Erdoğan'dan iftar sürprizi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    Erdoğan'dan iftar sürprizi

    Erdoğan'dan iftar sürprizi



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam iftarda Ankara Bağcılar Mahallesi'nde bulunan gecekonduları gezdi.


    AA

    Başbakan'dan toprak yollarının asfaltlanmasını isteyen mahalleliye Başbakan'ın cevabı ''Gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun'' oldu.

    Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta yaşayan 70 yaşlarındaki Çöllo ve Ayşe Olgun çiftinin evine gitti.
    Sokakta toplanan mahalle sakinleri çıkışta Başbakan Erdoğan'dan toprak yollarının asfaltlanmasını istedi.

    'DEDİÐİNİZ GİBİ DEÐİLSE GİDİN ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN ÖNÜNDE OTURUN' Erdoğan iftarda gecekonduları gezdi



    Foto galeri için tıklayın

    “Çankaya Belediyesi'nin 'sokak 12 metrenin üzerinde olduğu için' konudan Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunun' söylendiğinin” belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Ben soruştururum. Gerçekten böyleyse, sizin dediğiniz gibiyse ben bizzat takip ederim, ama değilse o zaman da derim ki 'gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun.' Herkes görevini bilecek, sorumluluğunu bilecek, sorumluluğunun gereğini yapacak. Büyükşehir'in sorumluluğu neyse o sorumluluk alanına gireni yapsın, ama ilçe belediyesi de kendi sorumluluk alınına gireni yapsın.”

    Başbakan Erdoğan, yanındaki görevlilere sorun yaşanan sokakları not ettirdi.

    GENCE GÖZALTI

    Bu arada, “Kürt sorunu ne olacak...?” diye bağıran bir genç korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

    1500 TL PARA YARDIMI

    Ziyaretle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan ev sahibi Ayşe Olgun, Erdoğan'la sohbet ettiklerini söyledi.
    Kendilerine bin 500 TL para yardımı yapıldığını ve 3 paket gıda yardımında bulunulduğunu anlatan Olgun, eşinin felçli olduğunu belirtti.
    Başbakan Erdoğan, aynı mahalledeki başka evleri de ziyaret etti.

    ERDOÐAN'I GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR

    Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmeyen ziyaretler sonrasında, ev sahipleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Gecekonduda oturan 5 çocuk babası 52 yaşındaki inşaat bekçisi Rafet Arslan, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti konusunda daha önceden bilgilendirilmediklerini, Erdoğan'ı kapıda gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.

    Erdoğan'ın kendilerine “ramazan dolayısıyla evleri gezdiklerini” söylediğini dile getiren Arslan, sorunlarını anlattıklarını belirtti.
    Sohbet sırasında ekonomik krize de değindiklerini kaydeden Arslan, Erdoğan'ın kendilerine bir takım hediyeler verdiğini aktardı.

    Başbakan Erdoğan, daha sonra bir evi daha ziyaret etti.
    Evin 19 yaşındaki oğlu Mustafa Kılıç, Erdoğan'a eğitimindeki sorunları anlatığını söyledi.
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: Erdoğan'dan iftar sürprizi



    Çankaya Belediyesi'nin 'sokak 12 metrenin üzerinde olduğu için' konudan Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunun' söylendiğinin” belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Ben soruştururum. Gerçekten böyleyse, sizin dediğiniz gibiyse ben bizzat takip ederim, ama değilse o zaman da derim ki 'gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun.' Herkes görevini bilecek, sorumluluğunu bilecek, sorumluluğunun gereğini yapacak. Büyükşehir'in sorumluluğu neyse o sorumluluk alanına gireni yapsın, ama ilçe belediyesi de kendi sorumluluk alınına gireni yapsın.”
    bu sözler çoook ilginç geldi.

    Yorum

    • cem296
      Banned
      • 29-11-2005
      • 347

      #3
      Konu: Erdoğan'dan iftar sürprizi

      ucuz politikalar bunlar, yap işlerin takdir edil , yapamıyorsan çekil dürüst desinler, ama nerde siyasilerde bu anlayıs . yaptıkları eline yüzüne bulaşsa bunun faturasını halkın ya harcamalarına ya da dünya ekonomik bunalmının yolactıgı ekonmomik buhranda suc buluyorlar o da olmadı muhalefette.
      hep bizler dürüstlügümüzle dünyaya örnek oldugumuzu kanıtlamaya calısırken , dünyada yasanan dürüstlüklere pek benzemez tavırlarımız var : mesela japonya'da iç isler bakanı çıkan gösterilerde bir vatandasının ölmesi üzerine derhal istifasını verirken , ülkemizde yanlıs hatırlamıyorsam C.Çicek'in A.bak. döneminde cezaevinde cıkan olaylarda bir kişi ölmüstü , acıklama su idi'' olayı en az can kaybı ile atlattık''
      -evlere gidip de sigara kullanıp kullanmadıgın sormak marifet degil, işsizlikten bahset öncelikle, probleme cçzüm olamıyorsan çekil aradan derler, mertlik göster artık biz yapamıyoruz baska alternatifler aranmalı demeli ama yok, varsa yoksa çevresini doyurmakla mesguller, demokrasi dersi verirler cevrelerine,yeni moda sigara bırakmanın faydalarından bahsedilir,
      -halkın büyük bir cogunlugunun günlük 1 lira ile gecindigini görmeyin ,sonra sen git fakir bir ailenin iftarına katıl.aslında cok büyük bir onur kırıcı durumdur .
      -esin, cocugun işi yok, sigara kullanıp kullanmadıgını öncelikle sor, ne kadar önemli ya, işssizlik çözümlenir asıl problem sigara herhalde,
      işsizlik ile ortaya cıkan bunalım vakaları dolayısıyla intiharlar, cinnet gecirenlerin artısı söz konusu iken , eften püften durumlarla ugrasmayı bırakın,
      bu ülkede kürt-türk kardesce yasamayı biliyor ve bu yüzyıllardır sürüyor, bunu siyasi rant haline getirseniz bu pire için yorgan yakmaktan baska bir seye benzemez , ayrısmanın olamasını istemektir, dagdaki teroriste sempati duymaya benzer, adamların yaptıgı terore anlam kazandırmak olur...
      dengeler bu sekilde saglanmaz bu akp'ye belki oy kazandırır ama unutulmasın ki ülke istemedigi parcalanma noktalarına da varır o zaman kimin kellesinin gidecegi herhalde bilinir...
      eğitim+ saglık+ ekonomik kalkınma planları : güneydogu+ dog.and için cozümdür
      baska cözümler yapay ve gecici cözümdür

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X