2011-2012 senaryoları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    2011-2012 senaryoları

    Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkacak


    2011 - 2012 Türkiye'si: Erdoğan Çankaya'ya çıkacak Gül devir için bekleyecek. 3. adam Başbakan alacak.
    29 Ağustos 2009 / 14:25






    Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler sonrası Türkiye siyasi hayatında ve AKP'den meydana gelecek değişimler üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Nazlı Ilıcak da Sabah gazetesindeki köşesinde 2011 - 2012 Türkiye'sine ilişkin saptamlarda bulundu.
    Daha cumhurbaşkanlığı seçimine çok var ama, o noktada Türkiye'yi bazı problemler bekliyor. Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, -ki doğru olan budur- genel seçimler, 4'üncü yılın sonunda, 2011'de, cumhurbaşkanı seçimi ise, 5'inci yılın sonunda, 2012'de gerçekleşecek.
    ERDOÐAN ÇANKAYA'YA MI?
    Siyasette, çok uzun vadeli tahmin yapılmaz ama, Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa, "AK Parti'de yönetim kime geçecek?" diye sormaya başlayabiliriz. Abdullah Gül ile Erdoğan'ın yerlerini değiş tokuş etmesi o kadar kolay değil. Çünkü Gül, yeni cumhurbaşkanına görevini teslim etmek için beklemek zorunda.
    BAŞBAKAN ARINÇ
    Gül, halkın seçtiği cumhurbaşkanı sıfatını kazanmak maksadıyla yeniden şansını denemek arzusunu da taşıyabilir; ama Tayyip Erdoğan böyle bir talep beyan ederse, Gül ısrar etmeyecektir. O, Çankaya'da halefini beklerken, anlaşılıyor ki, partiye Bülent Arınç sahip çıkacak. Başbakanlık için milletvekili olma şartı bulunduğuna göre, en azından geçiş döneminde, Arınç'ı bu makamda görebileceğiz.

    AKP OYLARINI YÜKSELTİRSE..
    Tabii bütün bu tahminleri, 2011'de, AK Parti'nin oylarını yükseltme ihtimaline binaen yapıyoruz. Oylardaki aşınma devam ederse, zaten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışına girişmeyecektir.

    2011 ya da 2012'ye kadar köprülerin altından çok sular akar. Ama, arada sırada fikir jimnastiği yapmanın bir zararı yok.
    kaynak:ensonhaber
İşlem Yapılıyor
X