TRT'cilere yargı yolu gözüktü

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    TRT'cilere yargı yolu gözüktü

    TRT’CİLERE YARGI YOLU GÖRÜNDÜ
    06.09.2009 08:43:00

    Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruşturmasının tanığı ve aynı zamanda firari şüphelisi olan Tuncay Güney’in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı “ajan”, CHP’yi de “hırsızlar partisi” olmakla suçladığı TRT 2’deki “Büyüteç” programı nedeniyle, TRT yetkililerinin yargılanmasının önünü açtı.



    Mahkeme, TRT yetkilileri hakkındaki suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararını kaldırdı.
    14 Ocak 2009’da TRT 2’de yayımlanan programa Kanada’dan canlı olarak katılan Güney, CHP’yi “hırsızlar partisi”, Baykal’ı da “ajan” olmakla itham etti. Suç duyurusunda bulunan CHP ve Baykal’ın avukatları ile İP Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, dilekçelerinde, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i “göre- vi kötüye kullanmak”, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, program yapımcısı Cengiz Yel ve sunucu İbrahim Gürkan Sarı’yı “Güney’in suçlamalarına iştirak etmek, Ergenekon soruşturmasının gizliliğini zedelemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suçluya yardım ve yataklık etmek” ile suçladı.
    Başsavcılık başvurmazsa...
    Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, başlattığı inceleme sonunda Şahin hakkındaki suç duyurusunun işleme konulmamasını kararlaştırdı, diğer şüpheliler hakkında da takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, Şahin’in, program ve program formatı konusunda herhangi bir irtibat ve sorumluluğunun bulunmadığı belirtildi. Kararda, programda soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek, yargılamayı yapan mahkemeye ve soruşturmanın içeriğine yönelik herhangi bir bilgi ve belge yayımlanmadığı için de, Çavuşoğlu, Yel ve Sarı hakkında soruşturmaya gerek olmadığı kaydedildi.
    CHP ve İP’nin bu karara itirazını değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, TRT yetkilileri hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. Bu karar kesin nitelik taşıyor.
    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Kaçmaz’ın kararının kanun yararına bozulması” görüşüyle Adalet Bakanlığı’na başvurmazsa, TRT yetkilileri Ergenekon’un firari şüphelisi Güney’in beyanları nedeniyle yargılanacak.
    TÜRKER KARAPINAR /www.milliyet.com.tr

    </B>
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    #2
    Konu: TRT'cilere yargı yolu gözüktü

    ‘Nokta atışı’nda sıra kime geldi?

    Koskoca Adalet Bakanlığı’nın perşembe günü, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında yaptığı açıklamayı okurken, “Yine aynı senaryo” sözleri döküldü dudaklarımdan...

    Düşünsenize; sözüm ona bu ülkede yürütme, yargının işlerine karışamaz.

    Sözüm ona; “hukukun üstünlüğü” tartışılamaz!

    Ama; bu Hakim Bey, sırf Cumhurbaşkanı hakkında açılması istenen bir davayı kabul ettiği için başına gelmedik iş kalmadı!

    ***

    Neymiş; hakkında Adalet Bakanlığı müfettişlerinin soruşturma yürüttükleri bu Hakim, nasıl olur da “neyle suçlandığını” öğrenmek istermiş?

    Nasıl olur da; “Benim telefonumu dinlemek için hangi mahkeme, ne gerekçeyle karar verdi” diye sorarmış?

    Nasıl olur da, “hakkındaki suçlamalara dayanak olarak gösterilen belgeleri” talep edermiş?

    Amacı, teknik takip kararlarını veren mahkeme ve hakimi deşifre etmekmiş. Böylece soruşturmayı etkisiz kılmaya, süreci uzatmaya ve kamuoyunu yanıltmaya çalışıyormuş.

    Dedim ya; bu açıklamayı okuyunca, “Yine aynı senaryo” dedim.


    ***

    Önce... İktidarın yaptığı bazı anayasa değişikliklerini eleştiren Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hedef tahtasına oturtuldu...

    Evi arandı, adı Ergenekon şüphelileri arasına yazıldı.


    ***

    Sonra... Şehitlere “kelle” diyen “en sayın ve tek yetkili siyasetçi”yi mahkûm eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Sevgi Övüç’ün defteri dürüldü!

    Davalara ilişkin gerekçeli kararları geç yazdığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından “sanık” sandalyesine oturtuldu.

    Sanki; bu ülkede gerekçeli kararı geciktiren tek hakim oymuş gibi!


    ***

    Ardından... Yargıdaki siyasallaşmadan duyduğu rahatsızlığı sık sık dile getiren YARSAV Başkanı ve Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminaoğlu’na sıra geldi... İktidar yandaşı medya tarafından “Ergenekoncu” olmakla suçlandı.


    ***

    Bitmedi... Hakim ve savcı atamaları gündeme gelince; boy hedefi bu kez Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HYSK) üyeleri oldu.

    Aynı gazeteler ve televizyonlar, bakanlığın sunduğu atama listesine itiraz eden HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun’un bir Ergenekon sanığıyla yemek yediğini gösteren fotoğraflar yayınladılar.

    İşin ilginç tarafı; o “Ergenekon Sanığı”nın, yine bir dönem öncesine kadar Adalet Bakanlığı’nın üst düzey yöneticisi ve dolayısıyla Ertosun’un mesai arkadaşı olmasıydı. Kimin çektirdiği ve sızdırdığı asla açıklanmayan o fotoğraflar sayesinde, iktidarın hakim ve savcı atamalarına müdahalesi “anlayışla” karşılanır hale getirildi!


    ***

    Dahası var... Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, iki cemaatle ilgili soruşturma başlatınca, hakkında hemen üç disiplin soruşturması birden açıldı. Telefonları dinlemeye alındı. Açtığı soruşturmalar “sümen altı” edildi, “Ergenekoncu” diye damgalandı!


    ***

    Bunlar sadece benim hatırladıklarım.

    Görünen o ki; birileri, “yargı”yı emir eri gibi kullanabileceğini sanıyor.

    Buna direnenleri ise, “NOKTA ATIŞI”yla yok etmeye çalışıyor.

    “Ergenekoncu” ilan edip, defterini dürüyor.

    Böylece; “yürütme”yi denetleyebilecek tek güç olan yargı sindiriliyor, korkutuluyor, susturuluyor!


    ***

    Şimdi merakla bekliyorum:

    Bakalım sırada hangi hakim ya da savcı var?




    Yorum

    • sak55
      Banned
      • 30-05-2008
      • 2059

      #3
      Konu: TRT'cilere yargı yolu gözüktü

      bu hakim fazla olmaya başladı

      Yorum

      • necatikaya
        Member
        • 20-12-2005
        • 1066

        #4
        Konu: TRT'cilere yargı yolu gözüktü

        Demekki bu hakimden rahatsız olanlar bir hayli fazla.Bizlere,daha doğrusu Türkiye cumhuriyeti devletine böyle sözünün arkasında duracak vatansever ve şerefli hakimlere ihtiyacımız var.Yargı kurumlarının tamamı böyledir diye düşünüyorum ve öyledirde.
        (sak55, sakın seni kastetdiğimi zannetme.Genelleme yaptım)

        Yorum

        • ali_ekber
          Member
          • 15-11-2004
          • 2525

          #5
          Konu: TRT'cilere yargı yolu gözüktü

          bu kadar çok tesadüfü bir arada anca Türkiyede bulursunuz herhalde

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X