Yorum

            İşlem Yapılıyor