buca toki (1-2 etap) evleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • rgoksu
    Junior Member
    • 29-08-2004
    • 15

    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

    Originally posted by bonder View Post
    Arkadaşlar merhabalar,


    Bir kapıcı tartışması almış gidiyor. Ama aşağıda ki eklediğim durumdan haberdarmıyız acaba. Bu geçici site yönetimi mevzusu sözleşmelerimizdede var.


    http://www.bogaziciyonetim.com.tr linkini verdiğim bu firma Türkiyede ki tüm Tokileri teslim olduktan sonra geçici bir süre yönetiyor. Bu geçici yönetimden sorun yaşayanlar olduğu gibi memnun olanlarda var. Ayrıca internet sayfalarında yönettikleri site ler ile ilgili dökümanlar mevcut. Aylık aidat, gider tablosu vs.



    "SİTEYÖNETİMİHAKKINDA
    Günümüzde T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ülkemize kazandırılan Toplu konutlar alanları, müstakil ev ya da apartman dairesi anlayışından ziyade kat maliklerinin birlikte yaşadığı alanları içeren yerleşim bölgeleridir. Bu bölgelerin özelliği ,”ortak kullanım”a açık çeşitli sosyal alanlarıyla, okullarıyla ve ibadethaneleriyle kat maliklerinin ihtiyacını yerinde karşılamaya dönük olmasıdır.
    Ortak kullanım alanlarını belirleyen 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu toplu konutlarda adil ve çağdaş yapının oluşması için “site yöneticiliği” ’ ni zorunlu hale getirmektedir. Kurulan yönetim organizasyonları faaliyetlerini kat mülkiyeti kanunun yanı sıra ” site yönetim planı”, “Satış vaadi sözleşmesi” ve “Yargıtay içtihatlarına dayanan hukuksal bir zemin üzerinden yürütmektedir.
    Kat maliklerinin, kendi özel durumlarına göre konutlara farklı zamanlarda taşınması; değişik bölge, kültür ve yaşam koşullarından gelen kişilerin yerleşme süreçlerinde birbirlerini yeterince tanımaması gibi sebepler profesyonel bir yönetim ihtiyacını doğurmaktadır. Bu amaçla TOKİ toplu konutlarda geçici yönetim ve denetim kurulları oluşturmakta ve gayrimenkul satış sözleşmesinin 6. maddesinde yer alan şekliyle yönetimi iştiraki olan Boğaziçi Yönetim A.Ş’ le yürütmektedir.
    Bu uygulamanın hukuki yönü 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu ile 5711 sayılı KMK ‘nu değiştiren kanun hükümlerine dayanmaktadır. Bu hükümler doğrultusunda bakıldığında tüm dairelerin kat maliki TOKİ olduğundan yönetim atama ile görevlendirme yetkisi de TOKİ ye aittir.
    Boğaziçi Yönetim A.Ş; söz konusu uygulama çerçevesinde yerleşim bölgesinin güvenliği çevre temizliği, yeşil alanların bakımı ve korunması, apartmanların ortak alanlarının temizliği, su hidrofor ve depolarının bakım ve işletilmesi, İşletme bütçesinin hazırlanması, site yönetimi muhasebe işlemlerinin gerçekleştirilmesi, site yönetimi personelinin sevk ve idaresi, işletme bütçesinde öngörülen her türlü yatırım hizmet ve mal alım satım işlerini yürütmektedir. "





    Yukarıda yazdığınız boğaziçi site yönetimini inceledim. Gerçekten çok beğendim kapıcı diye bir şey yok gibi daha çok temizlik görevlileri ya da ekibi var gibi. Site kuralları ,asansör kullanım kuralları hatta araba park kuralları gibi pek çok şeyle ilgileniyorlar gibi gözüküyor. ilk zamanlarda belli bi düzene insanların alışması için bence pahalı olsada bu yöntem kullanılabilir, sistem oturduktan sonrada kendi yöneticilerimizi seçebiliriz. Çünkü yazılanlara bakıyorumda daha fikir sunma aşamasında bile anlaşmazlıklar var artı oturmayabilirim diyenler var. lütfen bağlantıtı tıklayıp inceleyin o kadarda kötü görünmüyor.

    Yorum

    • C1-4/ 34
      Junior Member
      • 05-05-2010
      • 11

      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

      Arkadaşlar,tokinin %20 indirimli borç kapatma kampanyasına banka kredisi ile katılma avantajlımı sizce düşüncelerinizi paylaşırmısınız

      Yorum

      • kocadag43
        Junior Member
        • 25-05-2010
        • 22

        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

        arkadaşlar düşünce diye bişey yok matematik var 1. toplam ödeyeceğin para ikisindede ne onu hesaplaman lazım 2. şimdi ne ödüyosun aylık kredi çekince ne ödeyeceksin 3. ödemelerinde aksaklık olursa tokimi insaflı bankamı 4 ödeme gücün ne
        ben 2 + 1 ev için hesap yaptım 6 ayda 1 % 4 zam geldiğini kabul edrsek ben 15 yılda 125 000 tl gibi rakam ödeyeceğim 10 yıl kredi çekersem toplam 90000 tl ödeyeceğim şuande aylık eve girince 370 tl ödeyeceğim kredi çekersem 750 tl ödeyeceğim buradan şu sonuç çıkıyor şimdi 750 tl yı ödeyebiliyorsam hemen çekeyim ama ödeyemeyeceğim için çekmeyeceğim sonuç herkes kendi bütçesini bilir krediyi ödeyebilecek hemen çeksin hesap yapmak kolay herkese iyi günler

        Yorum

        • erkanada
          Junior Member
          • 17-02-2010
          • 24

          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

          benim 78 ay kalan taksitim var aynı vadede kredi çekersem 2011 haziranında bankaya tokiden daha az ödemeye başlıyorum

          Yorum

          • temel025
            Junior Member
            • 06-07-2009
            • 177

            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

            arkadaşlar ben çiğli toki kontlarında yaklaşık 27 ay önce ev almıştım ödeme tutarım nisan ay itibariyle 870 tl idi nisandaki kampanyadan yararlandım 6 taksit geri gitmiş oldum sabit olarakda 970 tl ödemekteyim bence bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.2017 nisan son taksidim

            Yorum

            • mimoz@
              Junior Member
              • 07-11-2009
              • 99

              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

              hesaplamalarıma göre banka daha avantajlı görünüyor bir kaç sene zorlancak gibi görünsede kredi çekecek gibiyim ancak şimdi hangi banka daha iyi sorunu var...ekspertiz, dosya masrafı, hayat sigortası derken ödeyeceğiniz miktar şişiyor...kampanyadaki bankaların faiz oranlarını inceledim örneğin finansbank ekspertiz ve dosya masrafı almıyor hayat sigortası masrafı var...bankalar dosya masrafı olarak 300-500 TL arasında fiyat bicmiş diğer masraflardan söz etmiyorlar...kredi çeken arkadaşlar ya da kredi çekecek olan ve araştıran arkadaşlar varsa bana hangi banka daha avantajlı ya da bankaların görünmez masrafları olur ya...sonradan kök gibi karşınıza çıkartır ancak anlaşma sırasında hiç sözü geçmez...o tür kalem harcamalar varsa bunları benimle paylaşabilirmi?

              Yorum

              • timsahoga
                Junior Member
                • 07-12-2009
                • 67

                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                ben indirimden faydalanmayı düşünüyorum 80 000 borcum kaldı %20 indirimle 64 000 kalacak banka bana maksimum ne kadar kredi verir bilen var mı arkadaşlar

                Yorum

                • rgoksu
                  Junior Member
                  • 29-08-2004
                  • 15

                  Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                  Originally posted by timsahoga View Post
                  ben indirimden faydalanmayı düşünüyorum 80 000 borcum kaldı %20 indirimle 64 000 kalacak banka bana maksimum ne kadar kredi verir bilen var mı arkadaşlar
                  Sen yeterki alacak ol maaşın yeterli olsun.. o 64 lük eve 200000 yazar gene verirler... evlerin raiç değerlerini ekspertiz belirliyor..konuşuyorsun glen adamla ben 70 bin çekeceğim diyorsun o evin değerini ayarlıyor ona göre... alacağın evproblemli değilse.... kötü değil sonuç olumlu.. olur

                  Yorum

                  • Mr.arnavut
                    Junior Member
                    • 01-09-2010
                    • 11

                    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                    arkadaslar ben bankaciydim.. sizelere sukadarini soyliyim dask disinda yapilan hayat sigortasi,konut sigortasi gibi sigortalar yasal degil... bilginiz olsun. gerci bankalar bunlari yapmadan kredi vermezler. ama sunu soyliyim kesinlikle bankalardan yaptirmayin onlari. disarida ayni sigortalar %70 daha ucuz olur. sadece yaparken daini murteini krediyi aldiniz banka olarak gosterin o kadar. ayrica odeyeceginiz aylik taksit tutari hane halki gelirinizin 3 te 1 i olmali daha fazlasini bankalar vermez. onun disinda genelde 100bin alti krediler icin exper gonderilmez sube mudureri yada subedeki yetkili kisiyle beraber gidilip eve bakalir bunu icinde pazarlik yapin. ayrica calistiginiz bir banka (maas aldiginiz yada mevduatlarinizi degerlendirdiginiz) varsa kesinlikle daha iyi bir oran almak icin konusun. sonucta bir cok banka var alternatifiniz cok bunlari beliritn. son olarak bos kagida imza atmayin genelde islemler hizli yurusun diye size sigortalarla ilgi olan belgeleri basmadan once imzalatirlar . siz bunlari disaridan yaptircaginizi belirtip ona gore hareket edin.

                    akliniza takilan bisey olursa yardimci olmaya calisirim

                    Yorum

                    • cem654
                      Junior Member
                      • 11-10-2010
                      • 2

                      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                      Arkadaşlar merhaba,

                      C3 Daire 18 bana ait.

                      Evimi satmayı planlıyorum.

                      İlgilenenlere duyurulur.

                      Yorum

                      • erenuzz
                        Junior Member
                        • 15-10-2009
                        • 412

                        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                        cem 654 sözleşmen var mı elinde kardeşim?eğer varsa bakabilir misin 1 sene içinde devredemez maddesi var mı?yoksa devralabiliriz.Eğer varsa bankayla konuşup borcu kapatıp % 20 indirimden faydalanıp hemen devretme olayı mümkün müdür sormak lazım.ayrıca evin kuzey doğu falan hangi yönlere bakıyor.

                        Yorum

                        • melodrama1
                          Junior Member
                          • 20-03-2005
                          • 27

                          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                          c1 projesinde benim dairem. sözleşme suan yanımda değil ama anahtar tesliminden sonra 1 sene içinde 3, kişilere devredemez yazıyordu. ayrıca devredenden ve devralandan ayrı ayrı binde bes oranında komisyon alınır yazıyo ve devralan kişinin kendi üstüne evi olmaması gerekiyor yazıyo. bilginize.

                          Yorum

                          • goju_ryu
                            Junior Member
                            • 10-11-2009
                            • 180

                            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                            MÜJDE......MÜJDE... 2.ETAP ALT GURUP TESLİM TARİHİ AÇIKLANDI
                            14.10.2010-12.11.2010 TARIHLERİARASI....HAYIRLI OLSUN ARKADAŞLAR.....

                            Yorum

                            • hurrem
                              Junior Member
                              • 17-02-2010
                              • 39

                              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                              DARISI 1.ETAPIN BAŞINA DİYELİM.

                              Yorum

                              • goju_ryu
                                Junior Member
                                • 10-11-2009
                                • 180

                                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                                AMİN, EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X