Evli öğretmenlere müjde

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Evli öğretmenlere müjde


    Evli öğretmenlere müjde
    26 Ağustos 2009 Çarşamba 13:19
    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, evli öğretmenleri sevindirecek bir talimat verdi.

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan evli öğretmenlere müjde. Evli öğretmenlerin aynı ilde görev yapması için puan esası kaldırıldı.

    Karar Milli Eğitim Bakanı'nın verdiği talimatla alındı. Çubukçu'nun ailenin korunması için bu talimatı verdiği öğrenildi.

    İL UYGULAMASI EMRİNE GERİ DÖNÜLDÜ
    Buna göre, eş durumundan öğretmen atamalarına "il uygulaması emrine" geri dönüldü. Evli öğretmenler için yeniden kolaylık sağlanmış oldu.

    Açıklamaya göre, kadrolu öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurularında, öğretmenin, alanında yeterli kurum olması halinde elektronik başvuru formundaki 25 tercihini doldurması, alanında yeterli kurum olmaması halinde açık bulunan kurumların tamamını ve 26. tercih olan "tercihlerime atanamadığım takdirde boş kalan kurumlara atanmak istiyorum" seçeneğini işaretlemesi gerekecek.

    Öğretmenin yapılan işlemler doğrultusunda atanamaması durumunda ise 27. tercih olarak, "İl emrine atanmak istiyorum" seçeneği işaretlenebilecek.

    Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri ise boş pozisyonlara başvuru almak suretiyle puan üstünlüğüne göre yapılabilecek.

    Karardan önce evli öğretmenlerin aynı ilde görev yapabilmeleri için puan koşulunun sağlanması ve o ilde boş kadronun bulunması gerekiyordu.
    kaynak:internethaber
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Evli öğretmenlere müjde

    kayıt ve nakil olacak öğrenciler için kayıt bölgesi zorunluluğu ve kontrolü geçerli olacaktır. Anasınıfını aynı okulda okuyan, kayıt bölgesi dışındaki kardeşleriyle aynı okula gitmek isteyen ve çalışan anne babaların işyerlerine yakın okula kaydedilmeleriyle ilgili istekler dikkate alınmayacaktır.
    Şu konuya da bir el atıverseniz sayın bakanım. Gerçi uygulamanın altında sizin imzanız var ya...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor